DNK, teorija evolucije po Darlingu i inače, mutacije i tako to

1. svako skoro koga sam to ovde pitao,shvatao je to kao neki napad nesto,zabrinem se sta sa glavom mu je
    valjda nece i granjka

2. `77. Немам проблем са питањима докле год је саговорник нормалан, а питање коректно.

3. Немам проблем са питањима докле год је саговорник нормалан

Onda odgovori meni na jedno pitanje a bez pozivanja na uslov da je sagovornik normalan pošto lako možeš da ga iskoristiš kao izgovor za neodgovaranje.
    Pitanje: Pošto je tema od priče o ovoluciji prerasla na negiranje evolucije i opšte kenjanje po svim naukama ne samo po biologiji, a s osvrtom na relegioznu žicu koja se provlači kroz opovrgavače i motiviše ih da budu agresivni pitam se po deseti put možda na temi: KAKO TI ZAMIŠLJAŠ ISTORIJSKI RAZVITAK ŽIVOG SVETA NA ZEMLJI? DAJ MI ODGOVOR KAKO SU NASTALE VRSTE ALI BEZ NEGIRAJUĆIH REČENICA TIPA: ''NIJE OVAKO'', ZNAM DA NEMA ŠANSE DA JE OVAKO'' NEGO POTVRDNIM REČENICAMA TIPA:'' TAKO I TAKO''.
    do sada niko od vas koji opovrgavate naučni model evolucije nije izneo neki bolji, alternativni.

4. Просто, догма никад неће бити искорењена, иначе нема везе са вером. Обично они који се користе догмом и нису прави верници, Бог је дао човеку слободу избора и мишљења, а веровати да је нешто само тако и никако друкчије нема везе с Богом, то је нешто потпуно супротно њему. Исто као и наука. Не смеју наука и вера да ратују. Једно треба да допуњује друго. Рецимо, верујем у Бога, али не у складу са Библијом. Верујем да је свет настао еволуцијом, и сад неко ће рећи онда ниси верник. То је проблем, што на обе стране има људи који завађају науку и веру.

5. kao npr kako se zoves

ili gde živiš

6. На нормално питање увек ћеш добити нормалан одговор. И овај пут подмећеш увод за питања (множину) који дискредитује мој одговор у самом старту, али да исправимо да буде коректно:

1.KAKO TI ZAMIŠLJAŠ ISTORIJSKI RAZVITAK ŽIVOG SVETA NA ZEMLJI?

1) Не замишљам га више. Мислио сам дуго, посебно ми је била забавна и занимљива теорија еволуције, али шупља и танка да бих могао без сумње, научно и егзактно да тврдим да разумем, схватам и прихватам развој живота на Земљи. Занимљиве су ми и религијске приче старих народа, али и оне имају много недостатака. Ако те занима моја критика религијског објашњења настанка света, питај, али ти ништа неће значити, јер ти имаш своју верзију, баш као и ја моју.

2. DAJ MI ODGOVOR KAKO SU NASTALE VRSTE ALI BEZ NEGIRAJUĆIH REČENICA TIPA: ''NIJE OVAKO'', ZNAM DA NEMA ŠANSE DA JE OVAKO'' NEGO POTVRDNIM REČENICAMA TIPA:'' TAKO I TAKO''.
    2) Не знам. Како бих ја могао то да знам? Нисам био присутан и не могу научно да изнесем било какву тврдњу, а да не буде натприродна.

do sada niko od vas koji opovrgavate naučni model evolucije nije izneo neki bolji, alternativni.

Ниси пратио аргументацију расправе. Негира се догматска тврдња неких еволуциониста и њихових следбеника да они све разумеју и све објашњавају, а и сами су свесни шупљикавости многих теорија. Дакле, не теорија еволуције, већ поједини догматични ставови. Пошто они са таквим ставовима нису у стању да критикују поједине доматске ставове код религиозних људи, отуда долази обострано анатемисање и дистанцирање саговорника.

Честа аргументација атеЈиста је да истинитост теорије доказује онај који тврди да је нешто тачно, а не онај који то негира. Према томе, нисам у обавези да износим бољи модел. Критикујем оно што у тој теорији не ваља и не даље од тога.

7. Рецимо, верујем у Бога, али не у складу са Библијом. Верујем да је свет настао еволуцијом, и сад неко ће рећи онда ниси верник. То је проблем, што на обе стране има људи који завађају науку и веру.

Eto npr. ja ne verujem ni u Boga ni u čoveka i njegovu mudrost. Šta sam ja onda, satanista?

8. Не знам. Како бих ја могао то да знам? Нисам био присутан и не могу научно да изнесем било какву тврдњу, а да не буде натприродна.

Stvarno majku mu, kako može nešto da se zna ako nisi i sam bio prisutan? Pa ovo je gore i od čuvenog ''pozitivizma'' koje grupa fri stajl filozofa provlači po temi 2 meseca koristeći ga kao glavno oružje za napad. Znači ti ništa što se desilo pre 1977 ''ne znaš''. A iznosiš malopre tvrdnje o kolonizacijama,hvališ se poznavanjem konfučijanstva, sve je to ok. A gro dokaza evolucije koji su uglavnom pristigli iz perioda kada si već bio rođen odbacuješ (mislim na dokaze iz oblasti citogenetike i molekularne biologije). A plus pitanje je bilo kako zamišljaš, dakle ne očekuje se da bude tačno i da mora sto posto da odgovara istini, više kao neka alternativna hipoteza.

