Protesti uKrajini

1. Postoji priča da je namerno data ta oblast prilikom deljenja sssr kako bi mogla da se kontroliše ukrajina slično kao i Belorusija.

2. И пусти причу да си то запамтио из школе, наравно да си гуглао ко и ја :Д

Глупост. То прво.

Друго, ниједан једини Рус на Криму није угрожен.

Треће, Путин=једно од многобројнох ђаволих лица.

Четврто, ова опсада је директна повреда украјинског територијалног интегритета и отворени позив на рат.

3. Онај осећај кад гледаш подизање руске војске и знаш да су ти то браћа...

Onaj osećaj kad ti se muda zacrvene od blama zbog ovakvih statusa.

4. Kličko je vrbovan od strane Amerike kacu snimali Oušnz ileven. Ovo je samo diverzija da Džordž Kluni sa onim malim Kinezom opljačka narodnu banku Rusije.

5. Глупост. То прво.

Друго, ниједан једини Рус на Криму није угрожен.

Треће, Путин=једно од многобројнох ђаволих лица.

Четврто, ова опсада је директна повреда украјинског територијалног интегритета и отворени позив на рат.

Ал имаш аргументе јеее. Путин једно од многобројних ђаволих лица. Ово је у рангу с оним да је Обама гуштер.

6. "Руси не почињу ратове. Они их завршавају."

Др Мирослав Свирчевић

Jebo te ko ti dade doktorat.

7. поента те реченице је била да ништа његови циљеви нису чистији од оних које си узео за референтне (америчке, јел) и да му је безбедност руса на криму последња на уму.

поента овог поста је бесмислена, јер не би ни требао да објашњавам ово да ме ти не изазиваш ретардским закључцима.

8. Da interveniše Rusija u Meksiku, gde je isto pukla vlada, pa da kenjate. Ali Ukrajina je srce Rusije i ne može u Ukrajini da bude rat, a da se normalno živi u Rusiji. Mogao bi NATO malo da odjebe. Dosadni su.
    Sa druge strane, Ruski upad u ekonomiju, ne prija bilo kojoj državi. Nama prvima. A Ukrajina im je suviše blizu i krcata Ruskim kapitalom. Dok Rusi motikaju ekonomije, zapadnjaci ih cede. Jebi ga ceđenje bolje prija. Jakom su ovi iz NATO govnari.

9. Битно је да су твоји закључци на мјесту. Путин је ђаво, Русима на Криму је супер, нова власт неће учинити ништа што ће њима штетити и свима фино.
    И кад сам ја рекао да је Путину најважнија безбједност Руса на Криму, шта ја знам шта је њему важно и шта му је на уму, ја говорим о разлозима који оправдавају акцију и дају јој легитимитет.

10. On 19 February 1954, the Presidium of the Supreme Soviet of the Soviet Union issued a decree transferring the Crimean Oblast from the RSFSR to the Ukrainian SSR.

http://en.wikipedia.org/wiki/Crimea#Crimea_in_the_20th_and_21st_centuries
    Čudno je što ljudi misle da raspad neke zemlje treba da ide po nekim administrativnim šavovima, na delove koji nisu imali državno-pravni subjektivitet, nego su bile federane ili administrativne jedinice. Pa i Nemačka je federalna, ajd da podržimo odvajnanje Šlezvig-Holštajna? Pogotovo što ljudi nemaju ništa protiv raspada te zemlje same po sebi - slučaj ako sa Jugoslavjom, nikom nije smetalo da se raspadne, ali je morala da se raspadne na parčiće koje su formirale zle komunističke vlasti, koje su inače bile vrhovno zlo samo po sebi. Nije mi jasno.

11. E tako, dok su nas 99-te bombardovali, isto su ovako u Rusiji i Ukrajni ljudi filozofirali i mlatikurcili po kojekakvim forumima, a mi smo mislili, a pa eto, zgrazava se svet sta nam rade.
    Rusija MORA da radi ovo sto radi da im se ne bi svi smejali. Sve sto su zadnjih godina oni podrzavali je otislo u kurac i kredibilitet im je 0. Na njihovom mestu bih da sam ozbiljan aktivirao sranja tipa Avganistan i Irak kao i bilo koje drugo mesto gde ima NATO trupa. U jes, pa to je zahtevalo malo razmisljanja unapred, nista onda...

