Najbolja borilačka vestina

  1. A šta kažete za kapoeru? Zanimaju me misljenja, meni deluje mocno, ali nije bas za ulicu.

  2. Kapoera ima do jaja treninge, ojačaš i razgibaš se za kratko vreme, ali sama veština nije baš za ulicu, što ti kažeš. Meni je bilo sjajno na kapoeri, al sad zavisi šta ti tražiš i šta ti odgovara.

  3. Totalno nije za ulicu. Kapuerista je do jaja kad se zalaufa, ali jednom kad ga zaustavis, on je mrtav covek.

  4. Eto ti ga sad, kad bi se svi suzdržavali ova tema ne bi postojala!

    E pa jebi ga, ja se uzdrzavam kad bar 50% nisam siguran da li sam u pravu. A kad sam siguran da sam u pravu, onda ozezem.

  5. Lučonoša, treniraš li ti šta?

  6. trenirao aikido do braon pojasa, kad sam shvatio da nema vajde (na kraju ne znam ni da li sam trenirao aikikai, realni ili aikido sa povremenim boksovanjem u dzak). Treniram trenutno wing chun i eskrimu i planiram da se vratim aikidou, ali da idem u neki ki aikido klub.

  7. Sta mislis kako se slaze kombinacija ninjutsu sa taekwondo-om?

  8. Lučonoša, veoma me zanima Wing Chun, citao sam dosta o tome, ali mene zanima ako možeš da mi opišeš trening, suštinu i tako to?

  9. veoma me zanima Wing Chun

    Trenirao sam to nekoliko godina. Dobar je za razvijanje eksplozivnosti i brzine (čak je i najbolji što se toga tiče). Sad - opisivanje treninga...zavisi od toga ko te trenira.

  10. @Vule: Mislim da bi to na kraju vrlo licilo na hapkido, mada nisam mnogo upucen u tehnike ninjutsua.

    @Ecce homo: U principu ovo sto je rekao Kika boj. Trening kod nas izgleda ovako: daje nam odredjene tehnike da radimo, malo radimo chi sao- vezbe koje sluze razvijanju refleksa na dodir ruku, vezbamo brzinu udaraca (posebno se dicimo time sto imamo najbrzu seriju udaraca, do osam udaraca u sekundi!), a nekad ceo trening izdvoji da nam objasnjava teorijsku podlogu wing chuna.
    I tako. Imacemo negde posle 20-og prezentaciju na Novom Beogradu, blizu Hale sportova, ako nekoga zanima, slobodno dodjite, 200 kinti jedan dan.
    Za vise informacija dodjem vam neki drugi dan, sad ne znam sve.

  11. Boks, udjete u ring stavite rukavice, bandazi na rukama i vidite neprijatelja samo udri!
    Ja treniram i preporucujem vam!

  12. Boks, udjete u ring stavite rukavice, bandazi na rukama i vidite neprijatelja samo udri!
    Ja treniram i preporucujem vam!

    Pre svega ovde je rec o borilacnim vestinama, a boks je sport. Meni se iskreno nesto i ne svidja preterano.

  13. Vule, bokseri nisu za podcenjivanje... Do izvesne granice, kao sto rekoh.

  14. Nisu za potcenjivanje, naravno, ali imas ti i ljude koji su odlicni udaraci, imaju solidnu tehniku i jaki su kao konji. Takvom coveku je dovoljno da trenira boks godinu dana i moci ce da bije seljake po kafanama. Kod borilackih cestina je malo drugacije :)

  15. Pre svega ovde je rec o borilacnim vestinama, a boks je sport. Meni se iskreno nesto i ne svidja preterano.

    Nije bitno da li se na nešto gleda kao na sport ili veštinu. Bitno je ono što ti to nešto daje (a boks daje najbolju tehniku udaranja rukama). Ako ćemo da gledamo tako, i mnoge druge veštine se mogu smatrati sportovima jer ih ima na olimpijadi, a ipak su prilično korisne.

  16. Ako ćemo da gledamo tako, i mnoge druge veštine se mogu smatrati sportovima jer ih ima na olimpijadi, a ipak su prilično korisne.

    Pa takve vestine i jesu sportovi, npr. imas skolu karatea, i karate klub. Karate se moze smatrati i vestinom i sportom. Dok na primer aikido, ninjutsu ne mogu.

  17. Vuki, nema potrebe meni da objašnjavaš takve stvari.
    Nego, ne misliš li valjda da npr. aikido može da ima neke prednosti u odnosu na boks?

  18. Naravno da ne, to sam i gore vise puta naveo.
    Dok neko ko vlada ninjutsuom itekako moze.

  19. Dok neko ko vlada ninjutsuom itekako moze.

    Vidiš, ako bi imao oružje definitivno bi bio u prednosti ili ako bi održao veću distancu, mada ako bi ušao u "divlju" razmenu udaraca bokser bi imao prednost.

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.