Tema za ateiste i one koji to još nisu

1. pravi vernici ništa ne traže, ali ne propuštaju priliku da se zahvale za bilo šta što dobiju - ti koje ti pominnješ nisu ništa bolji od ateista

2. pravi vernici ništa ne traže, ali ne propuštaju priliku da se zahvale za bilo šta što dobiju - ti koje ti pominnješ nisu ništa bolji od ateista

Dobro, ali čemu onda molitva? Daj nam hleb nasušni, oprosti mi dugove, ne uvedi me u iskušenje, zaštiti me od zla? Ili: daj mi snage, Gospode. Ili: Isuse Hriste, sine Božiji, pomiluj me grešnog? Meni to zvuči kao ozbiljni zahtevi.

3. Па баш фино, кад је добро, онда фала богу, а кад је срање или ништа, онда нема везе. Што би рекли "how convenient".

4. nemam pojma Valdemare, ja Očenaš kapiram kao pozdravnu poruku, ne očekujem da mi Bog kupi 'leba nego dignem dupe i odem na posao...

5. Да, али твоје њу ејџ/спиритуално/кежуал схватање вере није баш како црква и већина схвата.

6. Ima i to smisla Čače, ali Crkva ionako nije u instituciji i zidovima nego u ljudima, a većina može da shvati kako god hoće kad u mom selu sveštenik ustane i ode kod kuma na slavu na dan kad je zakazao moje venčanje, a meni pošalje nekog random lika iz tri sela dalje parohije da odradi pos'o - ako je to po kanonu onda jebeš kanon

Što bi rekao Konan: "Krome pomozi ako hoćeš, a ako nećeš goni se u pakao!"

7. nemam pojma Valdemare, ja Očenaš kapiram kao pozdravnu poruku, ne očekujem da mi Bog kupi 'leba nego dignem dupe i odem na posao...

Oni koji se iskreno tako mole verovatno očekuju od Boga da im da mogućnosti, srećnih okolnosti koje će im omogućiti da zarade i kupe hleb... A što se tiče pozdravne poruke, kad bi bilo samo to, moglo bi recimo "De si, Bože, šta ima, u al si dobar!", i gotovo, a ne da se traži sto stvari.

8. sve je to samo akademski ionako, ja da sam dobar vernik ne bi ovde s vama filozofirao nego bi radio nešto bogougodno i opštekorisno :)

9. Omiljeni dio vjere su mi sportsko i akademsko krštenje.
    Tj. kad se šutira penal ili polažem ispit koji sam spremao taman toliko da imam 30% šanse da prođem šesticom.
    Ako sve prođe kako treba onda imam osjećaj da Isus stoji u uglu prostorije iza mene, naslonjen jednom nogom na zid i prekrštenih ruku mi namiguje.

10. Док не радиш ништа лоше то је ок.

11. HRISTE BOZE RASPETI I SVETI....JAO JEDVA CEKAM DA IZBIJE NEKO I NAJMANJE SRANJE DOLE NA KOSOVU DA IDEM SVE DA IH POKOLJEM MAMU IM JEBEM SIPTARSKU, SAMO NEKO SRANJE NAJMANJE DA SE DESI PRVI IDEM DOLE!!! LETI PREKO NEBESKIH VISINA KRILA SU JOJ MORAVA I DRINA!

12. TO PETRE OSLOBODITELJU!

13. Duvaj ga cace zvaljavi, nabijem te na moj pravoslavni kurac

14. Da li se pravoslavni kurac na neki način razlikuje od katoličkog ili protestantskog?

15. Možda imaš na njemu istetovirano nešto, da se zna da je pravoslavni?

16. Ima 4s istetovirano, znaci integralni pogon matori

17. Drkaš ocila, hahahah!

18. Da li se pravoslavni kurac na neki način razlikuje od katoličkog ili protestantskog?

Za kurac ne bih znao, ali sto se vadzajne tice, imam shocking discovery. Ne samo da nisu iste pravoslavna, katolicka i protestantska, nego ni dve pravoslavne nisu iste. Uzasno nestandardizovano.

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.