DNK, teorija evolucije po Darlingu i inače, mutacije i tako to

1. Него, где си ти лицимуру, био да се жалиш када ме Чак назива дебилом? То није за бан? Скупи мало образа и части, па немој бити лицемер и вашка, већ човек. Ја не тражим бан за њега, имам разумевања за такве профиле људи. Увек мислим да нису они криви, јер Бог некоме да са две руке, а некоме да на капљицу. Таквих видим 30 дневно.

Oprosti, bio sam krajnje subjektivan, čovek, ljudsko biće. Subjektivnost, odlika humaniteta. Više se slažem sa Čakom nego sa tobom, pa eto, za njega nisam tražio ban, a za tebe jesam. Verovatno zato što Čak nije nadobudna guzica, a i upoznao sam ga, lice mu odiše dobroćudnošću. Ne mogu da zamislim da njegovu facu gledam preko nišana, za razliku od nekih faca.

2. И не знам само које колоније је имала Шведска. За разлику од рецимо вољене Русије или Отоманског царства.

3. Više se slažem sa Čakom nego sa tobom, pa eto, za njega nisam tražio ban, a za tebe jesam. Verovatno zato što Čak nije nadobudna guzica, a i upoznao sam ga, lice mu odiše dobroćudnošću. Ne mogu da zamislim da njegovu facu gledam preko nišana, za razliku od nekih faca.

Ево засузи ми око, мајке ми :)

4. Prvo treba da se dokaže da je Bog Srbin, pa će se onda lako dokazati da postoji.

5. Jer normalno ako znamo da je Bog Srbin, to znači da mu se može pripisati neka osobina, što će opet reći da postoji, jelte.

6. pa ta sranja se dešavaju najviše u društvima koja su prva po praznoverju, ekstremističke muslimanske zemlje, primitivne afričke države i slično. Pitao bih te gde bi radije živeo, u Švedskoj (prednjači u nerelgioznosti) ili Pakistanu, ili bi možda zapalio za Somaliju koja je prva zemlja na listi pridavanja značaja religiji (100% anketiranih smatra da je religija jako bitna) ?

Ne znam ne živim u tim zemljama... Realnost u većini zemalja je da niko ne predaje važnost religiji, ma koliko oni to tvrdili... A i kao prvo zar stvarno misliš da je religioznost glavni razlog njihovog lošeg stanja... Da nije tome doprinela pohlepa i korumpiranost moćnika unutar te države ili spolja. Duhovnost se bavi untrašnjim zbivanjima u čoveku sve drugo spolja je materijalizam. Ekstrimizam i totalitarizam ne mora da bude religijski može da bude i ateistički kao što je komunistički totalitarizam. Jel bi ti voleo da živiš u Severnoj Koreji?

7. Снага ми долази из знања, а нисам интелектуално непоштен када јасно пишем да религија не спречава напредак. Ти си се ухватио за негативне примере као мутав за телефон и не умеш да посматраш историју ван те конзерве. Гледај развој науке за време Византије и Отоманског царства, гледај развој науке код Арабљана и Кинеза, па ћеш можда мало променити тај фашистички и дискриминаторски став према религији. За то је потребна храброст, али ће ти знање и чињенице ваљда омогућити да скупиш храбрости.

Још једном ти скрећем пажњу да на нецивилизован и простачки начин изврћеш моје речи и ставове, па бих те опоменуо да то не радиш. Квариш расправу.

И не знам само које колоније је имала Шведска. За разлику од рецимо вољене Русије или Отоманског царства.

Управо то сам ти и написао да мало прочиташ и размислиш. Лепо је што кажеш да не знаш, па ево, да сазнаш: http://en.wikipedia.org/wiki/Swedish_overseas_colonies

Нема на чему.

8. Лимени, нисам се теби обратио за пријављивање бана, већ Крпи. Опусти се. Али, пошто се препознаш кад неко спомене лицемере, ваљда ти то нешто говори. Свој лик човек лако препозна и међу хиљаду лица.

Clannad
    Prvo treba da se dokaže da je Bog Srbin, pa će se onda lako dokazati da postoji.

