Da li svaki ljudski život vredi podjednako?

1. Ostavi ga sada, uzmi ga za nekoliko godina. Sad bi mogao da ti mnogo zla nanese, ako ga shvatiš ozbiljno. Mada, i za nekoliko godina shvati ga ozbiljno, ali to neće biti sasvim isto shvatanje. U mladosti njegov nihilizam može da ošteti.

2. Dvadesetak godina plaćam zdravstveno osiguranje, na bolovanju sam bila tri puta, svaki put lekove kupovala jer nije bilo u apotekama onih koje bih dobila na recept, pa ti izračunaj koliko je mojih para u zdravstvenom fondu.

Nazalost-ni cvonjka. Isto kao i u penzionom fondu, tj. bilo je u privatnom penzionom fondu ali Dinkic je nasrtao dok i to nije oteo. MI NEMAMO NIKAKAV FOND. U smislu da se pare koje se za nesto npr. zdravstveno osiguranje uplacuju idu tamo I STOJE TAMO i trose se SAMO za tu namenu. Mi svake godine donosimo budzet u kome se prihodi raspodeljuju i tu se kao ostavljaju sredstva za fondove, znaci ukoliko bi drzava ostala bez prihoda, ne bi bilo ni plata ni penzija. I to jeste uzasna sistemska greska. U svetu su svi moguci fondovi nenormalno bogati i bave se investiranjem slicno bankama. Recimo u Svajcarskoj, vidim ja raskopali ulicu i sve rade novo u fulu, nov asfalt, nov trotoar, nove instalacije sto idu ispod, a sve je i onako bilo dobro. I bas pitam drugara , koji im je kurac, kaze IMA FOND za to, i planirano je da se to uradi na deset godina i pare stoje za to i MORAJU da se potrose. Niko ne gleda jel bi to moglo jos da traje, i d li da od tih para mozda sebi isplate 25tu platu. Nem nama pomoci.

3. Код нас је систем недестинираних пореза, јер је тако држави лакше да издвоји на оно што она сматра да су приоритети у датом тренутку. Ванредни парламентарни избори, на пример.

4. Нисам читао ни један пост, само наслов. Не знам о чему се прича, али мене је увек занимало ово, да ли ако случајно недајбоженикад убијеш човека, треба да добијеш исту казну ако је неко млад, и ако је неко од 90+ година који је погинуо пред сам крај свога живота?

Оно, да се направи скала као за регистровање аутомобила по кубикажи.

5. A to je najveca kurcina. Jedan lik ovde, radio lepo u banci na salteru, i pokrao skoro dva miliona evra, bas zbog toga. Ti dodjes da uplatis BILO STA drzavi (porez, kaznu, taksu), on ti overi uplatnicu, a pare prebaci na svoj racun u drugoj banci. Slucajno su ga uhvatili kad je permutovao racune u dve banke u koje je prebacivao pare.
    Ako ste se pitali na koju foru su tehnicki pregledi (bili) toliko dobar posao... Covek ti da pare da mu zavrsis registraciju, ti lepo falsifikujes sve uplatnice i uzmes SVE pare koje ti je dao. To prolazi, jer ne postoji centralna kontrola, ko je, sta , kad i gde i zasta uplatio.

6. Granjka
    Аутобус пушта дефинитивно треба сврстати у људе са сметњама у психофизичком развоју јер са једне стране трују себе, а са друге људе у својој околини. Такво понашање указује на психичке сметње или умањену интелектуалну моћ расуђивања о сопственом и здрављу других људи (ма, није то ништа, СЗО једе какано да се од пушења добија рак). Такође пушачима неповољно утиче на физички развој - тровање организма доводи до смањења капацитета плућа, лошег стања крвотока, никотинске зависности, погоршања целокупног физичког стања. Дуванска индустрија би од профира оствареног продавањем отрова требало да одваја макар 50% средстава за лечење последица никотинских отрова. Јер још нисмо еволуирали интелектуално да схватимо да не треба лечити последице, већ узроке који су до болести довели.

Благе везе са мојим постом, причамо о различитим стварима... Нико није рекао да је пушење добро за здравље, него да не можеш некоме ускратити лијечење било које болести само зато што је пушач, јер не можеш гарантовати да је баш због тога оболио. То би могло кад би пушење било једини узрок одређене болести, али једноставно није тако.

7. SVI SMO MI JEDNAKI PRED BOGOM!

8. Umro Bog, Rajderu, nisi čuo?

9. kamenovali ga u siriji, ko mu je kriv što se tamo spawnovo

10. Nisam, brate, izolov'o sam se od sveta... Tačnije, knjiga me izolovala

11. Stavrno ste teški govnari. Poserem vam se u po usta. Pa jebem vam sunce u pičku ja, vi bi birali ko živi ko ne živi? Ko ste vi? Studenti i pederaši koji puše kurac za dodatne rokove, jer jbg, ko će učiti? Vi treba da serete ko će da ima pravo na život? Pa jebem vam sunce u po pizdurine! Jbg, lako je iz udobne stolice, za dobrim računarom koji su platili mama i tata da raspravljamo o eugenici, selektivnom razmnožavanju, određivanju parametara vrijednosti osobe na onovu doprinosa društvu i taj rad.

12. A sto ne dodas sve arijevce na onu referendumsku temu, bilo bi zanimljivije :)

13. mizantropija pažljivo ispisana,

On nije mizantrop, on je humanista očajnik.

14. definitivno nisam stekao utisak da je humanista, očajnik da, humanista ne. A stekao sam itekako osjećaj da jeste mizantrop, ili sam čitao iz moje perpektive mizantropa, nešto. Ili je on mizantrop, ili sam ja, neko od nas dvoje jeste.

15. kizo ako se ono na mene odnosilo, onda ko te jebe kad nisi sposoban da sa distance pogledas i disutujes o nekoj filozofkoj raspravi jer nisi dovoljno intelektualan kao mi studenti, a ako nije meni upuceno onda si u pravu

16. hahaha danas si neobican sose majke mi

17. Ostavi ga sada, uzmi ga za nekoliko godina. Sad bi mogao da ti mnogo zla nanese, ako ga shvatiš ozbiljno. Mada, i za nekoliko godina shvati ga ozbiljno, ali to neće biti sasvim isto shvatanje. U mladosti njegov nihilizam može da ošteti.

true dat

18. čitao bih ga zbog estetetske proze :(

19. Ако то стварно није мит, онда даје ново објашњење за моје несрећно детињство! Сиоран, Кафка, Кундера још на почетку средње.. и све сам их разумела онако да се уживим, утеху су ми пружали. Аууу.

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.