Prijava

Да ли су наши покрети свесни или не? То јест', да ли је моја одлука да узмем пиво, дигнем буљу са столице, логујем се на Вукајлију, спавам до шест поподне свесна или сам ја ту беспомоћан и то је у ствари само низ хемијских реакција који ми се усерава у живот. Да појасним. Да ли је ово што сада куцам моја одлука, или се тако креће материја и буквално ме тера да једем говна по Вукајлији у ове сате уместо да учим? И да ли је моја одлука опет последица кретања материје које је независно од мене? У суштини, много серем? Да ли је наука Бог? Или је Бог наука? Или су Бог и наука исто?
Одох. Живи били.
Живили.
Срећан Ускрс.

jako zajebana stvar za razmisljanje
ono sto je sigurno je da nikakvog boga tu nema
sretan uskrsnji post

Бог у пренесеном значењу. Фала добри човече.

спавам до шест поподне свесна или сам ја ту беспомоћан и то је у ствари само низ хемијских реакција који ми се усерава у живот. Да појасним. Да ли је ово што сада куцам моја одлука, или се тако креће материја и буквално ме тера да једем говна по Вукајлији у ове сате уместо да учим? И да ли је моја одлука опет последица кретања материје које је независно од мене? У суштини, много серем?

Izvini druže, ali meni liči da si malo retardiran, jebem ga.

Bog je manipulacija. Manipulaciju su izmislili ljudi, a iz nje su proizašle efektivne mjere poput vjera koje ljude ćeraju na poslušnost i strahopoštovanje. To sam nekim logičkim razmišljanjem zaključio, a pravo da ti kažem ne bih volio da griješim. Jer sudeći po vjerskim knjigama, kurac moj će iko u Raj, svi smo grešni, a opet, ako se pokaješ oprošteno ti je, a onda si opet najebao ako te stave u carsku nebesku sobu s gej silovateljom. Bog (ako postoji), je konfuzan, licemjeran, hipokritičan i šta sve ne. Ka ljudi jebiga, kad smo pravljeni po njegovom liku. :)

Izvini druže, ali meni liči da si malo retardiran, jebem ga.

Макар ме није усрала Спавалица :*

To jeste jebeš ga. Usrala me od kurca o.O :*

Ово није тема о Богу.
И не ради се о вери, религији или нечем сличном. Бога сам убацио да би неко ушао на тему. Замисли да сам тему назвао "хемија" или "слободна воља при доношењу одлука". Наватала би се паучина овде.

Previše razmišljaš Reme, probaj malo da zajebeš to, kako ne znam, i sam imam isti problem, mozak neće da prestane, samoo nečem misli tako da se trudim da bar mislim o zabavnim stvarima, ili o ničemu.

https://m.facebook.com/nothing.net?fref=none&refid=17

Reme, ovo ima mnogo veze sa Bogom i religijom.. Niko ne moze da ti da definitivan odgovor na to. To je stvar ubjedjenja i vjerovanja, koji su rezultat vise faktora. A cim je nesto uvjerenje i vjerovanje, to je stvar vjere. Ima vise nacina da pristupis svemu tome.

Ima veze sa bogom, nema veze sa religijom. Tj. nema veze ni sa jednom modernom religijom. A ti to zovi bog, priroda, kurac palac. Kako god hoćeš. Nisam rekao da verujem u to, nego kažem da je interesantno tumačenje. Bilo bi govno da je tako.

u suštini, sama diskusija o tome je interesantna i valjda ne može da se svede na prepucavanje vernici vs nevernici, jer se ne vezuje za konkretnu religiju. Nego se nadam interesantnim tumačenjima i da će možda neko nešto pametno da kaže. Ne radi se o verovanju u nešto uopšte. Nego o različitim načinima razmišljanja i da li je ikome odavde ikada tako nešto palo na pamet

sve sto covek radi,sve sto je unutar coveka je hemija i sve radi na isti nacin kao i bilo sta drugo u prirodi...samo je dosta komplikovanije,al isti nacin...
odluku da radis nesto donela je hemija unutar tebe...covek je masina dizajnirana od prirode i to rendom...spletom okolnosti

U suštini to bi značilo da detaljnim upoznavanjem procesa i svega toga, čovek može da predvidi budućnost, naravno, to u slučaju da mu hemija dozvoli da upozna to. A kad bi upoznao to, mogao bi valjda i da menja budućnost i u suštini, ili si bespomoćan ili ti je do jaja dosadno ako sve znaš kako će biti. Svakako gubiš.
Jebena je to stvar. xD

mnogo jebena stvar
al opet se sve vraca na isto
hemija bi spoznala sebe u tom slucaju i radila bi sama na sebi...
al opet je sve to isti proces iako iz prve deluje da nije

pa kakve bi veze imalo to sto bi covjek upoznao sve te procese, kad nema slobodnu volju. mislim, sama ta hemija mu je ugradila potrebu da izucava tu hemiju. i kad je otkrije, opet ce hemija da mu kaze sta da radi od sebe.

Da da. Naravno. Ali da pretpostavimo da uspe nekako da se otrgne od volje hemije. Što je nemoguće. Ali ako mu hemija dozvoli da je spozna, opet on gubi. Čak i da mu ta ista hemija dozvoli da je menja. Sjebano.

хемијски процеси и уопште курчина

Vidi, a mislio sam da su stenogrami sa mojih odgovaranja hemije nepovratno unisteni u bombardovanju...

Ja verujem u sudbinu, ali kako. Postoje neke stvari koje ti jednostavno NISU DATE da uradis ili postignes. Cak i kad bi se zainatio da to uradis, nesto bi se na kraju desilo da te spreci. Sa druge strane ima stvari za koje si predodredjen, ali tebe za njih bas briga. Kao sad, zapnes ti za jednu zenu, ona il nijedna, i propustis zbog nje jos sto lepsih i boljih koje tebe zele, a ta jedna te ne jebe dva posto. i ti se napatis i na kraju je ozenis, i budes nesrecan sa njom zauvek.
Sto se tice tvog ucenja, lenjost i malodusnost su pojave koje nas proganjaju citav zivot i ne treba ih svatiti kao neki predznak, ili hemiju.

"A buducnost, ona ima vrednost samo ako je predskazemo, inace je samo obicno djubre."

jebem vam mater bog postoji