U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
bacio bi vas u arenu sa tri gladna cigana da vas karaju u bulju
Да, али мени не пада на памет да поред тога што ми део плате иде Зукорлићу, Иринеју и осталима, иде и неким ретардима који пуше 3 кутије на дан и оду код доктора једном у 6 година после година и година бола и онда као треба ми милион.
Dvadesetak godina plaćam zdravstveno osiguranje, na bolovanju sam bila tri puta, svaki put lekove kupovala jer nije bilo u apotekama onih koje bih dobila na recept, pa ti izračunaj koliko je mojih para u zdravstvenom fondu.
Budžet za zdravstvo je mali jer nema zakonski odakle da se ubere taj novac. Ne znam, otkad deo republičkog budžeta ide verskim zajednicama? Kolike su to pare? Ni meni nije drago da dve trećine lekova moram da kupim, ali ako bi mi povećali doprinose za zdravstvo za nekih 20 posto, nisam sigutan da bih bio u stanju i hteo to da plaćam. Ubiše me porezima i dažbinama, kad sve platim, nemam od čega da živim. Nego, ima li neko pametnu ideju kako napuniti taj zdravstveni budžet? A ne, ajd da otmemo od Miškovića i Irineja.
Stavrno ste teški govnari. Poserem vam se u po usta. Pa jebem vam sunce u pičku ja, vi bi birali ko živi ko ne živi? Ko ste vi? Studenti i pederaši koji puše kurac za dodatne rokove, jer jbg, ko će učiti? Vi treba da serete ko će da ima pravo na život? Pa jebem vam sunce u po pizdurine! Jbg, lako je iz udobne stolice, za dobrim računarom koji su platili mama i tata da raspravljamo o eugenici, selektivnom razmnožavanju, određivanju parametara vrijednosti osobe na onovu doprinosa društvu i taj rad.
Nije važno, nismo ništa zaustavili. Samo smo uveli nove činioce. Stvarno nije važno. Ako smo u stanju da uništimo bolest, nij potrebno da uništimo oboljelog.
Odjava. Pušte kurčinu.
Kizo je u pravu, zabole me glava od količine fašizma na ovoj temi. Kud i uđoh..Zbogom.
Kizo hoće da istakne inkopetenciju sagovornika o ovoj temi, da istakne otuđenost njihovog mišljenja od humanističkih vrednosti na kojima insistira naša civilizacija, i naravno, da ih napuši. Ja bih se delimično složio s njim, osim onog dela o napušavanju, jer moja humanistička misao ne dozvoljava da biće ravno meni bude tako grubo vređano :(
Sistem je u ocajnom stanju ali se jos nije potpuno raspao, mada, realno, mislite da mi nam bilo bolje da funkcionisemo po principu onih HMO?
Кизо, леп одговор. Оуно пута си испао букванска примитивчина, вређао и прозивао без разлога, али са горепоменутим постом си све грехе у књигама Грањке - избрисао. Све ти је опроштено.
Lepo reče Kiza.
Davnih ihaaa ....godina je Konferencija nesvrstanih u BGD-u (sa sve Sava Centrom) plaćena parama koje su pokradene iz tadašnjeg RFZO-a i PIO Fonda. Pokradeno nikad nije stalo na noge.
Uostalom, da bi bilo para u fondu, treba da na jednog penzosa radi četvoro (tp za održavanje love u fondu-kod bogatijih je 1 penzos:6 zaposlenih). A kod nas?! Zaposlenost??
Nije fora koliko smo puta koristili bolovanje, lečili se o trošku RFZO-a.
Izdvajamo svi. Troši se na bolesne.
Zdravi ni da mrdnu guzicom. Pobogu, setite se koliko ima ljudi sa ravnim stopalima. Pa da su roditelji redovno vodili tu dečicu na vežbe-veći deo toga bi se ispravio. Koliko ima nas kojima je "niže desno rame" još u osnovnoj školi...od čega...zašto to nije korigovano kad je bilo u fazi da se moglo ispraviti kod fizioterapeuta.
To sam htela da kažem. Globalnu foru. Ič' humanizam. To je za poseban post.A to me mrzi. Ostali su rekli dovoljno.