Једном сам свештеника саблазнио када је баш на ову тему рекао да неки десничарски Срби желе да докажу да је и Бог Србин. Рекао сам му да не можеш бити и Бог и Србин. Било би ти превише. Или си Бог или си Ђовак. Почео је да муца :)))))

9. naš prosečan biznismen je više kolonizovao strane posede od ovih šveđana...

10. Лимени, нисам се теби обратио за пријављивање бана, већ Крпи. Опусти се. Али, пошто се препознаш кад неко спомене лицемере, ваљда ти то нешто говори. Свој лик човек лако препозна и међу хиљаду лица.

Joj, zvini, bio sam ubeđen da ti misliš da sam ja licemer. Čak sam ubeđen da si mi to par puta napomenuo, eksplicitno, uz dodatna vređanja. Ali ako ne misliš tako, oprosti, moja greška, najdublja izvinjenja. Mada, kad se uzmu u obzir svi koje si nazvao licemerima i ostalim pogrdnim rečima, mali broj ljudi koji su se prepoznali u tom tvom postu može da zahvali samo relativnoj nečitanosti ove teme.

11. Сунце ти јебем какво колонијално царство, метар Гане на пар година. Том логиком је она плажа у Грчкој што је Палма добио српско колонијално царство.

12. Ludi Čače, ti si izgleda slijep pa ne vidiš da te je Gospod stvorio kao takvog kako bi u tvojoj interakciji sa drugim ljudima (koja obiluje vulgarnostima i jeftininim provokacijama) provjerio ko je pravi Srbin.
    Ti i tebi slični ste samo oruđe kojim se Gospod služi kako bi nam pokazao da stvarno postoji i da je dobar gospodar univerzuma jer pažljivo bira svoje sljedbenike tako što ih stalno iskušava.
    Ja sada dok ovo kucam gledam u ikonu Sv. Vasilija Ostroškog (срб: Св. Василија Острошког), krstim se na početku svake nove rečenice i prolazim jedan takav test jer ne dozvoljavam sebi da budem isprovociran.

Ti kažeš da religija ograničava nauku? Hah! Pa da nije bilo jevreja danas ne bi bilo nuklearnog oružja kojim će Srbi iz Rusije spasiti svijet. Glupsi i smijaćeš se samom sebi kad umreš pa te Isus poljubi 3 puta i reče "Dobro si obavio svoj posao, sine!" Biće ti u isto vrijeme i smiješno i patetično ali Gospod će naći već neki način da te izbavi iz postletalne depresije.

EDIT:

И не знам само које колоније је имала Шведска. За разлику од рецимо вољене Русије или Отоманског царства.

Ruske kolonije?! Daj ne budi smiješan! To su sve teritorije koje pripadaju Rusiji već nekih 2 i po hiljade godina. Smiješno...

Inače primjećujem da pišeš istim pismom koji je pisao Isus.

13. Луди Чаче, пошто опет изврћеш оно што сам написао, ево да поновим:

Прочитај историју афричких земаља, а онда историју Шведске. Европа је своје богатство стекла пљачкајући и израбљујући афрички континент. Да је Шведска била под колонијалном управом као већина афричких држава, знамо какав би стандард имали.

Шведска је своје колоније изгубила од других европских колонијалних сила. Да није, не бих их ни испуштала. Понета тог коментара је била да Шведска није била девастирана и окупирана као афричке државе. Али теби је ваљда важније и логичније колико дуго је имала колоније, него колико је живела у миру и просперитету.

Clannad - Ха. Ха. ха. а. -.-

14. neverending story :)

15. granjka,dokle ces da lazes sebe?

16. e i moram da ti pohvalim avatar,totalno si ubo onako kako te zamisljam

17. jesi čitao granjkine dnevnice s putovanja kroz afriku?

18. nisam
    koje godiste granjka je?
    (primeti sam da ovo pitanje mnogi kompleksasi ovde smatraju omalovazavajucim,pa moram napomenuti da je obicno normalno pitanje kao npr kako se zoves)

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.