Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.
Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.
Kad smo već kod teme seksualne ljubomore, da li bi neko mogao da mi objasni fenomen Nikole iz Mi nismo anđeli 2. Da li glavni motiv lika zaista postoji u realnom životu: seksualna ljubomora... da mu neko ne pojebe KĆERKU?
Da li je to direktna posledica posesivnosti patrijarhalne kulture i njenog straha od ženske seksualnosti?
krivo si postavio tezu. mislim da mu je glavni motiv da mu ćerku ne trpaju likovi poput njega... bar ne u 16. godini.
Meni nije jasno kako i zašto je ova tema još živa.
najbliže što jedan prosječan vukajlijaš može doći do seksa je ova tema.
meni nije jasno zašto ih nema više.
tačno tako riho. da nema ovih tema, ja bi i dan danas mislila da ću da zatrudnim kad podelim sladoled s nekim, a ovako znam da to može samo direktnim poljupcem! mada, sinoć zamalo da oplodim drugaricu, uzela da pije vodu iz moje čaše, ja reko "ne! zatrudnećeš!" a onda se setim da imam mecu i da ona ne može da zatrudni sa mnom dok imam mecu, a to sam naučila ovde na četu! tako da vas i ja sve molim, ko roda rođenog, da delite svoja iskustva i saznanja ovde, nekome možete tako da spasite život!!!!
dragi bravo,
ponovo ti pišem jer su temu seks na vukajliji nedavno zatvorili :(
imam 22cm kurchine!!
stvarno ima, ja vidla.
Ti ovo ozbiljno?
Ledeni, sto da ne? To je tacno, samo ne u slucaju koji je on postavio.
objasnio mu riha jednom recenicom
Nikola je u Mirki video sina kojeg nema, da bi je kasnije, kada je je ova izvrsila tranziciju, video kao krhku zenu kojoj treba muskarceva zastita, sto je odlika patrijarhata. Tako da je odgovor na drugo pitanje potvrdan, ali seksualne ljubomore nema.
Na neki nacin kroz zastitu svoje kcerke potiskuje svoje nagone, sto pokazuje i scena u kojoj je u jednom trenutku opcinjeno posmatra.
Ne, jer nijedna kultura ne može da ima "posesivnost", to je suviše neprecizna rečenica, trebalo je malo razraditi, logički,leksički,sintaksički. Nego ja to tumačim kao potisnutu incestuoznu želju dominantnog mužjaka da napravi potomstvo sa svim članicama čopora, uključujući i svojue ženske potomke. Kao što je tabu za muške potomke dominantnog mužjaka da se pare sa alfa ženkom, njihovom majkom, koja pripada samo alfa mužjaku, ocu. Postoje takve teorije.A ženske seksualnosti naravno da svi se plaše,jer su žene zle :) Gledao sam Antihrista.
"директна последица насилности патријахалног друштва". Ја то више гледам као власнички однос, жена припада мушкарцу, он брани свој посед и своје власништво, питање је части коме ће ћерка да припадне, и глава породице се пита за то. Постоји још увек обичај да се ћерке удају по старости, прво најстарија и тако редом, да не би било да нешто фали старијој ако се пре ње уда млађа. То говори о квалитету те робе, ћерке се пре продаје чувају да им вредност не би опала. На цени је млада девица са миразом, више него старија недевица без мираза. Неки обичаји су се још увек задржали. Којо не би имао интерес да чува ћерку од 30 година, тада му не би сметало да се уда и за некога ко ће је тући, важно је да не остане неудата, јер тешко је жени без мушке руке (!), али му смета да му неко упропасти ћерку од 15 лета, опашће јој вредност за касније. Нико је неће ценити, најмање он, биће дефектна.
Или се морао давати већи мираз ако до удаје уопште дође. Сиромашни су много више на ту част морали да обраћају пажњу. Данас су понеки задржали тај менталитет сиромаштва, и јасно да је то питање мозга.
ajde ne seri u picku materinu
зар је могуће да ти то вређа осећања... ево ти кисић :*
U čiju si perspektivu zalutala Србијанка, pošti iz svoje ne govoriš?
možda samo čovek voli svoje dete i ne želi da joj neko slomi srce?
ne vredja me nista, nego jebeno smarate sa tim feministickim teorijama kako vas muskarci sputavaju i maltretiraju na svakom koraku...pomislio bi da je stvarno tako da ne znam da ustvari zene vrte muskarce oko malog prsta kako im se cefne