Tema za ateiste i one koji to još nisu

1. ja verujem da je isus neki burazer iz azije dosao bacao magije satro step sok rastvorio u vodi i kao vino vau, prisio uvo nekom liku oni pricaju dotako ga i izlecio itd, xD

2. Haha, nisi se baš ozbiljno susreo sa teologijom, ne

Хаха, болео ме курац, да :)
    Сигуран сам да постоји неки мисаони лупинг којим се објашњава како су чудни путеви господњи...
    Али пошто ти вероватно јеси просветли ме: како је добар план да пошаљеш свог сина да саопшти људима који једини пуд до спасења и вечног живота у једну пустињску припиздину?
    1. шта си чекао до сада? Чак и по хришћанском рачунању свет већ постој цирка 3000 година.
    2. Требаће још преко 1500 година да то учење допре у остале делове света. У преводу ко вас јебе Кинези, Јапанци, Хиндуси, Индијанци, Азтеци и остали. Крчкајте се у чистилишту јер никада нисте ни имали прилику да изаберете спасење ЈЕР НИСТЕ ИМАЛИ ЈЕБЕНУ ПРЕДСТАВУ ДА ОНО ПОСТОЈИ И КОЈИ ЈЕ ПУТ ДО ЊЕГА Позз! :*

Не треба ти теологиј да закључиш да је Бог или прилично лош администратор који нема појма како да ради свој посао или јебени садиста са црним смислом за хумор.

Arijance su klali jer su pričali to

Људи попизде кад им рушиш снешка.

3. да ли је горе бити педер или атеиста...како год и једни и други су дебилчине...
    Све ти јебем ако не верујеш у Бога и чврсто се тога држиш, осећаш се као мањина и као највећи паћеник другом намећеш исто размишљање.
    Хвала Богу па сте у кафеним кашичицама а да се ја питам било би вас мање од зрна соли.
    Говна нељудска... верујете у љубав је ли?
    Кењам вам у уста атеистичка... толико од мене, свако добро верницима и свима који се тако осећају.

4. Али пошто ти вероватно јеси просветли ме: како је добар план да пошаљеш свог сина да саопшти људима који једини пуд до спасења и вечног живота у једну пустињску припиздину?

Priča o bogu koji žrtvuje samog sebe prilično je česta. Kod Germana imaš recimo Odina, kod svih paganskih naroda Sunce koje umire i koje se ponovo rađa, kao deo večitog ciklusa. Hrišćani su to malo usavršili i doterali, dali mu etičku dimenziju pokupljenu iz jevrejskog etičkog apsolutizma, da ga tako nazovem. A ovaj, misliš da taj bog nije napravio dobar posao poslavši svog sina u pustinjsku pripizdinu? Pogledaj koliko su već vekova hrišćanske zemlje najmoćnije na svetu, pa onda pričaj. A ovo sa čistilištem i tim glupostima, pazi, ne zagovaram ja neko hrišćanstvo, ali kapiram da svaka civilizacija izrodi tip religije koji joj odgovara, i obratno, tip religije koji se javi u jednoj civilizaciji oblikuje nju. Ne treba biti baš zatucani vernik, ali i zatucani ateisti su isto toliko antipatični. Uglavnom ekstremizam počiva na neznanju.

5. Можда је Исус био скроз кул лик, али нема шансе да је син божји. односно ако јесте онда је Бог, за један омнипотентни ентитет, прилично неефикасни кретен.

lol
    7. marta, izmedju 15-16 casova sam po prvi put cuo od popa "sto se tice ovih IMIGRANATA (nikako izbjeglica, jelte) ja bih pustio samo djecu i zene da udju u neku zemlju, muskarci neka ostanu da se bore" ahah, sada bih nabrajao KOLIKO i zasto je ovo pogresno, ali, aman, cest uzvik u sevdalinka
    da ne ispadne kako nipodastavam bilo sta popovskim polupanim spicom, ali san se ismijao x))
    mnogo se bolje osjecam otkako ne vjerujem ni u sta sem u svoj stomak i zenin pogotovo hehe

6. Требаће још преко 1500 година да то учење допре у остале делове света.

