Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
što šta mi fali?
da te nije nedajbože neki naš nekad zajebao? :D
Ništa, i ja sam po ličnoj karti. :) Rodio se tamo, živio do 6. godine. :D
pa dobro, ja sam po ličnoj karti beograđanin, ako ćemo tehnički :D
u kom delu grada si bio?
Beograd je Banjaluka za siromašne.
Озбиљно, Београд треба да се почисти, уведу више оних подземних контејнера и јавних ВЦ-ова на више места, који ће да раде барем до два ујутро, сви се жале како људи пишају и серу на све стране, ПА КАКО ЋЕ КАДА СУ ЈЕДИНИ НОРМАЛНИ ЈАВНИ ВЦ-ОВИ САМО У ЦЕНТРУ ГРАДА И ТО ТАКО ДА МОРАШ ДА ПЕШАЧИШ ПЕТ КИЛОМЕТАРА ДО ЊЕГА.
E jebi me ako znam kako se zove to, dole kod pruge, kad ideš od centra prema pijaci, pa prođeš pijacu jedno 600 metara i tu dole. :)
na stranu prema nadvožnjaku ili prema železari? :D
Upravo ovo. Ako u Beograd dođeš i opustiš se, dozvoliš da te magija ovog grada ponese, zavolećeš ga sigurno. U suprotnom, ako si nadrkan došao, nespreman da prihvatiš sve šta može da ti pruži, nadrkan ćeš pod prisilom ostati ovde da živiš i narednih 20 godina za vikende i praznike "odlaziti kući", a grad u kome živiš nikada nećeš prihvatiti kao svoj novi dom. Šteta, gubiš mnogo, a nisi toga ni svestan.
E jebem li ga sad, ne znam toliko. :D Prema onoj velikoj pekari.
Umesto grada na vodi il koji fazon već, da se izgradi andergraund bg, bukvalno da svi dođođi, odnosno svi koji nemaju više od tri generacije životnog staža u bg da žive pod njim, u podzemlju. A starosedeoci, odnosno oni 4+ generacije na površini, kako dolikuje beograđanima.
Za 7+ generacije da se izgradi platforma 50m iznad površine da se ne mešaju sa polubeogradskom žgadijom s tla, da bi im krv ostala čista i neukaljana, a kamoli tek s onim životinjama ispod površine.
edit: da se do podzemlja bg-a iz provincija stiže isključivo avtobusima i vozovima, da se na nivo iznad, tj površinu bg-a stiže isključivo avtomobilima preko avtoputa, a da se na platformi ipak dolazi nekim mini čarter letovima i privatnim helikopterima. Aeorodrom bi, doduše, važio za sve podjednako , i kapiram da bi to bila jedina prilika u celom gradu se izmešaju sva 3 staleža lel.
e e e, znam znam, železnička ulica ti je to gde je pekara, znam taj kraj. taj kraj se zove senjak, a ona velika raskrsnica gde je spomenik i škola je gornja vaga (:
E tu, znam onu školu. :D Cigana pun kurac tamo. :D
pa da, tu blizu je i ciganski geto, mi smo njih lepo rešili i oterali van grada, svi tamo žive :D mali krivak se zove to njihovo naselje :D
Не могу да кажем да Београд мрзим као град, али не могу ни да кажем да га волим. Појам Београда као појам ми некако не иде у главу, чињеница да се све око њега гомила док остатак земље пропада. Мислим, сад ће неко да дође и да ми каже да то није тако, али верујте да јесте. Ниш у коме живим скоро цео живот је сваке године ружнији и ружнији. Недовршена градилишта на сваком ћошку, локали се затварају као да влада куга, чак и центар града уме у сред лета да изгледа пусто, иако је пуно људи, ако разумете... Оно што ме нервира је став већине Београђана које сам упознао (па и моја комплетна родбина која живи горе), а то је кад дођу "доле" и крену одмах са "овога нема у Бегеу, овога има у Бегеу". Мислим, кога боли курац?
Људи као људи горе, оне који су прави Београђани (ако то уоште постоји), њих и могу да сварим некако, али они који одавде оду горе, па долазе са времена на време да причају како је то у БГ и тако то... Мислим да ни сами Београђани нису свесни колико је то иритантно слушати... Био горе на концерт пре једно месец дана и као да се нађемо буразер и ја са ортаком који студира тамо годину и по дана. Хахаха прво, кад видиш једну нишку сељачину како је за годину и по дана променио комплетан акценат, који прича као да му је деда зидао Калемегдан и објашњава како је горе све боље (ајде то и да скапирам) али и како је у Нишу све срање (е због овог ми енормно иду на курац). Човек се ладно дојавио како у БГ нема криминала, како је Ниш 100 пута гори... Као Београд мирно место, ма ЛОЛ. Такве њушке које оду горе, науче ред вожње аутобуса и сматрају себе за Београђане, па ноге треба да им се поломе због таквог лицемерја.
Што се тиче Београда као града (величина, људи у њему и тако то), ја морам да признам да не бих могао да живим тамо. Мислим, мени и мој Ниш иде на курац, али Београд и његова величина где пола дана проведеш у бусу, не бих ја то могао. Четири године сам ишао у средњу бусом, плус до треће године факса, огадило ми се. Сад у четвртој пешке идем и до јаја је иако се пешачи 45 минута. А да се јебем по бусевима цео дан и живим у оноликом граду, не бих могао.
Е да, и што се тиче људи, ово је можда мој трип, али имам осећај у БГ-у кад ходам, као дух да сам. Нико те ни не погледа јебем му матер. У Нишу бар прођеш негде, сусретне ти се поглед са неким, овамо некако свако гледа своја посла, шта ја знам, то ми некако много мртво. Можда се трипујем, али ето тако.
Tripuješ se, koliko sam riba ja samo startovao na ulici, i to vrlo uspješno. :) A što se Niša tiče, to je jedini grad u Srbiji u kom bih živio posle Beograda, bio sam tamo par puta, imam druga studira dole, grad jebe kevu, sve jeftino, ribe dobre, lože se na hercegovački akcenat, pljeska 120 kinti, pivo 100 kinti, šta ćeš više. :)
Е да бре, кад сам те већ наватао овде Нинко... Да ниси ти био на концерту у Хали спортова 8. марта?
Na Goblinima? Jesam, sreo pola Vukajlije, više ljudi se sa mnom izgrlilo nego sa Golubom posle koncerta. :)
E stvarno bre, da se usereš od buseva i vremena provedenog u njima. pola ćivota provedeš klackajući se po gsp u bg, to me inače i najviše nervira kad dođem u bg. jbt, ili sam ja pglu za tako nešto pa ne kapiram ili nisam navikao, ili je organizacija gsp loša, ili tako treba u velikim gradovima, nem pojma. metro je neko pomenuo, treba metro,al bih ja verovatno i za to bio pglu
A da ti je Cane partibrejkers komšija? lol
To je do tebe, veruj mi. U startu si verovatno zgrčen i gledaš na Beograd i ljude kao na velikog zlog vuka :)
Ko bi pa prišao namrgođenoj negativnoj osobi? Ne kažem da si ti takav, ne poznajem te, ali u principu.
Treba metro pod hitno, eno ona linija, jedna jedina što funkcioniše, ja uđem na Nbg, kod Vuka sam za 10-15 minuta, ovako tramvajem ili busevima mi treba pola sata, najmanje, i to kad nije gužva.