DNK, teorija evolucije po Darlingu i inače, mutacije i tako to

1. vesnam
    Jedini razlog zašto mnogi misle da je teško spoznati Božje postojanje i bit duše je to što svoj duh nikada ne odvajaju od cula i ne izdižu ga iznad tjelesnoga svijeta.- Dekart

Da li bi žrtvovala neko čulo a da apgrejduješ svoju dušu? Tipa, da se odrekneš čula sluha ili vida ali da dobiješ kvalitetniju dušu i budeš bolji čovek?

2. kako je pauk zglavkar kad je najinsekt?

3. жртвуј живот, јебо чула, није као да чулима спознајеш свијет око себе

4. ima logike to sto kaze dekart
    al nema veze sa duhovima
    L
    S
    D

5. ma ovaj dekart je pajser, ajd neka spoznaje sad nešto kad je tolko pametan, kita.

6. Da li bi žrtvovala neko čulo a da apgrejduješ svoju dušu? Tipa, da se odrekneš čula sluha ili vida ali da dobiješ kvalitetniju dušu i budeš bolji čovek?

Pa ustvari poenta je da se nista od toga medjusobno ne iskljucuje.

7. Pa ustvari poenta je da se nista od toga medjusobno ne iskljucuje.

nije mi jasno kako vi duševnjaci kapirate sve to ali očigledno da terminu ''duša'' pridajete neko značenje van okvira metafore.

8. Mi dusevnjaci? Zasto tako brz zakljucak?
    Ako hocu, mogu dusom i duhom da nazovem sve ono sto ja ili neko drugi ne moze da objasni, na primer. Nije mi zanimljivo pricati o ovome dok malo vise ne razmislim.

9. nerazumem te ništa. ovde je zamišljeno da se mlati o teoriji evolucije a ne o praznoverju, bogovima,religiji, duhovima i astrologijji. Očigledno si Vodolija u horoskopu ili tako neki Blizanac jesam pogodio?

10. Тако`е Крпо! Јебеш Декарта, шта он курац зна?!

11. da nije bilo dekarta kurac bi ti crto i azuriro parcele ko sto ih sad azuriras

12. Vala kad se vec mlati o Darvinu, mlaticu i ja o astrologiji. Astrologiji?
    U horoskopu sam konj, nijesi pogodio.

13. elem da ti odgovorim sose na ona pitanja iz prvog posta

1. a) je odgovor, osnovni princip, prirodna selekcija, najsposobni opstaju

2. zavisi kada su se evolutivno odvojile. što je manji taj razmak, veće su šanse za uspešnu reprodukciju. tehnički, možeš ti to ukrstiti, al dobićeš retarda, ili u najboljem slučaju sterilno potomstvo, tipa mazga i mula.

3. imaš neke osobine i obrasce ponašanja koji su refleksni, ne kontrolišeš ih voljom, tipa kad ti zune nešto pored oka iscimaš se i trepćeš, broj otkucaja srca u minutu, tako neka sranja, i ako kroz dovoljno generacija prođe taj isti obrazac ponašanja ili osobina on se ugradi u dnk, koja je inače promenljiva i šta sve ne, tako da, da, ima obrazaca ponašanja koji se nasleđuju.
    JA GENETIŠEM

14. đes snave, to zaboravih da napišem:)

15. Sta vam je momci? Napisem lijep citat na temi koja je odavno otisla sa glavnog puta i odjednom svi traze da se ispostuju pravila. Necu vise, ali ste vi na gubitku. Imala sam i neke Dokinsove citate.
    Cao Kalu. :)

16. Опет неке душе... то што не разумемо мозак 100% не значи да можете да измишљате шта вам се свиђа без икаквог основа.

17. Ao, Cace. Pa zar nije lijepo cuti razlicite stvari, nebitno da li vjerujes u njih. Mozda ni ja ne vjerujem u dusu, ali mi to ne smeta da postavim lijep citat. A onaj me gore odma svrstao u dusevnjake.

18. Odgovor na treće pitanje iz uvodnog posta je ne. Ne možeš da detetu svesno preneseš svoju misao tako što ćeš je usmeriti iz mozga u jaja tj. u polne ćelije i DNK polnih ćelija, utisnuti tu misao u DNK spermatozoida i poslati taj spermatozoid da ide u oplodnju.

19. Боли ме уво шта је људима лепо, ово није тема за то. Било би лепо да са чесме тече кока кола и да не морамо да спавамо и свашта нешто, па то ништа не мења.

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.