Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“
Danas · 06. Novembar 2008.
A čekaj, mora nešto da se ponese odande, ili se ne računa da si bio?
Neke žene išle u Ostrog letos, i neko se kamenje odronilo, samo što ih nije kolektivno pobilo. Pa nisu otišle da ih kazni Bog, boga mu ljubim, već da se smiluje na njih... A on odogzo kamenčinom... Ko zna koliko su bile grešne...
http://www.vijesti.me/vijesti/stijena-pala-vjernike-kod-gornjeg-manastira-ostrog-clanak-145912
Ne mora da se ponese, ali ljudi vjeruju u moc cak i tog kamena.
Znam da je lik napravio negdje na Petrovaradinskoj tvrdjavi neku kao fontanu, donio kamenje sa raznih svetih mjesta u svijetu i to je kao neka zastita, sta li...
Znam da je lik napravio negdje na Petrovaradinskoj tvrdjavi neku kao fontanu, donio kamenje sa raznih svetih mjesta u svijetu i to je kao neka zastita, sta li...
Jebi ga, treba razdvojiti veru u nekakvog Boga, koju mogu da razumem, od vere u neke vračke i sveto kamenje, što je odlika polinežanskih plemena.
gde bre na petrovaradinskoj tvrdjavi, da odem sad da mu isutiram to sve?
U tome što gore postoji prodavnica ja ne vidim ništa loše, jer treba ljudi da se osvježe i kupe ono što im treba. Svaka crkva prodaje svijeće i kojekakve đakonije, logično je da će u planini gdje nema kuća, ni prodavnica ljudima biti omogućeno da kupe šta im treba. Šteta što toga nije bilo kada sam ja bio tamo. Što se tiče obezbjeđenja, sigurno je da ima onih koji kamče dinar na tuđu samilost, a to je idealno mjesto.
S tim da to nije samo puko vjerovanje, vec dokazano kao stiti od nekih zracenja...
Ne sjecam se tacno, imala sam snimak njegove price na mobilnom, jako zanimljivo :)
Bilo prije nekih 5 godina mozda...
Naspram neke prodavnice suvenira, tako nesto?
Pa šta znam, ja sam celoj familiji donela tih brojanica, svetih voda i ulja, kad sam se već maltretirala da idem, i nikog još ni od čega nije zaštitilo.
Па није ти то амулет из Дијабла двојке, платила си га еуро-два и сад очекујеш вечно здравље и просперитет, е па нее иде..
http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-25993584
pa ja moram u taj ostrog da odem
http://news.bbcimg.co.uk/media/images/72688000/jpg/_72688961_hi020858675.jpg
moras prvo duboko u sebi da verujes, pa ce onda mozda i da te zastiti...placebo efekat ili kako se vec zove
AHAHAH
TITO MARKS I ENGELS! Jel ima i metaličara na fresci? Takve freske su se slikale za vrijeme inkvizicije. Dobro je da napredujemo. Zidooslikanije ojebalo u Podgorici.
Mnogi očekuju da će čudo da se desi, da će se vratiti kući potpuno zdravi, da će sve krenuti na bolje jer su bili gore, kupili suvenir i brojanicu, koju i ne nose, niti je koriste za molitvu. Ako neko prema vjeri ima takav odnos, onda neka ponese kamenje, dobro će mu doći kao zaštita kad zatreba.
DonVuče, misliš da se Bogu dopalo ono kada si muvao svoga druga, pa te posle provalio po broju telefona?
don vuče, ja kao svešteno lice ti kažem da ne kenjaš. ne kaže se vjera nego vera, kladim se da ni ne znaš kako izgleda prava brojanica, a kamoli kako se koristi, al evo da ne kenjam, nego da ti pokažem
http://img.tjskl.org.cn/pic/z1be015d-0x0-1/anal_beads_item_tz_f_001a.jpg
Nemoj ti meni "moraš da veruješ da bi delovalo", garancija se ne priznaje ako niste koristili prema uputstvu jel? E pa nisu nam dali uputstvo, ni fiskalni račun!
Слабо капирам веровање, али сујеверје још мање... чуј камење и бројанице. Тога нема у хришћанству заправо. Верује се у свето тројство, остало су идоли и паганско сујеверје, а ти Вуче како хоћеш. А за све те магичне моћи и видовите монахе... немам коментар. Нек се обрате Џејмсу Рендију, има награда од милион долара ко успе да докаже било коју натприродну моћ.
Meni je čudno što misle da u činu pričešća vino stvarno postaje krv, a hleb stvarno postaje telo Hristovo. Bukvalno, krv i meso. To zovu transsupstancijacija. Koja je to tek čarolija... Ne znam kako to nisu odbacili kao sujeverje, jer bi mi bilo lakše da poverujem da neki kamen ima neke magične moći nego da komad hleba koji mi siđe u želudac postaje komad mesa. A još ne nude nikakvo objašnjenje kako se to događa...
Brate, Isus je vjerovo pa ga roknuše najstrašnije. Tako reče hritijansko predanije.
Al ja mislim da su Isusa razapeli jer je bio ultrašugav stolar.