Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.
Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.
da ljudi nisu skloni izmisljotinama, lazima i preuvelicavanju sad bi znali ko je bio isus i sta je radio.mogu da zamislim kako je biblija pisana.neki monah ima dara za pisanje, istripuje se da mu se to obraca bog i drugi mu poveruju jer lepo pise..mora da je isus za sebe pricao da je bog, dal je namerno lagao ili nije ko zna
Nije Biblija jedini izvor za Isusa i njegov život
ал баш
Ja sam sve vreme bio u tripu da je istoričar, sad sam mu pročitao biografiju. Jeste pravnik, ali, prema ovome, ne bih baš rekao da nema veze sa istorijom:
U svakom slučaju je najbolji predavač kojeg sam imao (mada nema neku konkurenciju, prilično sam razočaran fakultetom)
Isus je iskorišćen kao univerzalni spasitelj u pokušaju oslobođenja tlačenih naroda od rimske vlasti.
znam da nije, ne znam sta su ti drugi pisali
hej hej, prijatelji
peri d platapus - studira!
:D:D:D
Zamisli, e. Imam i 10 iz rimskog, reci kolko jebem keve
kapiram da je bitnije ljudima da pozitivno misle dok se mole(generalno pozitivno da misle)nego da lupaju glavu ko je bio isus.neka im to bude izgovor.
ovo mi je prepricano.
neki svestenik je reko da je najveca pobeda djavola to sto je uspeo da ubedi ljude da ne postoji.
Zapravo Kajzer Soze iz Dežurnih krivaca.
Peri, kao što vidiš iz citiranog teksta, čovek je boravio u institutima za "pravnu istoriju", nema nigde njegovih istraživanja na polju istorije, samo famozni opskurni "boravci" u "evropskim" institutima kojima naši intelektualci kriju manjak dostignuća.
Isusov pokret nije antirimski, čak naprotiv. "Ortodoksni" Jevreji su ti koji su se šibali s Rimljanima i koji su ih toliko mučili.
to mi deluje skroz neverovatno..evo car kaze da isusov pokret nije bio antirimski..sad su bas ljudi izmislili paralelni svet da bi mogli da se nose sa zivotom u rimskom carstvu
Slažem se, ali lik je zaista legenda fakulteta i jedan od trenutno najuticajnijih profesora. Da li bi tako bilo da smo na nekom od elitnijih fakulteta, ne znam, ali je bilo pravo zadovoljstvo ići mu na predavanja, pogotovo zato što je pričao o zanimljivim stvarima, a ne o pravu kroz istoriju. Jer, realno, koga boli kurac za mušketume, ilkume i avilume. Je l znaš nešto o Antunu Malenici? Penzionisao se pre nego što je došao u priliku da mi predaje, ali smo učili rimsko iz ne baš gramatički ispravne knjige (mada je nepismeniji deo pisala prof. Deretić).
Rekao sam da je Isus iskorišćen, ne da je on sam bio antirimljanin. On je propovedao mir, ljubav i te tripove, pre nego što je uhapšen jer je pravio sranje na pijaci, ali sam rekao da je 70 godina posle smrti iskorišćen mit o njemu da bi se oslabila pozicija Rima. Naravno, i više je nego moguće da je ovo sve što pričam trabunjanje, pošto sam izrazito nekompetentnan u ovoj oblasti, a nešto najgore što sam učio u životu je kanonsko pravo, jebo vas Jovan Sholastik i svaki kanon koji je stavio u jednu od svojih 1000 zbirki.
Па наравно када у овој гардероби излазиш на испит:
http://vukajlija.com/forum/teme/59959-obuci-vukajlijasa?strana=2#post_2691143
Ljud me se setio dok je gledao slike odeće. Okej. Doduše, totalno kontam zašto imam taki imidž, ovde sam od 7. razreda osnovne, a kad sedmaku daš internet, forum, 0 cenzure i zabraniš mu da briše postove iz tog perioda, dobiješ perpetualni užas, natopljen u neizbrisivu sramotu. Jebiga.
PERI D PLATAPUS JEBENI BLOGER
HAHAHAHA
Znam brate, jebiga. A to je čak i bilo relativno skoro, u pičku materinu. U moju odbranu, bilo mi je JAKO dosadno. A preko 5 ljudi je čitalo. DOBROVOLJNO. Nevera.
Историја права је једна област, мени лочно досадна ко пустиња, која нема баш пуно везе са Исусовим животом.
Тако да је можда ту човек скроз стручњак, свака част и све то ал сигурно има компетентнијих људи на ту тему.
А и није ово сам смислио него је преписао од некуд, можда има наведено оклем.
Можда је Исус био скроз кул лик, али нема шансе да је син божји. односно ако јесте онда је Бог, за један омнипотентни ентитет, прилично неефикасни кретен.
Da, isto važi i za Hitlera, Konfučija, Đinđića i Tamerlana.
Haha, nisi se baš ozbiljno susreo sa teologijom, ne? :)
Arijance su klali jer su pričali to