Зашто мрзите Београд?

1. ribe dobre, lože se na hercegovački akcenat

Koga ti zajebavaš?

2. E moj Dube, ja sam pola riba jeb'o na osnovu geografskog porijekla. :)

3. Pa jes, nisi vido ženska dok nisi sišao sa kamenjara. Pa čim naleti neka, ti kamenom u glavu i nosi kući.

4. Pa dobro, veličina grada i busevi i tako to, meni je normalno nešto skroz.

Nekako, iako živi toliko ljudi nema šanse da odem do Kneza fazon i da ne sretnem nekoga koga znam. Milion gotivnih mesta. Da je samo nešto više love, ono fazon, makar duplo, bio bi nerealno gotivan za život. Toliko lepih mesta po gradu, toliko priča vezanih za svaki metar grada maltene. Naravno, vezaniji sam za austrougarsku stranu reke jer tu sam rođen i tu sam odrastao, tačnije ceo život sam tu, ali ono u svakom kraju grada maltene znam nekoga ili sam se cimao tamo.

Nekako, ne bih voleo da sam rođen u bilo kom drugom gradu u Srbiji.

5. Metro? Ma nema teorije! O tome pričaju paaaaa recimo koliko ja pamtim, već jedno 25 godina...Onaj šinobus se ne može nazvati metroom. Jednostavno, velike su to pare, ogromno ulaganje, dugogodišnji radovi, a kod nas je to neizvodljivo, s obzirom da nijedna vlast do sada nije nastavila da radi nešto što je radila prethodna, a da je bilo dobro.

Prosto se plašim da nekima ne padne na pamet da ipak krenu da rade, potkopaju tunelima pola Beograda, ponešto izbetoniraju, onda dođe nova vlast kojoj to ne pada na pamet da nastavi da izgrađuje i šta smo dobili? Odlčne uslove za život svih beogradskih pacova.

6. Novi Sad je jedan izuzetno fin, mehk i naočit grad. ♥

7. ninka_92
    Na Goblinima? Jesam, sreo pola Vukajlije, više ljudi se sa mnom izgrlilo nego sa Golubom posle koncerta. :)

Аха, па видео те негде у гомили :)

A da ti je Cane partibrejkers komšija? lol

Он у Зрењанину живи ваљда...

To je do tebe, veruj mi. U startu si verovatno zgrčen i gledaš na Beograd i ljude kao na velikog zlog vuka :)
    Ko bi pa prišao namrgođenoj negativnoj osobi? Ne kažem da si ti takav, ne poznajem te, ali u principu.

Па и није баш тако. Немам ја никакве предрасуде. Поготову овако кад дођем на један дан на концерт који чекам месецима, цео дан сам добро расположен и једва чекам то, тако да тешко да сам деловао намргођено. :) То је тај синдром великог града, у свим већим градовима у којима сам био (и по иностранству) је тако. Више је изражен тај капиталистички дух где много већи проценат људи гледа само своја посла.

8. Grad kao grad volim iz mnogo razloga i mislim da niko ko se ovde rodio niti ko živi ovde jako dugo ne može da ga mrzi.
    Ljudi su problem. Mada, što se ljudi tiče, to je gotovo u svakom malo većem gradu tako. Retko gde se nađe da je većina ljudi dobra.
    Samo da postavim jedno pitanje: jesam ja jedini lik kojem činjenica da Beograd ima toliko ljudi ne smeta, štaviše naprotiv (naravno, pod ovim ne podrazumevam gužvanje po busu ili zakrčenja u saobraćaju)?

9. али имам осећај у БГ-у кад ходам, као дух да сам. Нико те ни не погледа јебем му матер.

ovo sam i ja provalila. trebalo mi je vise pokusaja da ustopiram nekog da mi objasni gde se nalazi nesto. jbt, samo me zaobidju ljudi -.-

grad je divan kad ga upoznas iz pravog ugla. s tim se slazem u potpunosti.
    mada ne bih mogla da se pomirim s cinjenicom da cu pola zivota izgubiti u transportu... vise mi odgovaraju manji gradovi. staznam...

10. Што се тиче Београда као града (величина, људи у њему и тако то), ја морам да признам да не бих могао да живим тамо

Ja mislim da sam jedina sa utiskom, od prvog trenutka, da Beograd i nije tako veliki. Nije premali, naravno, ali nikada nisam imala trip džungle, već širine, slobode. I, što se mene tiče, može da bude i triput veći, urbanizovaniji, ja mu to od ♥ želim.

