Prijava

bruce, evo ovakav pogled
http://2.bp.blogspot.com/-yotSh_JoCCY/TjuykifPApI/AAAAAAAAABM/Nxz9ChTejVg/s1600/DSC00104.JPG

zajebavam se malo al dosadi kad si dugo tamo.

velika konzervo, jel si probao tamo jedan restoran, nema sanse da se setim kako se zove, onde kad prodjes most na kraju pesacke zone pa desno, sluze uvek svezu ribu ulovljenu taj dan. poznat je.
ako nisi, idi, najbolji riblji restoran na svetu.

koji pogled sunce ti jebem vidi koja magluština.

ove irske magle su zanimljive, sto nisu kao magla magla, nego kao nesto gde si za 2 min napolje mokar do koske. jakna, kosulja, potkosulja, kosa, pantalone, carape, gace - mokro. a ne pada kisa.

nije ova sa slike, ali ovo gore sam doziveo, ne zajebavam se.

Poneseš šampon i prašak za veš završiš nedeljno spremanje. Odeš samo u šetnju.

Imam tamo gomilu prijatelja i otvoren poziv, nemam kintu za put, a i da imam pametnije mi da potrošim s familijom. Jebiga, papučar :)

Doduše, mogućnost uvek postoji da odem raditi performans, ali u tom slučaju ću videti galeriju, pab i hitnu za detoksikaciju.

bukvalno.

prva stvar koju sam naucio u irskoj je da ne nosim kisobran nego jaknu sa kapuljacom, posto rikne kisobran na prvom vetru (koji ide sa kisom). druga stvar je da ne bacam velike pare na vodonepropusnu obucu, posto to ne radi u tim uslovima, samo udje voda, pa nece da izadje posle.

i stvarno jebote, sad ovde u svajc, kupio ja neke planinarske cizme, kao nepropusne kurac palac, odo u irsku proslog septembra ponovo, kao ove ce da drze, moraju da drze. i na jednu kisurinu u prirodi sto nas uhvati, ne znam kako, ali se navuce voda u njih, ceo dan su mi bile mokre noge posle, ne moz da ispari.

sad te cizme smrde ko da je nesto crklo u njima, vetrio, spricao, ne pomaze nista.

Kako rešavaju oni vlagu po kući jebote? Umotaju u pvc celu gajbu?

novije kuce su ok. u starijim se koristi masna farba, pa kad se uhvati budj, prebrises.

jeste velika zajebancija u starim stanovima, ziveo sam u jednom. naviknes se, al sad reko kad sam sa par godina pauze bio, smrdi na budj gde god da udjes u kucu.

ove dve stvari sto si izjavio se medjusobno potiru i cine da svi vidimo da si budala i pojma nemas o cemu pricas, nego samo lupas ko prazna kanta.

Dovodiš me u iskušenje da te nazovem jednim pogrdnim imenim a verujem da ne bih mnogo omašio. To ime bi imalo prizev "nepismeni".

Evo šta sam napisao pa ti ponovo pročitaj da ne moram da ti crtam. Voštane sam pojeo pre neki dan.

usmerenijih tipova antene

Imaš usmerene antene i širokopojasne.
Vidiš, ovo je usmerena YAGI i nju obično svi vide po krovovima uvučenu u plastičnu (obično) belu cevku.
http://image.made-in-china.com/2f0j00SvMTuiryZQVO/Yagi-Antenna-TA-BMD08-1900-14dBi-.jpg
Ovo je GRID antena i ona takođe kao i jaggi ima koncentrisanu tačku delovanja
http://www.dmswireless.com/images/GA2124.jpg
To su te dve za koje sam dao primer. Za one sa širim spektrom zračenja slobodno guglajte tipa "biquad", "omni", "3d corner".

E sad pošto određenim osobama ne možeš da objasniš kratkim odgovorom onda moraš da im pišeš nešto duže.
Pa sad!
Čoveka muči jer ne može da ojača signal. On ne može sa svoje strane da nadoknadi ni sa antenom veličine tenka slab emitujući signal sa druge strane veze i tu nema rasprave. Može da se gađa izlaznim mW i sa enormnim dB veličinama al to mu je go kurac. Komšijski ruter emituje koliko emituje. Ne vredi ti da igraš kvejk dvojku na 5ghz i 5gb RAM jer je kvejk dvojka kvejk dvojka. Isti kurac.
E sad! Da bi on iskoristio maksimalno taj signal koji komšijski ruter emituje, neće sigurno kačiti antenu širokog spektra emitovanja jer bi onda automatski imao zagađen spektar okolnim signalima i okolnim smetnjama jer on ne bi samo hvatao signal iz tog pravca iz kog dolazi komšijski signal nego bi hvatao i signal sa totalno druge strane zgrade, prostorije, strane sveta i ostalog.
Njemu treba usmerena antena koja će gađati samo određeni pravac i usmeriti spektar delovanja u jedan prostor i time maksimalno svoju snagu koncentrisati na jedan željeni prostor i tu ne bi imao smetnje od okolnih signala niti bi imao problema sa više signala koji emituju na istom kanalu.. Bla bla bla... Kelte iserem ti se na logiku i čobanske predrasude.