али шупља и танка да бих могао без сумње, научно и егзактно да тврдим да разумем

Fina logika - ne razumem, dakle odbacujem. Još gori si od avridž vernika koji se vodi mantrom: ne sviđa mi se -odbacujem, sviđa mi se- verujem slepo nekritički i prihvatam kao apsolutnu istinu.

Ако те занима моја критика религијског објашњења настанка света

Ne zanima me kritika, rekao sam šta me zanima nisi dao adekvatan odgovor, zanima me tvoj model nastanka živog sveta iskazan potvrdnim nenegirajućim rečenicama.

Према томе, нисам у обавези да износим бољи модел.

Nisi u obavezi ni da kritikuješ postojeći ali tu već ne štediš reči.
    Case closed.

9. Бог је дао човеку слободу избора

Zašto si ti onda nakrivljen?

10. zato sto su njegovi roditelji zajebavali nakrivljenu decu,pa ih je bog kaznio nakrivljenim sinom lolo

11. Грањка је Кен Хем.

12. Мислио сам да тражиш одговор, а ти су уствари подло тражио мете на које можеш да пуцаш. Па, пуцај. Ћорци немају ефекта.

A gro dokaza evolucije koji su uglavnom pristigli iz perioda kada si već bio rođen odbacuješ (mislim na dokaze iz oblasti citogenetike i molekularne biologije).

Чему лагање и лупетање?

A plus pitanje je bilo kako zamišljaš, dakle ne očekuje se da bude tačno i da mora sto posto da odgovara istini, više kao neka alternativna hipoteza.

Одговор си добио. Не буди безобразан до коске: Не замишљам га више.

Fina logika - ne razumem, dakle odbacujem. Još gori si od avridž vernika koji se vodi mantrom: ne sviđa mi se -odbacujem, sviđa mi se- verujem slepo nekritički i prihvatam kao apsolutnu istinu.

За писмене сам део одговор: "али шупља и танка да бих могао без сумње, научно и егзактно да тврдим да разумем". Дакле, да поновим - не могу без сумње, научно и егзактно да тврдим да разумем. Логика је научна, а ти плачи и вређај, ваљда ти је то крајњи домет.

Nisi u obavezi ni da kritikuješ postojeći ali tu već ne štediš reči.
    Case closed.

Наравно да нисам, али као члан сајтоа и као део сајбер заједнице равноправно учествујем у отвореним дискусијама. То није обавеза, то је право.
    Case closed? Ох, мој Дарвине...

13. stvarno je glupo kritikovati nešto što ti se ne svidja...

eto naprimer ovakvi kao Granjka kritikuju i Vučićapresvetlokgvelikomučenika srbskog a ajde njih da vidimo da urade bolje, da ponude bolje, da postave neku bolju teoriju od beograda na vodi koji slavi beograd...

ma ajte molim vas, nemate pravo da kritikujete teoriju evolucije samo iz razloga što je ne razumete, jer nikad je i nećete razumeti kao pravi veliki evolucionisti..

a isto tako nikad nećete razumeti ni Vučićapresvetlogvelikomučenikasrbskog..

14. Да ишта знате о еволуцији не бисте срали толико. Тако су разни болиди критиковали и релативитет и кад су слали сателите за џипиес нису хтели да убаце релативитет у једначину јер су мислили да је срање, а онда су почели сателити да маше за неколико метара у року од неколико сати због разлике у протеку брзине времена горе у орбити у односу на површину Земље. Сви антибиотици, домаће животиње, ДНК анализе и цела генетика, биологија и медицина уопште имају смисла и логике, чине једну повезану науку која функционише и све знамо како и зашто изгледа овако и има ове одлике је доказ да је еволуџија тачна. И то не говори Докинс него сваки човек који се озбиљно бави биологијом. Од Стивена Џеј Гулда, преко Џерија Којна па до вашег професора биологија или локалног доктора.

15. Vučićapresvetlokgvelikomučenika srbskog

*serbskog

16. Луди Чак
    Грањка је Кен Хем.

Гладан си шунке или само безобразан?

17. Да ишта знате о еволуцији не бисте срали толико.

Čače, ček, ček, hoćeš da kažeš da evolucija toliko zadire u naše živote da čak i najprostije ljucke potrebe kao što je mala a bogami i velika nužda dolaze od njojzi? pa dal je moguće?

i šta kažeš, da nije teorije evolicije Paster ne bi izumeo vakcinu protiv ludih krava?

18. Ако не капираш како еволуција објашњава зашто је биологија оваква и каква је веза између целог живог света онда си или намерно глуп и тотални морон или једноставно неупућен. Живот какав видиш не би био овакав, ДНК и остало не би било овакво, облици биљака и животиња и цела генетика, ембриологија и медицина немају смисла и логике ако еволуција није тачна. Смисао није једнако сврха. Еволуција је за биологију оно што су закони физике за инжињере.

Rekli o sajtu

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma.

Kompjuterska Biblioteka · 7. Maj 2009.