Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“
Danas · 06. Novembar 2008.
Onda nema ni sa ateizmom. Staljin odličan primer.
Mislim na ono flipsovo o tome što atisti nisu detruktivniji.
Moral je zasebna kategorija. To sam htela reci.
Moral je 10 zapovesti.
Hriscanstvo nije jedina religija.
Al ajd. Dakle 10 zapovesti. Uzmi bilo koju za koju smatras da je moralno cista i ako razmislis o njoj dublje videces da nije.
Gde je zapovest tu nema morala. Moral je svestan odabir.
Ne ubij. npr
Ok? Ne ubij- koga?
Da li je moralno ubiti u samoodbrani?
Fetus? Neprijatelja? Osudjenika na smrt?
A evo i komplikovanog pitanja. Ako necija smrt donosi nekome zivot. Da li je moralno ubiti snajperistu sa krova koji seje smrt u skolskom dvorist ili vrticu?
Ne čini preljubu.
Joj. Ocemo ih svih deset preci?
Imas hiljde primere gde je preljub drustveno prihvatljiv. Muslimani imaju 4 zene. Novi brak posle razvoda je u ocima crkve preljub.
a evo i ektsremnijeg primera:
Supruznik je proglasen mrtvim. Udovica zasniva nov brak. Posle nekog vremena prvi supruznik se vraca iz zarobljenistva npr i drugi brak je preljub.
Kao sto rekoh religija je jedno a moral je nesto sasvim desto.
Kakvi udarnički stavovi, drugarice Katrin :-)
Ovo je glupo, al ocu sva objasnjenja da cujem.
Ne svedoci lazno.
Primer: Sine, injekcija nece da boli.
Pa neće :-)
Jok nece.
To je laganje deteta od malih nogu. I ono izgubi poverenje u tebe, odnosi se zahlade, odbije da slusa tvoje savete i počne da se drogira.
Znao sam da je droga u pozadini svega!!!!
Tacno. Al ako ga ne slazes. Mozes jedino na silu da ga lecis. A sila radja silu. Onda ti jedino ostaje da ga pustis da umre od upale pluca.
od laganja o ubodu koamrca do droziranja lolololololo
Dušane, tanka je linija između komarca i narkomana :-)
e