Da bi pobedio Amere, moras da radis BRZO. I neocekivano. U sukobu sa njima vreme uvek radi u njihovu korist.

Ali znate sta? Ja cu da se samo zavalim u fotelju i gledam, nije ovo moj rat.

12. Ретко видиш лицимерније људе од ових што воле Путина. Искомплексирани говнари који би бичевали људе по улици јер им се не свиђа шта мисле и причаји. Људи који би најрадије живели у клерофашистичкој теократији преплетеној са олигархијом најгорих капиталиста, оних у рангу омражених Американаца. Људи који не капирају како демократија и слобода, уставност и легалност и легитимитет држава функционише и зашто је све то потребно. Људи који имају толико једностран морал и виђење света да се питам имају ли уопште леву страну тела, а не политичке мисли. Људи који осуђују један империјализам, а навијају за други...

13. Boli kurac Ruse. Zajebavaju se s rasporedom vojnih jedinica dok ne dobiju neku povlasticu. Sve će se smiriti za dve nedelje kad Vučić dođe na vlast.

14. Мене боли курац, нек се изнукују, игро сам фолаут, знам где је волт13.

15. Ретко видиш лицимерније људе од ових што воле Путина. Искомплексирани говнари који би бичевали људе по улици јер им се не свиђа шта мисле и причаји. Људи који би најрадије живели у клерофашистичкој теократији преплетеној са олигархијом најгорих капиталиста, оних у рангу омражених Американаца. Људи који не капирају како демократија и слобода, уставност и легалност и легитимитет држава функционише и зашто је све то потребно. Људи који имају толико једностран морал и виђење света да се питам имају ли уопште леву страну тела, а не политичке мисли. Људи који осуђују један империјализам, а навијају за други...

Ja sam rusofi, ne na političkom planu, već onako, znam drage mi ljude Ruse, volim njihovu muziku, knjževnost itd. Oni još nisu stigli do tog nivoa demokratije, poštovanja ljudskih prava itd. Ali imaju jaku tradiciju revolucije i careubistva, šizmi, raskola, anarhizma... Ako hoćeš, i ludila i misticizma i šta ti ja znam kakvog sve iracionalnog delovanja. Meni je to baš super. Ali apsurdno, da bi se ta tradicija očuvala i napredovala, razvijala se, i možda jednog dana možda nešto korisno i napravila i doprinela svetu, mora da postoji jaka država Rusija, a ne gomilica balkanizovanih državica sastavljenih od bivše Rusije, pod protektoratom NATO-a i Amerike.

16. Ja sam rusofi, ne na političkom planu, već onako, znam drage mi ljude Ruse, volim njihovu muziku, knjževnost itd. Oni još nisu stigli do tog nivoa demokratije, poštovanja ljudskih prava itd. Ali imaju jaku tradiciju revolucije i careubistva, šizmi, raskola, anarhizma... Ako hoćeš, i ludila i misticizma i šta ti ja znam kakvog sve iracionalnog delovanja. Meni je to baš super. Ali apsurdno, da bi se ta tradicija očuvala i napredovala, razvijala se, i možda jednog dana možda nešto korisno i napravila i doprinela svetu, mora da postoji jaka država Rusija, a ne gomilica balkanizovanih državica sastavljenih od bivše Rusije, pod protektoratom NATO-a i Amerike.

Све државе су прошле кроз то, неке раније неке касније. Оне прво су кроз то прошле саме и са потешкоћама, и није исто пролазити кроз то у 18, 19. и 20. веку и имати пример таквих држава као што то постоји данас. Постоји интернет, медији, глобализација, али конзервативци једноставно имају "cognitive dissonance". Демонизују појмове пре него што о њима размисле или их пробају.

Rekli o sajtu

Da. Definitivno ima dobrih fora, svaka čast onima koji ih smisliše. Respect Vukajlija.

MyCity Forum · 4. Februar 2009.