DNK, teorija evolucije po Darlingu i inače, mutacije i tako to

  1. Ma pusti ti ove male mudosere ocu da vidim ribetinu od 200 kg kako joj izrasta nesto kao ruka.

    http://www.bistrobih.ba/nova/wp-content/uploads/2010/01/riba_pecac.jpeg
    (ovo čudo stvarno postoji, nije neka 3d kompjuterska zajebancija, zove se riba pecač, guglujte ako imate bar malo svesti)

  2. Ja sjebo teoriju.

  3. Možda ne postoji evolucija, već samo degradacija. Bog stvorio savršenog slona, kao što je recimo danas. A fosili primitivnih predaka slonova koje pronalaze paleontolozi, to su degradirani primerci koji su otpali od Boga :) Isto može da važi i za razne australopitekuse i te homo erektuse.

  4. Aj mi pokazi 1 taj skelet u nasoj okolini. Od toliko zilijona zivotinja za ovoliko milijardi godina sto nemamo koske na svakom cosku?

  5. Aj mi pokazi 1 taj skelet u nasoj okolini. Od toliko zilijona zivotinja za ovoliko milijardi godina sto nemamo koske na svakom cosku?

    Tvoje pitanje nije o evoluciji, već o tome zašto nema skeleta na svakom ćošku. Ne znam, propadnu u zemlji. Daj ti meni pokaži jedan skelet moderne životinje u geološkim naslagama?

  6. Један озбиљан пост, ахтунг, ахтунг.

    Hahaha, ok, uživaj u uverenju da si proniknuo prevaru. Daj alternativno rešenje, ali koje ne komplikuje dodatno celu stvar uvođenjeg boga. Ćutimo, a?

    Није нам радио компијутор деџго, зашто лажеш Дарлине? џД

    Па нисам ја меродаван да измишљам некаква алтернативна решења и да се бавим филозофијом те да ти их овде презентујем да бих испао паметан или шта већ (у чему ви свакако уживате лоло) ту ионако постоје само две опције тј стари добар пример:
    Шеташ неким пољем и одједном наиђеш на неку обичну колибу

    а) та колиба се ту нашла тако што је ветар милионима и милијардама година однекуд наносио греде, даске, ексере и сено, те се дејством тих околних сила оне низом случајности спојише у једно тако што се греде забише у земљу, даске се поређаше около њих а ексери се снажно, баш на месту спојбе, забише у њих страобално те коначним наносима сена озго настаде колиба.

    б) неки крезуби сељак се сморио седећи на гајби пива испред задруге, узео секиру, чекић, мердевине и отишао у поље те здјелао ту колибу за једно после подне.

    Трећег нема. Творац, Креатор, Бог, Деда с Брадом назови га како оћеш постоји или не постоји.
    Та ваша нека међу-теорија да Бог постоји али да је донео неки облик живота на Земљу те пустио еволуцију да обави своје једноставно не пије воду. Сељак може да донесе сав материјал на неку локацију али ветар неће и не може урадити посао за њега. Нема логике.

    Да, ти ексери јесу примитивни, да те даске јесу једноставне, те греде јесу свакако незграпне али и њих је неко морао издељати, направити, прилагодити једну другој. Пази, причамо о распалој колиби. КОЛИБИ! А где је од ње људски мозак по својој сложености, јел ти схваташ поЈенту

    И сад ти мени причаш ( и остале твоје колеге чувене по теорији Риба У Плићаку Нисам Био Тамо Ал Знам) како су неке аминокиселине и којекакви елементи дошли из Свемира, сасвим случајно, у сред неке прасупе, сасвим случајно, и услед погодних услова почеле да оргијају и да се удружују, праве сложеније облике тј једињења, протеине те мало по мало - и дадоше првобитни али једноставни живот. Еј, деџго, живот, које је на крају резултирало живим бићем, једну пчелу, слона, распалог вилиног коњица, мене, тебе, Расног на крају крајева.

    Па за тај један обичан протеин је потребно да се аминокиселине разместе у тачно одређеном низу, у тачно одређеној количини и размери, структури да би дале тај један обичан протеин. Без свега тога протеи постаје бескористна гомила молекула. И да то успеју да ураде, шта даље, протеин и даље није живо биће. Како спавате ноћу кад помислите на овакву вероватноћу лоло

    Једна обична ћелија има 300 ових чуда у себи која јој омогућавају да функционише као сложена фабрика где свака станица и делић има своје место и функцију

    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1a/Biological_cell.svg

    и вама је ово настало случајно, тек тако? Обична ћелија је сложенија од мог и твог рачунара па ипак ти верујеш да је она настала случајно. Ја ћу ипак пре да поверујем да се она колиба направила сама од себе него да поверујем у тако нешто. И сад ћеш ти мени да кажеш да сам глуп? Па ко је лаковернији и површнији од нас двојице? И даље смо код најједноставнијих ствари.