Е да, и што се тиче људи, ово је можда мој трип, али имам осећај у БГ-у кад ходам, као дух да сам. Нико те ни не погледа јебем му матер.

haha i ovo mi kontra. Utisak mi je da su ljudi nasmejani, jednostavni, srdačni, a po manjim mestima foliranti i nadmeni. Ja gde god sednem u Bg-u, neko priđe, hoće da priča, dok čekam bus, kada sednem na klupicu, u kafiću. A volim i to što mogu brzo da hodam a da se ne vrtim u krug kao da sam u zatvorskom dvorištu u kom me gledaju uvek ista lica.

11. jesam ja jedini lik kojem činjenica da Beograd ima toliko ljudi ne smeta, štaviše naprotiv (naravno, pod ovim ne podrazumevam gužvanje po busu ili zakrčenja u saobraćaju)?

Nisi naravno. Odlično je što ima toliko ljudi. Čak i nije neka gužva.

12. Ni meni ne smeta, više ljudi, više riba, samim tim i više opcija za napadanje. :)

13. A ne znam ko toliko dana gubi u autobusu. Iskreno prosečno provedem 20 minuta u prevozu dnevno.

14. То је тај синдром великог града, у свим већим градовима у којима сам био (и по иностранству) је тако. Више је изражен тај капиталистички дух где много већи проценат људи гледа само своја посла.

Ja sam živela u jednom od najvećih gradova Evrope i nisam imala loša iskustva. Pre će biti da je to sindrom čoveka iz malog grada koji je podsvesno zaplašen džunglom velikog grada. Ima toga, stvarno. Jednostavno ti prija mir grada u kome si odrastao, ta atmosfera u kojoj si opušten i svoj.
    Na primer, Dub, on se u Beogradu svaki put oseća kao da se guši i ne može da podnese pritisak, ali kada biste videli samo kako izgleda njegov zavičaj...ja da sam iz tog kraja, nikada ne bih otišla.

15. jesam ja jedini lik kojem činjenica da Beograd ima toliko ljudi ne smeta, štaviše naprotiv

Зависи ти где живиш, Стари Град је сабијен, Нови Београд је раширен на огромном пространству, а ипак има више становника него Црна Гора, доста људи је такође набацано по брдима, плус Београд је тако направљен да је једна страна Дунава начичкана људима, а са друге стране пустош (док не заврше Земун-Борча мост).
    Мени је онако, живим у крају који још има породичних кућа са двориштем, тако да вишак људи није проблем пошто углавном живе породице са децама и понеки студент који је подстанар.

16. Pazarci mrze Beograd, Crnogorci ga gotive.
    Dojajan grad.

17. Ja sam skroz imao trip da sam jedan od zaista retkih ljudi kojima to ne smeta. Dobro je. :)

Зависи ти где живиш

Tačno tako. U prigradskom sam naselju, tako da ne provodim uopšte mnogo vremena u centru grada, ali opet sasvim dovoljno da isti nikako ne može da mi dosadi.

18. meni je bg sranje zbog ljudi, jer su većina pa čak i dođoše koji tu provedu neko vrijeme postali ufurano sranje
    sranje je jer ne možeš dobro i jeftino jesti, ni piti
    ima više cigana nego golubova
    čeda je iz bg
    partizan i zvezda, korijen svakog zla i uzrok djece divljaka, su iz bg

19. Ej sad, ne možeš jeftino da jedeš i da piješ. Roštilja kvalitetnih ima gdje hoćeš, al' ja ne znam za jeftiniji od mesare Zlatni Bik kod Tašmajdanskog parka, u Bulevaru. 250 grama domaće kobasice, ispržene, u lepinji, sa sve prilozima, 150 kinti. Rolovano pileće bijelo, ista situacija, 180 kinti, a što se tiče jeftinog pića, kafane. Skuplje nego u Nišu, na primjer, ili u Ns, ali ništa drastično. Ima, samo ne znaš gdje da tražiš. :)

Rekli o sajtu

Da. Definitivno ima dobrih fora, svaka čast onima koji ih smisliše. Respect Vukajlija.

MyCity Forum · 4. Februar 2009.