DNK, teorija evolucije po Darlingu i inače, mutacije i tako to

  1. Sprdam se za vrstu voca ne secam se sa pise sta je bilo u pitanju

  2. Inache apsolutno sam ubedjen da iza 90 % ateista stoje satanisti, ali ne u nekom kulturoloskom, mitskom ili bilo kakvom drugom znacenju, vec iskljucivo iz licnog stava - sjeban sam hocu da sve pa i ja ode u picku lepu materinu.

  3. Vald, tebi ne smeta dar slobodne volje nego to sto bog kaznjava njenu zloupotrebu?

    Pazi, postavi se u situaciju Boga, pre nego što je slobodna volja izmišljena, pre nego što je izmišljeno išta što može da ima slobodnu volju, pre dobra i zla.
    Zamisli sad šta Bog kaže svojim stvorenjima, ljudima, anđelima, raznim drugim duhovnim bićima:
    "Ja sam te iz nepostojanja prizvao u biće. Daću ti slobodu volje. Imaš dva izbora. Ili da postupaš strogo po mom zakonu, kao da nemaš to što sam ti upravo dao, ili da postupaš suprotno mom zakonu, a u tom slučaju bićeš mučen do u večnost. A to što nisi sam birao da budeš prizvan u biće, puj pike ne važi, ima da postojiš zauvek, jer sam ja tako rekao."
    Ja da sam neki bog, dao bih bar pravo na smrtnu kaznu, nepostojanje, uništenje. Iz milosti. A ne mučenje u beskonačnost. Ako neko može da te osudi na muke koje nikada neće prestati, koje traju celu večnost, ej, zbog sranja koje si par puta napravio u životu, onda to nije milostivi Bog.

  4. cekajte je l djavo navlaci ljude na greh pa ih posle przi u paklu ili jedu sa predugackim kasikama ili koje je vec sranje, pa sto je negativac koji kurac, filtrira sljam za raj ?

  5. Mislim da ste samo prevideli da je covek na pocetku bio savrsen i trebao je da zivi vecno, ovo sranjo je usledilo posle cuvene evine jabuke itd

    E, ja mislim da bukvalno u tu priču ne veruju više ni seoski popovi. Ja pitao jednog, on rekao da je to metafora.

    pa sto je negativac koji kurac, filtrira sljam za raj ?

    Njih Dvojica su u dilu, pitaj Jova.

  6. Pa vecne muke i ne postoje,eno odgovorio sam ti na to, pogledaj..Evo slazem se ja prvi ne mogu verovati u takvog Boga

  7. Ja da sam neki bog, dao bih bar pravo na smrtnu kaznu, nepostojanje, uništenje. Iz milosti. A ne mučenje u beskonačnost. Ako neko može da te osudi na muke koje nikada neće prestati, koje traju celu večnost, ej, zbog sranja koje si par puta napravio u životu, onda to nije milostivi Bog.

    Otkud znaš kako funkcioniše nebeski sud? Možda ima kao i sudovi ovozemaljsk neku sudsku praksu? Možda je čak i na fazon anglosaksonskog pravnog sistema da ide na precedente?

    To bi možda stvorilo prostor da neko kome se ne dopada ni nagrada života u raju izabere put vječnog nepostojanja.

  8. A nekako kapiram da mora postojati neki zakon, neki skup pravila, mislim na sta bi licio da bi rekao idite i radite sta ocete..Vrv bez straha od kazne pre ili kasnije bi nastalo neko cudo :/

    Ponavljam, uveren sam da mi prosto ne mozemo da razumemo sa nasim malin mozgom, ne opterecujem se time..Sto kaze kolega ne mogu bre skapiram Teslu a ne Boga aj bezi:)

  9. "Ako ima Boga, molit će me oprost" nadjeno je na jednom od zidova cekaonice u potpisu cika bulja

  10. Ahha koliko mu je skakao tlak kad mu neko napise cika boolja

  11. ajde dajte predloge kako je pocela cela ta prica, najpre kako je zacet isus kristos da l se ova kurvala po selu pa podvalili pricu ili je mozda neki baja sa istoka gde su vec izucili neke stvari magije i picke materine pa prodavao trikove marvi, tipa prisije liku uvo, oni svrsavaju svi vau kako ili je rastvorio crveni step u vodu, sirotinja videla da je crveno odma misle vino, realno nisu oni pili to samo kristos sa ekipom

  12. Ponavljam, uveren sam da mi prosto ne mozemo da razumemo sa nasim malin mozgom, ne opterecujem se time..Sto kaze kolega ne mogu bre skapiram Teslu a ne Boga aj bezi:)

    Mi smo tek počeli da shvatamo kako društvo funkcioniše, a ono koliko god bilo apstraktan pojam i dalje se može posmatrati mnogo mnogo lakše od pojma bilo čega transcendentalnog za koje kao prvo ne možemo tvrditi ni da postoji.

  13. Ponavljam, uveren sam da mi prosto ne mozemo da razumemo sa nasim malin mozgom, ne opterecujem se time..Sto kaze kolega ne mogu bre skapiram Teslu a ne Boga aj bezi:)

    Ali pazi, u prvoj knjizi postanja veli, ako ne veruješ, virni u Bibliju:

    Potom reče Bog: Da načinimo čoveka po svom obličju, kao što smo mi.

    Šta to znači? Da li to znači da Bog ima ruke, noge, dlake, jetru, svrab, ili bi to moglo da znači nešto drugo, na primer u duhovnom smislu? Pre mislim da je ovo drugo.

  14. Armine, ono kul je kad se ovi nashi nezadovoljnici sprdaju, ali za muslimana nije primereno.

  15. hahahahah udavih se kad pročitah zadnje četiri reči

  16. Joj. Ta večnost lux eterna ili obrnuto. Samo je ukras iz neke prastare priče o praistoriskim božanstvom.
    Ako postoji neko tako svemoguće biće za njega je vreme nebitna stvar.

    A nebeski sud?
    Pa sad pazi, da si Bog i da u trenu, u 7 dana možeš stvoriti svet ili ga sjebati poplavom. Koliko bi ti bilo bitno što je neko ukrao ili počinio preljubu?

  17. Šta to znači? Da li to znači da Bog ima ruke, noge, dlake, jetru, svrab, ili bi to moglo da znači nešto drugo, na primer u duhovnom smislu? Pre mislim da je ovo drugo.

    Pa i ja mislim tako, tipa + sposobnost da koliko toliko oponasa neke njegove osobine..dal iko sa 2grama mozda misli da fizicki covek podseca na boga lol

  18. Šta to znači? Da li to znači da Bog ima ruke, noge, dlake, jetru, svrab, ili bi to moglo da znači nešto drugo, na primer u duhovnom smislu? Pre mislim da je ovo drugo.

    Kolko ja znam kaze "stvorio coveka po ugledu na sebe" parafraziram ali poenta je da je bog covekolik ili covek bogolik kako oces

  19. Eto skauzeru ja mislim mozda nemam mozga a mozda sam lose shvatio sta sam citao

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.