Prijava

Одгледао са малим прескоцима. Прескоцима џД

Углавном крај је мутав, нису уопште објаснили како су градили (због тога сам највише гледао, то ми је најзанимљивије) већ су просули неку сулуду теорију зашто.

Висина Кеопсове пирамиде на квадрат пута број Месечевих мена на куб минус износ Динкићевог рачуна на Кипру + 4 = Година рођена Мао Цедунга. Ма јесте.

Jeste Scouser, to je ko kad bih ja rekao nti koren od visine Keopsove piramide = najmanji prirodni broj! Ha!
Ajde malo nek živne tema, svidža mi se.

dobra tema, da se upišem pa ću kasnije da pogledam ovaj dokumentarac

Јеботе колико ми се сере од тих теоретичара што кењају како није било могуће направити пирамиде, као ни ми данас не би то подигли. Не знам дал' је неко од тих ликова приметио да је пирамида најлакши могући облик за грађење, вероватно зато су и присутне код већине народа док се све још правило од камена. Друга ствар: Курац мој не би ми то направили данас, што египћани нису направили Бурј Калифу, човек отишао на месец јеботе а не би као умео да наслаже камење на гомилу.

Организација је кева, са четворо људи можеш да подигнеш велики шатор, са четири хиљаде радника које плаћаш пивом и луком можеш да направиш јебену грађевину.
Ај и то је био једини начин контроле становништва пошто је Нил био стабилна плавна река, па се није толико времена трошило на иригационе системе канала и требало је прећи комадић земље између Црвеног Мора и Медитерана да би ушао у Египат чиме се земља лако бранила, па ни ратова барем није било пуно.
А и те пирамиде су се градиле двадесет и кусур година, са тим временом, ресурсима и да немаш шта друго паметно да радиш, сигурно ћеш прокљувити на који систем да дижеш камење и рачунаш довољно дуго по Шац методи.

Е да, нијесам гледао документарац, лош ми нет за то тренутно.

Dobra tema pog ću ovo večeras.
A što se tiče vinkla i ostalih alatki da li je iko uzeo u obzir da su te alatke mogle biti od drveta ili nekog materijala koji se jednostavno pretvorio u prah pa danas ne možemo naći dokaz da je postojao. Nije da su robovi razmišljali kako bi bilo kul da ostave svoj alat da se neki teoretičari danas ne pate.

Brate, šta im je trebalo. Vinklo, visak i malo konopca. I dosta kičme, al toga bilo u izobilju.

http://famouswonders.com/wp-content/uploads/2009/04/abu-simbel.jpg
Велики храм у Абу-Симбелу
Унутра се налазе четири статуе: Рамзеса, Амона, Ра-Хорахтија и Птаха
Сваког 21. фебруара и 21. октобра сунце унутра продире и обасјава истовремено Рамзеса, Амона и Ра-Хорахтија, док Птах остаје увек у мраку