Školstvo u Srbiji

1. Rekao mi profesor :)

2. znas kakvi su oni sitnicari :)

3. Znam, trećina su ludi, trećina alkosi, šestina na sedativima, dvanaestina na nečem težem i dvanaestina je normalnih.

4. ja bi samo rekao da ih je vise od trecine alkosa.

5. ja naglasim da u društvenom smeru imam fiziku 4 godine i da je moje obrazovanje svedeno na to da ja učim prirodne predmete,

To je gimnazija, ne znam šta si očekivao :)
    Nema stručnih predmeta.
    I na opštem smjeru, imaš 4 časa srpskog, a jezičari samo jedan više- slično i sa stranim jezicima.

6. ja naglasim da u društvenom smeru imam fiziku 4 godine i da je moje obrazovanje svedeno na to da ja učim prirodne predmete,

Imao sam u medicinskoj fizičko 4 godine. Eee, zamisli to! Pa šta misle oni? Da ću da preskačem bolničke krevete i radim salto u skoku sa terase na terasu dok sam u viziti?
    I aj da sam imao normalnog profesora koji nas je puštao da igramo fudbal (čak ni kad od kuće donesem loptu ukradenu u Italiji) nego bio u fazonu da je odbojka sport kojim svi treba da se bavimo a pičke u odjeljeju bile sranje, nijesu dva dupeta 5/10 imala tamo, tako da i nije bilo neko uživanje.

7. Aj, brate, neko ko oće da upiše ikakav kršten faks posle srednje ne bi smeo da se žali što mora da nauči po pedeset strana biologije svaka dva meseca.

8. Основна и средња школа у Србији су незамисливо лаке, такорећи спрдња. Форест Гамп може да заврши просечну гимназију са 3.00 просеком са пар сати учења недељно. Ко се на то жали, нек не иде на факс.

9. Aj, brate, neko ko oće da upiše ikakav kršten faks posle srednje ne bi smeo da se žali što mora da nauči po pedeset strana biologije svaka dva meseca.

+jebenih milion

10. Основна и средња школа у Србији су незамисливо лаке, такорећи спрдња. Форест Гамп може да заврши просечну гимназију са 3.00 просеком са пар сати учења недељно. Ко се на то жали, нек не иде на факс.

U RS isti slucaj. Goku Rac osnovno i srednje obrazovanje.

11. meni srednja skola bila teza od fakulteta. ne znam za gradivo i to, al princip ucenja motivisanja i ostalo mi je ostavio jako los utisak, kako je zamisljeno skolstvo pre fakulteta i kako postaje fakultet danas sa "bolonjom".

u srednjoj sam obicno zavrsavao sa peticama i dvojkama. uzeo sam i nisam ucio predmete koji me ne zanimaju, ili iz kojih ne mogu nesto posebno da naucim, vise zbog nastavnika, manje zbog same sadrzine predmeta (i najgluplji predmet dobar nastavnik moze da ucini zanimljivim). nabubam nesto pred kraj godine, ako mogu prepisem nesto i to je to, prodjem nekako sa dvojkom.

na fakultetu sam provalio da sredina mnogo vise odgovara ovakvom pristupu ucenja, i gledao sam (malo i sa cudjenjem) kako znatno bolje prolazim od mnogih ljudi iz srednje skole koji su bili jako dobri djaci tad.

trebalo bi jos od srednje skole deci da se daje vise slobode i da se podsticu iz oblasti koje vole. ko nece da uci, ne mora, nemoj da gubis vreme sa njim skoncentrises se na one sto zele da rade nesto. i najverovatnije bi svako nasao nesto sto mu je zanimljivo, a ko bas ne nadje nista, jebi ga, nije za skolu nego za lopatu.

na zalost praksa je da radimo obrnuto, da studente teramo da budu ko srednjoskolci, zato sto je tako lakse nastavnicima.

12. i to ne mislim da se ukinu predmeti, ne. mislim da sistem nagrade (ko je odlican ko vrlo dobar itd) treba da bude drugaciji. da neko ko ima jako dobro znanje iz jednog predmeta i lose iz drugog ima istu nagradu kao neko ko ima dobro znanje iz oba, ali ni za jedan nije talentovan.

13. srednja sluzi da bi covek odrastao.da se ti puberteti i ostala sranja zavrse.da li ces biti govnar ili normalno odrastati,sve je na tebi.ja kada sretnem nekog od onih sto bas nisu voleli skolu.jos su u fazonu"brate,popio sam 13143 piva je jebo 313 riba sinoc".

14. to ne mislim da se ukinu predmeti, ne. mislim da sistem nagrade (ko je odlican ko vrlo dobar itd) treba da bude drugaciji. da neko ko ima jako dobro znanje iz jednog predmeta i lose iz drugog ima istu nagradu kao neko ko ima dobro znanje iz oba, ali ni za jedan nije talentovan.

Ma jok, neka majke uce djecu da su svi specijalni. Vidjecemo na sta ce to izaci, vec vidimo, tj.

15. Ma jok, neka majke uce djecu da su svi specijalni. Vidjecemo na sta ce to izaci, vec vidimo, tj.

iz ovog sto si napisao mi se cini da nista nisi razumeo sta sam napisao gore, kad si rastumacio na taj nacin.

16. Ma, razumijem sta zelis da kazem, ali nema od toga nista. Mislis li uopste da ucenici osnovne skole i srednje uce da bi nesto naucili? Treba uvesti predmet kritickog misljenja, i uciti djecu tome dok su jos imbecili.
    A, ovo da su sva djeca specijalna, ne svidja mi se roditeljska demagoija, roditelji koji misle da su njihova djeca specijala, i da nisu glupa, da su nastavnici/profesori ti koji su krivi.

17. ispadnu malo sornuti i oni koji idu u muske srednje.elektro i to.jako teski slucajevi sa fizionomijom cudnog porekla.svi su neki sa nekog sela i k'o da su malo opaljeni.

18. Inkluzija je teško sranje. Dobro je za suzbijanje predrasuda, ali loše za sve drugo. Scena: mali retard se smorio od učenja na času i krenuo da treska rukama o sto. Ili je ustao i krenuo da trči po učionici. Šta bi ste uradili?
    A žalim se na gradivo iz nebitnih predmeta zato što mi skida pažnju sa onoga što će mi trebati. Treba imati osnovnu kulturu, ali 4 godine fizike( a 3 geografije) je preterivanje. I nema smisla, pošto mi neće toliki trud trebati i zaboravicu ga za mesec dana, pošto me apsolutno zabole za to gradivo.

19. Pusti fiziku, važno da poznaješ jezik i pravopis. :)

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.