Tema za ateiste i one koji to još nisu

1. Koliko je bog udario recki do sad? Koliko može da izdrži u misionaru? Jel se pošibo nekad u životu? Jel zna da nabroji startnu postavu Fulama? Jel igra dobro PES? Kako stoji sa geografijom, fizikom, sociologijom? Koje su mu boje oči? Koliko je visok? Jel bi smeo na ferku protiv mene?
    Toliko toga me interesuje u vezi njega...

2. Po meni hrišćanstvo je najuspešniji slučaj "Da, da baš to smo hteli da uradimo!" vađenja iz neprijatne situacije.
    Moraš da odaš priznajnje Isusovim sledbenicima.
    Umesto da kažu: bilo je lepo dok je trajalo i da se pokupe i odu kući svojim poslovima oni samo maknu telo i puste priču kako je on baš namerno hteo d'umre da bi ljudi mogli sada u raj.
    Spin 10/10.
    Šta mislite što mu je trebalo tri dana da "vaskrsne"? Smišljali ljudi plan.

3. "Istorijsku pozadinu za legendu o Hristu predstavlja Isus (Ješua), prork male jevrejske sekte ebionita, koja je na početku nove ere okupljala najniže slojeve jevrejskog društva. Podaci o Ješui sačuvani su u jevrejskoj svetoj knjizi Talmudu(hehe, tal-MUDO, hehe), gde se kaže da su vlasti u predvečerje praznika Pashe obesile Isusa Nazoreja, jer se bavio čarobnjaštvom, zavodio i razdvajao Jevreje.
    Ovaj Isus je, po svoj prilici, bio pristalica i učenik pustinjaka Jovana, prozvanog, Krstitelj, koji je propovedao skori dolazak mesije (...) Jovanove vatrene propovedi su se vlastima učinile opasnim, pa je uhapšen. Nakon Jovanovog smaknuća, Isus je preuzeo njegovu propovedničku misiju, ali nije imao mnogo uspeha, jer nije pozivao na oružije, što se očekivalo od mesijanističkih proroka. (...) Pavle iz Tarsa je shvatio da bi Isusovo učenje moglo imati uspeha među robovima, oslobođenicima i kolonima, ako bude dostupno mentalitetu i shvatanju eksploatisanih delova stanovništva. Pavle je počeo da tvrdi da je Isus onaj spasitelj o kome propoveda njegova sekta, iako ni Pavle, ni bilo drugi u antiohijskoj zajednici, nikada nije video Isusa, niti je Isus za žvota imao ikakve veze sa njima."
    S. Šarkić, Istorija države i prava 1

4. PARI D PLATAPUS HAHAHAHA

5. Šta je problem care?

6. Dostojevski je bio veliki mudrac, pa je jednom napisao, parafraziram: ako bih bio primoran da biram između istine i Hrista, ja bih odabrao Hrista.

7. ovo mi je prepricano.
    neki svestenik je reko da je najveca pobeda djavola to sto je uspeo da ubedi ljude da ne postoji.

8. Zašto bi iko učio istoriju iz knjige o "istoriji" države i prava brt

9. Jer je i "istina" samo pričao sebi samoj, ideološki konstrukt.

10. care, ja godinama postavljam isto pitanje ovde na forumu

11. Bliži mi je Buda nego Isus, aliovaj drugi čoveku postavlja toliko nemogućih zahteva, da ne mogu da ga ne simpatišem. Posle crkve, popovi, to je već zlo.

12. u principu,ima to sve veze.molitva,meditacija...blagostanje u vugla...

13. Šta znam, Rađarde, nisam pre nešto pratio forum

14. Zašto bi iko učio istoriju iz knjige o "istoriji" države i prava brt

Zato što imam ispit iz predmeta koji se zove tako.
    Koliko Šarkić važi za relevantnog istoričara u Srbiji? Na fakultetu je jako cenjen, mada je poznat po izdrkavanju na studente koji mu se ne dopadnu (između ostalog, likuši koja je došla na ispit obučena kao kurva je rekao da ne ocenjuje jeftinu robu, redovno neelokventne šešeljevske polubabune pita da li su nosili mito profesorima srpskog, oni koji ne znaju gradivo su magarci, jednom je prokomentarisao sa "jebeni kreteni")

15. Šarkić nije istoričar brt, on je pravnik, nema čovek veze sa istorijom, al' ko te pita u Srbiji

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.