    Ево једно питање, ако је све ствар прилагођавања и природне селекције за коју треба времена, зашто се временом спајањем разних елемената (ма како били једноставни) није развио живот на Марсу? Ти елементи су и дошли из Свемира на Земљу зар не, значи тамо су постојали и опстајали ко зна колико времена, зашто се тамо нису прилагодили таквој негостољубивој средини, имали су милијарде година на располагању? Ево научници су открили да је тамо некад било воде, зашто је ова вода на Земљи боља од те воде на Марсу?

    Треба да се сложим са вама и претпоставим да је Земља случајно таман толико удаљена од Сунца да на њу стиже довољна количина његове светлости да би омогућила живот али не и да би уништила исти, да случајно поседује магнетне полове те омотаче које је штите од радијације из Свемира и кише метеора и осталих чуда, да је случајно нагнута под углом од 23,5 степени који јој омогућава промену годишњих доба, да је процес кружног тока кише настао случајно, да је процес кружног тока азота настао случајно (без њега нема живота), да нема Месеца Голфска струја не би функционисала, шта је са сложеним процесом фотосинтезе...

    Celokupna dosadašnja nauka i ljudska saznanja iz logike i filozofije govore da nema svesnog tvorca/upravljača.

    Наука. Кажемо Њутнов закон гравитације, па ипак Њутн га је само објаснио, гравитација је постојала и пре њега. Ако је сасвим логично да иза сваког написаног закона и устава стоји човек, не разумем како то да не можете да видите да иза сваког закона природе, физике, хемије итд стоји неки творац/управљач. Значи и закони су настали случајно? Којој ли су мутацијом они настали..

    http://otterman.files.wordpress.com/2009/03/20090228-giant_mudskipper-scaled-10001.jpg , talno se pominje na pretodnim stranicama kako teoriji evolucije nedostaju prelazne vrste, pretpostavljam da ih ljudi ovako zamišljaju, fotošop ili ne

    Ово није прелазни облик, ни ово ни она друга живуља, не знам која је. Ово су оформљене врсте, савршено прилагођене условима живота у којима данас живе. То што истовремено поседују карактеристике (ова прва нарочито естетске) двеју врста истовремено (али пази савршено подесним за живот, истовремено, нема сувишних делова тела које треба да се одбаце итд) их не чини прелазним облицима. Ако је у питању прелазни облик значи да он још увек прелази тј евоулира у нешто следеће ( ти сам кажеш да мутације дозвољавају прелаз из врсте у врсту) а поставља се питање који део његовог тела сад еволуира и у шта? За шта се опредељује тренутно, за живот у води или на копну?

    Даље, рекао си да се процес еволуирања одвија код милиона јединки милионима година кроз мутације, како да су баш све на истом еволуционом степенику, како то да не видимо те трагове мутација на некој јединки данас, неке делове тела од претходне врсте из које су еволуирале али нису још у потпуности одбациле..

    Извинте на предугачком посту, ево нешто сам у фазону да сазнам све тајне еволуције и да се преобратим.

  7. Ma vi samo obmanjujete. Vama ateistima postavis pitanje, a vi ne odgovorite vec postavite drugo.

  8. Треба да се сложим са вама и претпоставим да је Земља случајно таман толико удаљена од Сунца да на њу стиже довољна количина његове светлости да би омогућила живот али не и да би уништила исти, да случајно поседује магнетне полове те омотаче које је штите од радијације из Свемира и кише метеора и осталих чуда, да је случајно нагнута под углом од 23,5 степени који јој омогућава промену годишњих доба, да је процес кружног тока кише настао случајно, да је процес кружног тока азота настао случајно (без њега нема живота), да нема Месеца Голфска струја не би функционисала, шта је са сложеним процесом фотосинтезе...

    Recimo neka je slučajno, a život kakav znamo se razvio baš na njoj, ali se nije slučajno razvio na njoj, nego se razvio jer je takav kakav je moguć samo na njoj. Na nekoj planeti na kojoj nikako nije moguć nastanak života, ajd recimo na Merkuru, život neće nastati. Mogu da zamislim recimo neka stvorenja u okeanu ispod ledene kore na Evropi (Jupiterov mesec) koja su otkrila kako im toplotu da se okean ne zamrzne obezbeđuje jezgro koje je vruće zbog Jupiterove gravitacije, a od Jupiterove radijacije ih štiti debela ledena kora i šta ti ja znam šta sve, e recimo ta stvorenja imaju nekog Boga tvorca koji uopšte ne liči na našeg, ali oni veruju da ih je baš on stvorio jer zaboga ne može biti slučajnost da je Evropa u baš takvoj orbiti, oko baš takve planete, baš na toj udaljenosti od centra solarnog sistema.

    E ko je sad u pravu, mi ili ta stvorenja? Čitao sam neki stari teološki argument protiv postojanja života na drugim planetama, ide otprilike: Ako neki drugačiji život postoji još negde u svemiru, onda Bog mora poslati svog sina da ih svojom žrtvom otkupi od greha, jer svaki materijalni život grešan je po prirodi. U tom slučaju Isus ne bi bio čovekobog, već bi morao da se ovaploćuje nebrojeno mnogo puta, negde bi bio insektobog, negde gljivobog itd. A to je nemoguće, jer je lepo rečeno u Bibliji i crkva uči da je on i čovek i bog istovremeno, nikakvi insekti se tu ne pominju. I kraj argumenta.

