U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
Контам да у Обреновцу у врх главе има 50 мртвих.
http://www.politika.rs/pogledi/Miroslav-Lazanski/Kako-nam-se-dogodio-Potop.sr.html
Meni je Lozanjski uvek isao na kurac, ali me je dobro potsetio sa ovim.
GDE SU BOV-ovi (amfibijsko borbeno oklopno vozilo) NASE VOJSKE? Kazi bilo par komada u Obrenovcu, pa ja sam ih za vreme sluzenja svog vojnog roka video bar 100, sad gledam imamo ih oko 260 http://en.wikipedia.org/wiki/BOV_(APC) . Gledao sam Hrvati ih masovno koriste za ove poplave. I da, nemoj da mislite da stoje negde neispravni, mi smo ih vadili iz magacina dvaput godisnje palili i nanovo konzervirali, garantujem da su u fulu.
Гледам сад како критикујете све председнике општина, ја свог не бих да хвалим, испашће да сам као сви остали СНС ботови, али због тих истих ботова због којих жалим што сам се учланио у странку морам да га споменем. За разлику од Чучковића и њему сличних, председник општине Ћуприја је заиста хитно реаговао кад је човек коме је било поплављено двориште дошао у општину за помоћ. Позвао је људе преко радија телевизије и преко Фејсбука да дођу да помажу у изградњи насипа. У року од сат времена је дошло више стотина људи, 95% су били млађи од 30 година, од којих који многи ско 24 сата непрестано радили и сачували град од поплава.
Не бих да развалчим превише, али морам да споменем све странчаке ботове и ништаке који личне заслуге председника општине почињу да приписују себи истовремено друге називајући мишевима и стринама "који су измилели кад је најгоре прошло". Називају љигавима, мишевиима и стринама:
- све оне који нису хтели јефтино скупљање лајкова на Фејсу па се нису оглашавали путем истог;
- све оне који су имали и слали правовремене информације са лица места, а који нису ширили панику без потребе;
- све оне који су радили и помагали, али нису хтели да се сликају на насипима или у Црвеном Крсту да би писали статусе и качили слике по Фејсу;
- све оне који су радили, а који су се једино жалили што макар воду нису добили, док су се други сликали;
- све оне који су дискретно без рекламе и без помпе учинили што је било у њиховој моћи да помогну.
Ти исти страначки ботови који су имали задатак да дају праве вести путем радија, телевизије и друштвених мрежа су баш ти који су доприносили ширењу панике, који су се данима зајебавали за компом или по граду, који су давали непроверене, нетачане или закаснеле инфорамције (ово посебно се односи на поједине лајавце и неписмењаковиће који раде на ТВ Ћуприја).
Јбт баба ко камен, прича ко да је гледала на филму, ја слиним ко пизда...
Баба је херој! Ово је права истина о Обреновцу!
Онај снимак треба скинути и постављати на што више канала.
Истина о потапању Обреновца пробијањем испуста на недовршеној брани „Стубо-Ровни“
http://istinoljublje.wordpress.com/2014/05/20/%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D1%82%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D1%9A%D1%83-%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D1%86%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D1%98%D0%B0%D1%9A/
nisi jedini
kacmo dede ;)
Случајност? Не бих рекао.
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1.0-9/q71/s720x720/1725472_756168304395217_513616733_n.jpg
Миле, Дишо, не може нико од нас да размишља као она јер немамо њене године. Она је мирна зато што је њена ћерка сачувала своју фарму и што је добро. Баба је свесна да је доста тога преживела и једино јој је важно да су јој потомци добро, а њој ће сасвим мало бити довољно.
у праву си Фендере, мада за Дишу не бих гарантово лоло
http://vukajlija.com/forum/teme/61877-poplave-ne-odgovornost-ne-strucnost?strana=29#post_2811801
Sam sebe iznenadim koliko dobro pripremljen nastup političara može da bude uverljiv. Još više me iznenadilo to da me je ovaj lik ubedio, ne samo u tačnost svojuh izjava, nego i u njegove iskrene namere.
