Pitajte granjku

1. Granjka, daj molim te broj telefona ili otvori neki call centar jer se ovako ne može do
    ći do odgovora.

SES

2. Што се мене тиче, ништа се не би променило у мом понашању.

Dakle, možemo da napustimo pitanje Boga. Irelevantno je.

Za one koji su odgovorili "da", vi ste već odlučili: vama je Bog potreban.

3. Valsinarb kaže da ste koherentno indispruinentni! Možete samo da mu ga duvate.

4. Da li ima smisla da ateisti kažu nekome "Jebo te bog" sobzirom da oni ne veruju u boga objekat kome je ovo upućeno će ostati nejeban a time psovka gubi svaki smisao

5. А ко направи Србијанку?... То је већ друга прича.

Направили су је тата и мама. У метафорама о постојању неког Бога, Креатора, Више силе (а да није Вучић) потребно је знати да се говори о нествореном бићу, дакле, о бићу које просто постоји. Нама је то тешко да схватимо, будући да не можемо да схватимо ни како да живимо нормално и без насиља после 6000 година цивилизације. Ограничени смо временом и простором и све гледамо кроз ту призму. У димензијама вечног и божанског, у свим религијама, такви фактори (простор/време) не постоје.

6. KBO!
    Granjika prvenstveno da pozdravim i da te ujedno i upitam šta misliš o Miloradu Dodiku i njegovoj šator kampanji kojom uzima glasove većinskog retardiranog stanovništva u republici Srpskoj. Da li će Srpski narod sa ove strane Drine da doživi buđenje kolektivne svijesti i otjera stoku poput gospodina Dodika nazad u pećine iz kojih su došli ili ćemo još par vijekova da živimo u crnilu uma bez trunke onog ljudskog što bi svaka jedinka trebala da ima u sebi ?

Поздрав и теби. Миле је наше горе лист, тачније БУКВА-лист и има кампању каква пролази свуда на Балкану. Иде у корак са трендовима. Народ у ускоро независној, самосталној и сувереној Републици Српској није већински ретардиран, будући да и тамо, као и свуда на Балкану (а и у свету) на изборе излази мањина, а не већина.
    Рецимо, шокантан пример - да су Шиптари у пуном броју изашли на изборе када се бирао председник Србије, Милошевић би га издувао и највероватније би нам председник био Џибрахим Ругоба.
    Срби са обе стране Дрине ће доживети просветљење када се врате својим коренима, култури, образовању, вери, традицији и визији. То је јапански модел - узмеш најбоље из своје традиције, културе, религије, обичаја, језика и од тога направиш светски бренд. И будеш 2. економија света. За нас је довољно да имамо нормалан стандард.

7. Clannad Питај питање, па ћеш добити одговор.

8. Valsinarb90
    Што се мене тиче, ништа се не би променило у мом понашању.
    Dakle, možemo da napustimo pitanje Boga. Irelevantno je.

Ако напустимо питање Бога као ирелевантно, коначно ћемо кренути у неком смеру. Утврдили смо да или верујемо у Њега или не верујемо, па смо стога слободни од беспотребних узајамних сукоба.

9. dusan1001
    Da li ima smisla da ateisti kažu nekome "Jebo te bog" sobzirom da oni ne veruju u boga objekat kome je ovo upućeno će ostati nejeban a time psovka gubi svaki smisao

Да и не. Има смисла, јер се уклапа у увржено мишљење да су атеисти безбожници, богохулници, простаци, примитивци, деца удбаша, комуњара и садомарксиста.
    Не, јер сваки нормални атеиста то ипак неће урадити.

10. Ако напустимо питање Бога као ирелевантно, коначно ћемо кренути у неком смеру. Утврдили смо да или верујемо у Њега или не верујемо, па смо стога слободни од беспотребних узајамних сукоба.

Ne, nismo... Jer i ako zanemarimo njegovo postojanje ili nepostojanje, ostaje nam uvek ono pitanje: Zašto postoji nešto umesto da ne postoji ništa? I to je prilično ozbiljno pitanje.

11. Направили су је тата и мама.

Србијанку сам направила ја. Никакав секс ми није био потребан за то, и не сећам се да ли сам осетила неко јаче узбуђење у том тренутку. Мене је створио бог који је рекао да људи настају у одређеном тренутку у тренутку у ком они одреде да је тренутак да се сретну у том смислу, између осталог, и за прављење деце. Моји мама и тата немају везе са Србијанком, јесте да је у ширем смислу све повезано, али "одлучујући узрок" није био секс мојих родитеља.

12. Добро, ви који сте напустили то питање - нисте, ја или ми јесмо. Замисли када би сви имали иста питања, исте погледе, исте одговоре, иста схватања... Разноврсност је богатство.
    И мени је логичније да не постоји ништа, па ни ова наша стварност. Просто нема баш никакве логике.

13. Način na koji je Srbijanka nastala: http://www.eplantscience.com/index/general_zoology/images/images25/fig010.jpg
    Kao što se iz dijagrama vidi, Srbijanka je nastala uzdužnom aseksualnom deobom. Nakon deobe jedna ćerka ćelija postaje Srbijanka, a druga postaje dupli nalog.

14. Хвала Крпо, јесте ми остао пост последњи, а то објашњење је важна карика.
    Моји мама и тата да се питају Србијанке уопште не би било. :(

15. грањка, за кога гласати?

16. Kako, Davide, pa za koaliciju Dveri, Obraza i radikala. Samo udruženi prelaze cenzus. Mada sam mislio da je Obraz zabranjen, kad ono jutrost čitam vest o koaliciji. A možda je laž, ne znam.

17. 'E si ti Granjaka?!

18. Ne, ja se samo šalim sa Davidom.

19. Давид
    грањка, за кога гласати?

За Вучића. Такав овом народу треба. Друштво не може да еволуира док не прође одређен политички процес. Вучко је сада некакав спаситељ (деце из снега и народа из гована) па је по свему прилика да ће народ да се разочара када схвати да је овај нарцисоидни политикант само шупља прича. ``Да, грешио сам, признајем!`` - за то се у основној школи добија кец, а у озбиљним држава се такви смењују и на њихово место постављају способни који не греше. Основни ред и култура је да када погрешиш, да сам уступиш место другом, јер имаш морал и образ који ти налажу да се повучеш, када си већ неспособан. Да је Јапанац, не би се извињавао већ пристојно самоубио. Сепуку.
    http://i.imgur.com/6HBsG.jpg

20. Već sam pitao na raznoraznim pitanjima ali zanima me i mišljenje Granjke i ostalih pristalica njegove filosofije.

Ne shvatite ovo kao da prozivam nebeski narod ali moram pitati da li je po vama teorija Jovana Deretića kompatibilna sa kreacionističkim pogledom na svijet?
    Da li je zamislivo da neko u isto vrijeme bude pravoslavac, pa samim tim vjeruje da je svijet nastao prije nekih 6000 godina i poklonik Deretićeve teorije prema kojoj Srbi postoje već minimum 7000 godina?
    Da li je moguće smatrati da su Srbi postojali prije univerzuma i postigli samosvjesnost još u idejnom svijetu?

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.