    Interesuje me zaista, ako je Bog stvorio život na Zemlji, možda ga je stvorio i na drugim planetama. Da li će i tim punoglavcima sa Evrope da pošalje svog sina da ga ubiju? :) Da sam ja taj sin, ne bi mi bilo drago da me ubijaju milijarde i milijarde puta, smorio bih se više.

    U slučaju da je Bog stvorio stvorio sve postojeće, a život samo na Zemlji, onda je onoliki preostali kosmos mrtav i pravljen ama baš džabe, uzalud, nizašta. Ili je postojanje tolikog kosmosa samo iluzija, mi živimo na disku, a iznad je neki svod, nešto, šta znam, jebem li ga.

  9. E ko je sad u pravu, mi ili ta stvorenja? Čitao sam neki stari teološki argument protiv postojanja života na drugim planetama, ide otprilike: Ako neki drugačiji život postoji još negde u svemiru, onda Bog mora poslati svog sina da ih svojom žrtvom otkupi od greha, jer svaki materijalni život grešan je po prirodi. U tom slučaju Isus ne bi bio čovekobog, već bi morao da se ovaploćuje nebrojeno mnogo puta, negde bi bio insektobog, negde gljivobog itd. A to je nemoguće, jer je lepo rečeno u Bibliji i crkva uči da je on i čovek i bog istovremeno, nikakvi insekti se tu ne pominju. I kraj argumenta.

    Dobar ti ovaj teoloski argument, samo sto mi nije jasno zasto mora Bog da ima sina.

  10. U prvoj recenici ovog teksta izvrćeš reči. Nije rekao zašto se slučajno razvio na planeti zemlji već kako je slučajno planeta Zemlja na ovako dobrom mestu i sve osrale karakteristike.

  11. Извинте на предугачком посту, ево нешто сам у фазону да сазнам све тајне еволуције и да се преобратим.

    mogao bih svaku rečenicu da citiram i dajem na svaku pojedinačno repliku u vidu pasusa sa objašnjenjima zašto nije tačna, ali znam da neće vredeti pa odustajem. U zabludi si, nema nade, nećeš nikad ukapirati i tako to.
    kad neko postavi normalno pitanje kao što ih do sada jedino i otvarač teme postavlja - potrudićemo se da damo odgovor. A sa likovima sumnjive socio-religijsko-zavereničko-ziljave pozadine ne vredi diskutovati.

  12. Dobar ti ovaj teoloski argument, samo sto mi nije jasno zasto mora Bog da ima sina.

    Nije moj argument, neki hrišćanski teolog ga je pisao, i to otkriva misteriju odakle sin u njemu :)

    U prvoj recenici ovog teksta izvrćeš reči. Nije rekao zašto se slučajno razvio na planeti zemlji već kako je slučajno planeta Zemlja na ovako dobrom mestu i sve osrale karakteristike.

    Planeta Zemlja je na takvom mestu da omogućava život kakav znamo. Nema nikakvog dokaza da je nju neko stavio baš tu. Da je na nekom drugom mestu, možda bi i dalje bilo života, ali bi bio drugačiji. Poenta je da ne znamo ima li života na drugim planetama, ni za susednu ne znamo ima li ga, da li ga je bilo, a da ne pričam o drugim solarnim sistemima i galaksijama. I šta možemo zaključiti na osnovu tako nepotpunih podataka? Ništa.

  13. Oni koji veruju u evoluciju verovatno veruju i u ovakve stvari:
    http://saznaj-sifru-prijatelja.blogspot.com/

  14. Oni koji veruju u evoluciju verovatno veruju i u ovakve stvari:
    http://saznaj-sifru-prijatelja.blogspot.com/

    Rasni, ti si majstor internet-komunikacije. Argumenti su ti neoborive snage. Evo ovaj na primer. On dokazuje sve što si tvrdio. Nema evolucije, bog nas je stvorio, gotovo.

  15. Vidiš kako ja dobro diskitujem.

  16. Otkidaš. Nadam se samo da nisi ovoliko ubedljiv i uživo :)

  17. pa u skoli se uci da nas je stvorio Bog

  18. Meni samo jedna stvar nije jasna... Zašto se zaboga vi raspravljate oko ovoga kad ni jedni ni drugi ne možete da dokažete svoje tvrdnje. Nači Valdemar može da priča da SiM nema dokaza da je Bog stvorio sve, SiM može da priča da Valdemar nema dokaza da Bog nije stvorio sve i tako u krug iznova i iznova. Aman ljudi, poreklo svemira, Zemlje i svih nas je nedokazivo, bilo, jeste i biće. Stvar je u tome ko u šta veruje i to je to.
    btw, +1 za SiMa

  19. rasni obara darvilovu teoriju a vlade limar gleda i neverue

    veliki dan za srpsku nauku

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.