Poplave - (ne)odgovornost, (ne)strucnost

1. Nije paranoja, što si na kraj srca? Samo gledaš da pokloniš ono što je trenutno nekome od koristi.
    Odnela sam i ja bojice i papire, naravno da ih niko neće jesti, ali zamisli šta po ceo bogovetni dan da rade deca po tim halama?

2. Prošle nedelje su deliki na poklon uz Nestle sladolede po špil karata, kapiram da ima na hiljade neotvorenih koji zvrje. Takve stvari treba nositi nakon čistih gaća i čarapa.

3. slazem se da to mozda nije najpotrebnije al neko dete ce makar malo usreciti. prestanite da gledate poklonima u zube.

4. E, dobro me podseti, imam i ja jedan

5. А што не закључате једну од ове две теме, беспотребно се пишу исте ствари на два места.

Џаст сејинг.

6. Nije paranoja, što si na kraj srca? Samo gledaš da pokloniš ono što je trenutno nekome od koristi.
    Odnela sam i ja bojice i papire, naravno da ih niko neće jesti, ali zamisli šta po ceo bogovetni dan da rade deca po tim halama?

Ja mislim isto što i na svadbi recimo, trče i jure se između stolova. Još uvek mali da bilo šta razumeju. Baloni na primer, dete može da se igra s balonima ceo dan.

U svakom slučaju mnogo im je gadna situacija, da na primer karte ili bojice i sl. mogu da odvuku bar na kratko pažnju.

7. Meni sinoć kad su izvadili čokolade iz kese, proleteo im neki hm, čokolade izraz preko lica, kao ĐE PASULJ KONZERVIRANI TO JE RANA OVO GOVNO SAMO ZAŠEĆERENO

8. JEBO ČOKOLADE DAJ PIHTIJE

9. Ja sam iz Klenka-mesto preko puta Sapca. U poslednjih 50 godina mislim da se jedino na tom podrucju digao nasip u siroj okolini, do sada nas je dobro branio od poplava.

Ukratko, taj isti nasip je zamalo sjeban kako bi pickousta nakaza herojskom akcijom zastitila Sabac pustivsi da voda prodre na drugu stranu, aminujuci tako potapanje jednog jebenog sela (Mos misliti poplavilo tolike gradove, jebo jedan zaseok), sve zarad politicke Zprevlasti tamo gde je jos uvek bilo zutih.

Zahvaljujuci mestanima i ljudima sa strane koji su pritekli u pomoc-hvala im do neba-podignut je bedem od dzakova koji se jos uvek drzi, jedva, ali koji ce izgleda podneti udar vode i spasiti celu tu stranu od katastrofe.

Da se samo htelo, citava odbrana Sapca prosla bi sa manje pompe i strepnje, ne bi doslo do cega je nazalost doslo, a dobrovoljci bi bili rasporedjeni na kriticnija mesta koja bi verovatno pretrpela znatno manju kataklizmu.

Ova situacija je nedvosmisleno pokazala da ovu zemlju predvodi covek koji je spreman da zrtvuje nezamislivo mnogo tudjeg radi sopstvene proklamacije, da je Srbija brod koji je zamalo bukvalno potonuo, a da je katastrofa mogla biti 30% manjih razmera da akcijama nisu koordinirali auto-limari, keramicari, ratari i ostali stranacki poslusnici. Jedini castan potez naseg vic premijera bio bi da se posle svega ucinjenog upuca u glavu. Ali u tom coveku nema ni trunke casti.

10. + 1 za Melkijadesov post. Ne laze covek.

11. Мелк, знаш ли Нуркиће? Има овде један на сајту из Кленка.

12. Odavno ga ljudi koji ga licno poznaju nazivaju psihopatom, sto se u uslovima velike krize veoma brzo pokazalo, na desetini primera, od kojih je najdrasticniji igranje sa ljudskim zivotima. Katastrofa je sigurno mogla biti ne 30, vec 70% manja, da ovi radikali imaju ikakvih dodirnih tacaka sa mozgom.
    Podsecam jos jednom na veoma bitnu odluku: http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Bez-novca-za-odbranu-od-poplava-i-susa.lt.html
    Istovremeno se naslo 30 miliona evra za izbore iz "budzetske rezerve". Izbore koji nicemu nisu sluzili, jer su uprkos samostalnoj vecini odlucili da vladu prave sa istim govnima kao i dotad.

Jedino "dobro" u svoj ovoj nesreci jeste sto ce narod ekspresno shvatiti kolike idiote su doveli na vlast. Opet, lose je sto nema alternative, DS je zasluzeno otisao u vecna lovista, a niko treci ne moze da se probije.

13. Shvatice narod kurca moga. Da nesto shvata shvatio bi jos pre izbora. Plus sto ne koristi dovoljan broj ljudi internet vec se informise iz novina i tv a tu im se servira kako vlast kaze a to su ljudi preko 50 godina koji su najrevnosniji glasaci, plus mladi ljudi koji pokusavaju da izvuku korist od stranke i to je to.

14. A sta ce jadni narod, glasao gladan za onoga ko mu daje neku nadu. Sad sto je nada u prevodu na srpski masna kurcina, jbg...

15. dobro je kad j barem masna, nasuvo više boli

16. A sta ce jadni narod, glasao gladan za onoga ko mu daje neku nadu. Sad sto je nada u prevodu na srpski masna kurcina, jbg...

Prvo što si pametno rekao.

17. Napadate Vučića i ministra za vanredne situacije, zamislite da se oni registruju na Vukajliju i počnu da viču "Ua moderatori, odabrane definicije i posteri su vam sranje". Kako biste se tad osećali?

Dobro, šalim se Mešja malo, pokušavam da razveselim ljude, humor daje čoveku elana da prebrodi teške trenutke, ali ako se i ovako narod ne organizuje da odgovorni ne odgovaraju za neodgovornost kad se situacija smiri... Ne znam šta da napišem a svašta bih rekao.

http://www.vijesti.me/komentar/210743/

"U demokratiji je očito, umjesto održavanja izgrađenog nasipa bilo važnije zarađivati tj kopati ugalj pa kad uz rijeku izburgijaš rupu duboku 40 metara i široku 3 kilometara - normalno je da se u nju ulije 300 miliona kubika vode i poplavi grad. U SFRJ je JNA upravo u Obrenovcu stacionirala najelitniju inženjerijsku jedinicu, 305. brigadu sa naoboljom pontonirskom i amfibijskom opremom, plus Inzinjerijski skolski centar JNA. Sve ukinula demokratija, radi gradnje stanova."

18. Radujem se NOVOJ SRBIJI

Ima zemlju da izgradimo na novim jačim korenima

Rekli o sajtu

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma.

Kompjuterska Biblioteka · 7. Maj 2009.