da je isus bio iz nemacke opet bi trebalo mnogo vremena da ucenje dopre u druge delove sveta jedino kad bi bog svima podelio tablete i uveo internet onda bi to islo mnogo brze ali takva intervencija bi bila nemoguca ili prevelika i losa.mozda je bas to vreme pre 2000 god bilo pravi trenutak, da je preneo ucenje pre 20 hiljada god, verovatno bi se zaboravilo pa bi morao da dolazi ponovo.ljudi su uvek znali da je ubistvo losa stvar samo sto nisu uvek znali da se za to ideo u pakao a to su cinili i oni koji su znali da se za to ide u pakao.mozda se neki ubica pre 10 hiljada god pokajao pa nije otisao u pakao.neverujem da ta prica o raju i paklu dolazi od isusa, ko zna sta su sve ljudi dodali njegovom ucenju.citao sam davno neki intervju sa teslom, on je nesto pricao o svetlosti kao da svest postaje svetlost tako nesto i rekao je da je za to znao isus, isus je spominjao svetlost.ne mogu da nadjem taj intervju sad

7. muskarci neka ostanu da se bore"

Pa naravno da treba muškarci da ostanu da se bore, ko će ostati da se bori, deca i žene? Dobro, mogu žene, ali bolje da one ne ginu, jeftiniji su muški. Nego, odoh ja u Nemačku, a protiv Islamske države neka se bore Ameri i Rusi, a? Pa ako se tamo zakače i naprave Treći svetski rat, eeeee, jebi gaaaaa....

8. Ja se stvarno zovem Branislav

9. da je isus bio iz nemacke opet bi trebalo mnogo vremena da ucenje dopre u druge delove sveta

Jebem li ga, stvorio je svet za šest dana pa se sedmog odmorio. Al se ulenjio u međuvremenu jbg. Provalio gricklaice, plejstejšn i pivo?

A ovaj, misliš da taj bog nije napravio dobar posao poslavši svog sina u pustinjsku pripizdinu? Pogledaj koliko su već vekova hrišćanske zemlje najmoćnije na svetu, pa onda pričaj.

Pa ako mu je bio cilj da njegovi fanovi budu najači kroz petnaest vekova onda je profi.
    Samo jbg na tovju žalost to ne obara moju tvrdnju pošto je po zvaničnom programu to nije bila svrha silaska sina božjeg na zemlju. Više sreće sa sledećom zamenom teza.

10. ali kapiram da svaka civilizacija izrodi tip religije koji joj odgovara, i obratno, tip religije koji se javi u jednoj civilizaciji oblikuje nju.

Ja istovetno razmišljam, zato i kažem da je cela Hrišćanska mitiologija, ili bilo koja druga, sama po sebi puna nelogičnosti jer su je ljudi pisali i prekrajali tokom vremena kako su smatrali za shodno.

Ne treba biti baš zatucani vernik, ali i zatucani ateisti su isto toliko antipatični. Uglavnom ekstremizam počiva na neznanju.

Recimo i sa ovim se slažem.

Da ne bi bazali okolo čisto da kažem:
    -nisam ateista nego agnostik
    -nemam problema sa Bogom, verovanjem u istog ili nečijom duhovnošću nego isključivo sa organizovanom religijom.

Koko sokaka tolko i religija. Aj sad koja je od njih prava? Ako Bog postoji najlogičnije bi bilo da su sve ispravne, jer ga svako doživljava na svoj način.
    Nevolja je u tome što u težnji za što većim brojem pretplatnika organizovane religije imaju posranu tendenciju da svaka sebe prikaže kao jedinu ispravnu. E tu je jebeni problem najviše.

11. Mislim uglavnom kao i ti, al da ima Boga, kakvog god, ne bi sigurno bio isti za sve, kao što i nije isti za sve, već bi se ljudima koji su drugačiji prikazivao različito. Na primer, i ovaj hrišćanski, ne može on biti isti babi koja umre kad radi na crveno slovo, kao nekom nafuranom neo-verniku šverceru, ili kao nekom mohahu isposniku koji je ceo život proveo u molitvi i postu i koji tripuje da priča sa anđelima. Onda logično da ne može da bude isti u dve civilizacije na dva kraja sveta.

Samo jbg na tovju žalost to ne obara moju tvrdnju pošto je po zvaničnom programu to nije bila svrha silaska sina božjeg na zemlju. Više sreće sa sledećom zamenom teza.

Nema zamene teza, što? A šta je svrha, naravno da nije zemaljska moć država koje prihvate hrišćanstvo, već individualno spasenje onih koji prihvate hrišćanstvo. Ovo sa državama prvi si pomenuo, ja sam se samo nadovezao. I nemoj reći da su hrišćani postali dominantni tek za hiljadu i po godina.