nes bridzisu, aj da ti kazem samo da se bavim time sto ti pricas u praksi.

ako imas "jacu" antenu, primaces "jaci" signal. usmerena antena je "jaca" antena. kraj price.

nema to veze sa velicinom antene, "jaka" antena za vise frekvencije je kratka, a za manje je duza.

to mu dodje to. ti si reko prvo da ne moze jacom antenom, a onda mu objasnio kako da stavi jacu antenu.

NE JAČA NEGO USMERENIJA! NEMA VEZE JAČA ANTENA JER JE WIRELESS HALF DUPLEX I DVOSMERNI SAOBRAĆAJ SE ODVIJA. NEĆE IMATI JAČI SIGNAL NEGO ČISTIJI I SA VEĆIM STEPENOM ISKORIŠTENJA. NEKA SKINE TU OMNI ANTENU ŠTO JE GARANT DOBIO SA KARTICOM-AP-RUTEROM (ČIME GOD) I NEKA NABACI JAGGI ISTE TE VELIČINE PA NEKA ONDA KAŽE JESAM LI U PRAVU ILI NISAM.
AJ SAMO DA TI JA KAŽEM DA SAM SE DOSTA BAVIO SA TIME U PRAKSI.
NIJE VAM TO ANTENA OD TEVEA ILI RADIJA

Evo ti npr. ukratko kako je Supurović napisao još pre par godina. Čitaj odeljak "antene" http://wireless.uzice.net/uputstva/proracun-linka/

Плати интернет пичко.

nema to veze sa velicinom

Како то мислиш нема везе с величином...?

NE JAČA NEGO USMERENIJA! NEMA VEZE JAČA ANTENA JER JE WIRELESS HALF DUPLEX I DVOSMERNI SAOBRAĆAJ SE ODVIJA. NEĆE IMATI JAČI SIGNAL NEGO ČISTIJI I SA VEĆIM STEPENOM ISKORIŠTENJA.

cistiji? :)

recimo sad ima antenu od 0 dbm na 2.4GHz na sve strane. stavi antenu koja ima +10dbm u jednom smeru samo (usmerena). samim tim, na 2.4GHz ce on imati 10db vece pojacanje signala iz tog smera. znaci jaci prijem signala na toj frekvenciji u tom smeru. (jaca antena, ko sto kazes)

nemoj da mi rasipujes tu kako se razumes u to, ne mozes da me zasenis, veruj mi :)
jedan sam od zacetnika tehnologije i protokola za bezicnu komunikaciju za wireless body area network mreze. projektovao sam digitalne prijemnike.

pozdrav.

Jebote, da nismo na vukajliji rekao bih VAUUU.

znaci jaci prijem signala na toj frekvenciji u tom smeru. (jaca antena, ko sto kazes)

Leba ti, jesi li ti video šta ti pišeš?
Razumeš li ti uopšte jebeno šta sam napisao ili tako voliš da lupaš?
Rekao sam da neće ništa dobiti jebeno i da to nije jača antena i nema teorije da je jača antena. Možda jeste jača po potencijalu izlazne snage ali u njegovom slučaju neće biti jača antena i tu nema dalje priče. To nije am, fm, vhf, uhf. To nije jednosmerni signal pa da jačina antene igra neku ulogu jer je dvosmerna. Kao što rekoh, ja njemu nisam preporučio rešenje u vidu jače antene. Ja sam njemu preporučio da smanji rasipanje signala i usmeri antenu kako bi dobio što čistiji i što bolji signal. Ne jači, bolji! Jači bi bio kada bi nekako uspeo da npr. pojača nekako i odlazni i dolazni signal u jednom potezu a to on postavljanjem jače ne može jer mu je ograničavajući faktor snaga signala koja izlazi iz komšijskog ap-a. To što se na tržištu nalaze antene usmerenog tipa sa nekim difolt snagama to ne znači da on ne može proračunima i izmenjenom konstrukcijom da dobije usmerenu antenu slabijeg izlaznog i ulaznog kapaciteta.

Uzgred, ti možda jesi začetnik nečega, ako ništa bar svoje gluposti ovde ali nemoj mi samo reći da si začetnik IEEE 802.11a/b/g-n standarda i tehnologije koja je registrovana pod tim standardom.

Nema Trošarina u Švajcarskoj :)