Врло важан пост у мору ових нацистичких - колико смо урадили сами за себе и своје здравље? Већина води живот као да никада неће да остари, пију, пушу, здравље рушу, у масно се гушу, а после се чуде што их стрефио шлог, срчка... У све ово треба урачунати да нам је ментално здравље озбиљно угрожено (ратови, санкције, дневна брлог-политика) и да би свима колективно требало лечење.
Ово још није уведено ни у једној држави и питање је да ли ће бити, само су предлагали и велика већина се противи. Једноставно немогуће је утврдити да ли је пушач добио неку болест баш зато што је пушач или из неких других разлога. Пушење је ризико фактор и за срчани удар нпр. па како ће неко утврдити да ли је то због цигара или генетски, или због стреса? Основаће посебну комисију можда?
Аутобус пушта дефинитивно треба сврстати у људе са сметњама у психофизичком развоју јер са једне стране трују себе, а са друге људе у својој околини. Такво понашање указује на психичке сметње или умањену интелектуалну моћ расуђивања о сопственом и здрављу других људи (ма, није то ништа, СЗО једе какано да се од пушења добија рак). Такође пушачима неповољно утиче на физички развој - тровање организма доводи до смањења капацитета плућа, лошег стања крвотока, никотинске зависности, погоршања целокупног физичког стања. Дуванска индустрија би од профира оствареног продавањем отрова требало да одваја макар 50% средстава за лечење последица никотинских отрова. Јер још нисмо еволуирали интелектуално да схватимо да не треба лечити последице, већ узроке који су до болести довели.
Mogla bi onda i naftna industrija da se optereti eko-taksama? Mogla bi možda i ova elektrana u Obrenovcu da mi da neki popust na struju i grejanje i lečenje respiratornih problema, jer decu pobi astmom i leukemijom, a ja svako jutro izbacujem šlajm kao da sam pušač, da ne pričam kako ne smem da otvorim prozor kad je nizak atmosferski pritisak... Da se uvedu eko-takse za zagađivače. Al onda ne bi bili toliko profitabilni, ne bi zaposleni imali tolike plate, život u mestu bi bio bar za trećinu siromašniji, a građani bi benzin i struju plaćali skuplje, a kad su skuplji energenti i struja, odoše sve cene u tri lepe. Ne znam.
Zamračište mi život ranom zorom.
Naravno da ne! Dosta na vrednost utiče umešnost prodavca i iz mog iskustva najbolje je ljudske živote kupovati žive vage.
A što se tiče samog stanja na tržištu tu je dosta šarenoliko, najskuplji su hrvati dok bugara kupiš za par leva. Evo baš sam danas pazarijo jednog u Dis-u na akciji 12,99 leva. Jes malo skuplji al kažu da je akademik, mada sumnjam. Doduše usralo me gadno jer je fanatičan pušač kurca, tako da opet sam u plusu.
A u stvari, kako svi seru. Kad bi neko postavio pitanje većini ljudi koji se ovde zalažu za eugeniku i ta sranja: Hoćeš da ubijemo tebe ili nekog drugog, taj bi rekao: Ubij drugog! Zato izgleda, veoma začuđujuće, da je svakom svoj život najdraži, i da za njega najviše vredi. Što znači, svaki život vredi podjednako. Najviše, za onog ko je živ. I ajd dosta više.
http://www.scribd.com/doc/166640605/Emil-Sioran-Silogizmi-gor%C4%8Dine
i
http://www.youtube.com/watch?v=ag18Np_JInY
A sad jebi ga, Sioran se više bavio individuom uopštem smislu, everymana, nego ovakvim temama... Ili ja nisam shvatio...
mizantropija pažljivo ispisana, nihilistički pogledi na životnu tokovinu, ima svega u uvom pisaniju, a što me je najviše privuklo jeste što sto sam mogao da se poistovjetim sa već izgovorenom gorčinom. teško mi je palo čitanje ovoga, iskreno, a zanimljivo. razumio si dobro, nego kada čitam ovu temu padne mi na pamet životno ništavilo koje je dobro iznio na papir. a nadam se da ga ne shvatam :)