12. nisam siguran za boga ali sv janko postoji sig

13. Атеисти - ликови којима свети Никола није донио поклон хахахахахахаха

14. јебемтимаику кад се самопрозовеш атеистом Хахахахахха

15. Mislim uglavnom kao i ti, al da ima Boga, kakvog god, ne bi sigurno bio isti za sve, kao što i nije isti za sve, već bi se ljudima koji su drugačiji prikazivao različito. Na primer, i ovaj hrišćanski, ne može on biti isti babi koja umre kad radi na crveno slovo, kao nekom nafuranom neo-verniku šverceru, ili kao nekom mohahu isposniku koji je ceo život proveo u molitvi i postu i koji tripuje da priča sa anđelima. Onda logično da ne može da bude isti u dve civilizacije na dva kraja sveta.

Управо.

Nema zamene teza, što? A šta je svrha, naravno da nije zemaljska moć država koje prihvate hrišćanstvo, već individualno spasenje onih koji prihvate hrišćanstvo. Ovo sa državama prvi si pomenuo, ja sam se samo nadovezao. I nemoj reći da su hrišćani postali dominantni tek za hiljadu i po godina.

Да, али бар да не покуша да да шансу свим оним мученицима широм остатка света? Милијарде и милијарде људи који се роде, проживе и умру пре него што реч божја (библија, мисионари, шта год) допре до њих...Мислим, за неког ко је створио универзум са свим својим законима, зар не мислиш да је прилично траљав и неефикасан план? Прошло је још триста година док му није пало на памет да би Римски император хришћанин био од користи.
    Не знам, мени баш дође разочаравајуће.
    Раније свет за шест дана, жена од једног ребра...испо човек из форме начисто.

16. Sad ja kao vernik i branim religiju, mada ne...
    Ima logike da milijarde ljudi širom sveta imaju svoj način za spasenje, i da to spasenje shvataju na način koji odgovara načinu njihovog života. Kod budista to je nirvana, kod hrišćana raj, kod hinduista jedinstvo sa Bramanom, kod pagana neki već zagrobni svet... A ja da sam Bog, ne bih se nešto mnogo mešao, ako bih već uredio stvari tako da idu svojim tokom i svojim zakonitostima. Šta je hiljadu godina gore-dole za mene ako sam bog?
    Naravno, ovo je religiozna argumentacija, u koju nisam siguran, ali to bi mogao da ti kaže religiozan čovek.

17. Bili mi juče Jehovini svjedoci na vratima. Iskreno mislio sam da je to samo mit društvenih mreža i predmet neke sprdnje na njihov račun i da su batalili svoje aktivnosti još pre petneastak godina kada je i krenuo ovaj talas opšte rusofilije, neo-pobožništva i metanja Gojka sise u red najviših šamana i čudotvoraca uz spaljivanje (figurativno) naučnika na lomačama (figurativno).

Uglavnom, nisu mogli doći reči od mene, ugnjavio ih pričom dok su mogli stajati na nogama, a onda su obećali da će svrtiti za vikend na duži razgovor. Nisu stigli da mi prošire znanja jbg.

Na kraju sam reko - vidite kako smo fini mi koji pišamo po religijama, sportovima i politici. Nesvrstani koje bole kita za veštačke podele koje društvo nameće. Vernici koji šire ljubav će vas gađati kamenjem, terati motkama, psovati, a neki možda i prebiti.

Jebeš religiju, jebeš zvezdu i partizan u paketu, i naravno gojka sisu.

18. De si Trulekse :)

Uglavnom, nisu mogli doći reči od mene, ugnjavio ih pričom dok su mogli stajati na nogama, a onda su obećali da će svrtiti za vikend na duži razgovor. Nisu stigli da mi prošire znanja jbg.

Hhaha, ja sam ih jednom toliko smorio u parku da su bežali od mene. A ja izmislio neku toliko užasnu i tužnu priču da čoveku pukne srce, i onda ih terao da mi objasne zašto Jehova dozvoljava da se dešavaju takve stvari, oni tuc-muc, nisu bili baš vešti, valjda nisu imali visok lvl, i posle nekog vremena krenu da beže, a ja trčim za njima i objašnjavam im, hahhaa... Mada sam bio pijan ko govedo, možda su zato bežali.

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.