Srećom memorija i seljačka logika me još uvek dobro služe, te su ubrzo bespekorno odelo , frizura i uvežbana gestikulacija izbledele pred poraznim činjenicama.
Mreža odbrane od poplava se ne gradi 48 sati već godinama. I konstntno održava. A to košta. Da su sprovedeni planovi o izgradnji 24 hidroelektrane (akumulacije) s kraja 80ih, ili bar održavani nasipi, ne bi bilo problema.
Možda 90ih nije bilo mogućnosti da se to sprovede, ali od 2000. je bilo. Međutim, pare su umesto u nasipe otišle u odela, kurseve govorništva, piarove, desetine hiljada službenih automobila, odgovarajuće podzemne garaže................................
Pri tom je sva vojna tehnika koja je bila u funkciji zaštite od poplava doživela sudbinu naoružanja - isečena i pretopljena ili rasprodata u bescenje po svetu.
Ako je vlast u kojoj je Govornik bio i morala da potpiše sporazume o "reformi" vojske, siguran sam da su mogli da izdvoje tehniku koja se smatra mirnodopskom od uništenja. Šta god mislili o zapadu, ti ljudi nisu budale i umeju da uvide razliku između tenka i bagera. Siguran sam da bi takav ustupak bio lako dat. Da su ga tražili.
Ostavili su nas bez sistema odbrane od prirodnih katastrofa, a novi nisu obezbedili. Imali su preča posla?
Ni aktuelna vlast nije imala primedbe na situaciju sa nasipima tokom protekle decenije i kusur. Od izbora su imali dovoljno vremena bar da počnu rešavanje problema - i... ništa nisu učinili. I oni su imali preča posla.
Odvratna mi je obostrana kampanja koja se vodi u sred poplave po receptu telenovela. Prava mera socijalne neinteligencije magova političkog marketinga.
Sukobljeni navijači sigurno ne spadaju u kulturnu elitu, a uspeli su da stanu jedan do drugog i satru se od posla na nasipima.
Političari su se upravo srozali ispod huligana.
Нисам ни постовао тај клип зато што је лик баја или курац неки, него зато што прија чути истину у скупштини, на тв-у, било где о говнарима који седе скрштених руку и надутог стомака док се народ дави, буквално дави. Не причам о имагинарним лебовима и пословима које људи имају/немају него о животима. Њихове говнарије и смемо некако да трпимо док не коштају превише, овај пут је рачун превисок.
БОЛИ МЕ КУРАЦ КО ЈЕ УПУТИО КРИТИКУ И КО ЈЕ КАД ИЗМИЛЕО, АКО ЈЕ У ПРАВУ ЈЕБЕНО ЈЕ У ПРАВУ. И треба неко да каже оно што сви мисле па нека је и јебени Богољуб Карић или Мира Марковић, јер су очигледно сви престрављени од господина "тишина тамо немој да сам још једну реч чуо".
Radulović?
Лик ми је готиван, али политички је очигледно небитан из неког разлога. Не знам, нисам упућен.
Nema svitu iza sebe.
Па то сам и претпостављао.
Nije tajna da su postojali sistemi za drenazu plavnih podrucja i za regulisanje vodostaja u ovakvim slucajevima, samo se cini da niko ko je trenutno na vlasti ne zna kako sve to funkcionise, pa radije prodaju maglu, jer se glavni i odgovorni biraju po politickoj angazovanosti a ne po strucnosti.
Hteli su Obrenovčani da tuku Vučića kad se pojavio da pozira. Toliko.
сабирај утиске Валде, пиши неђе, па кад дође време ти постуј. сутра ујутру рецимо.
Trebao je ovaj put da izvuce neku babu iz poplave, posto je dijete vec isfurano. Al babe je tesko kontrolisati i nepredvidljive su.
E zajebano, nije to sneg već bujica... To je već rizik malo veći... Ali kad dođe leto, spasavaće nas od suše, tako što će nas zapišavati.
Neko reče da je neki lik krenuo da ga pljune i psuje. Krenulo obezbeđenje da ga komada a Vule rekao pustite ga, valjda ga bilo sramota.