Poplave - (ne)odgovornost, (ne)strucnost

1. a Vule rekao

бохор плс

2. Ево која лобања води Обреновац

http://youtu.be/hpd34aNpoUs

3. Koliko sam ja video, sa lica mesta, podavili su nas ko mačiće, a zašto, nemam pojma. Da li je u pitanju idiotizam, nestručnost, izlivanje vode na grad da bi se spasio TENT, nemam pojma. Samo jedno: ZAŠTO NISU PUSTILI JEBENE SIRENE PO CELOM GRADU!!! Znali su oko pola četiri da je neodbranjivo, svi su otišli, ostali samo dobrovoljci i bageristi da pokušaju nešto, al džabe kad ne znaš šta da radiš, nosili smo džakove s jednog na drugo mesto ko idioti. Jednu su sirenu uključili, samo u centru, oko pet sati, i to neku kilavu, slabo ko je i čuo. Možda se i nije moglo braniti, ali ZAŠTO NISU IZVUKLI LJUDE? Imali su bar dva sata da izvuku par hiljada ispred prvog poplavnog talasa. Ti ljudi trebalo je da pređu najviše kilometar da bi prešli preko mosta na Kolubari, tamo je voda stigla tek sutradan oko podne. Trebalo bi ih sve vezati za muda, ali jednim jedinim dugačkim konopcem, pa onda to kolektivno dići nekim kranom, visoko, da imaju pogled na ono šta su napravili dok crkavaju.

4. Stec, kucam u ležećem položaju, kraće mi a i čć mi daleko.

5. Ako ovo prođe bez neke bune, znaću da smo sitna rogata marva a ne ljudi. Ljudi imaju oči i mozak i znaju šta su videli i doživeli.

6. ZAŠTO NISU PUSTILI JEBENE SIRENE PO CELOM GRADU!!!

http://s4.postimg.org/lwk96gzf1/skandal_obrenovac1.jpg Čučko je Miroslav Čučković. For more info, pogledati moj prethodni post.

IZDRŽI VALDEMARE

7. Valde, ovi spineri ce jos da poberu lovorike posle ovoga, mali nisi, sve ide u tom pravcu. Mi smo brate marva bez rogova, ona potuljena, videces... Nek si ti nama ziv i zdrav, vidis da i brat Granjka sapati, ne javlja se.

8. Nama su rogovi obijeni odavno.

9. Валдемаре, ако ти је мрско, немој.

Али волео бих да испричаш, мало детаљније шта се заправо догодило, као је ишао след догађаја. Ти си једини који је заправи био тамо.

Свако има своју теорију, милион истих се врти по нету, а ти си у ствари једини који може да каже како је стварно било.

10. Valde isto sam ja mislio kad je pala Krajina. Međutim, većina građana Beograda nije imala pojma da je uopšte bio rat. A kada je bio gotov, bilo im je drago. Mrtvom Slobodanu je trebalo 20 godina da crkne u Ševeningenu. A za vreme suđenja ti isti ljudi iz kolone su govorili, dobar je Sloba.

11. Radulović?

enemyofthefreeworld
    Лик ми је готиван, али политички је очигледно небитан из неког разлога. Не знам, нисам упућен.

Larry Underwood
    Nema svitu iza sebe.

Pa upravo ovakva razmišljanja ne ostavljaju prostor za nekog novog i dovode do toga da na kraju odaberemo samo bagru (ne tvrdim da ovaj nije, al' ne znamo do kraja) koja nije nebitna i ima golemu svitu nesposobnjakovića iza sebe i nikada šansu neće dobiti neko osim već osvedočeno štetnih glava.

12. Па не знам Агиларес, ја нисам гласао а и да сам гласао не бих за њега јер јбг, морам негде да чујем да се кандидовао да бих могао да се распитам о његовим идејама и евентуално га заокружим. Видео сам му неки билборд или шта већ тек после избора. Ипак треба нека организација да би зајашио власт.

13. Valdemar. Jel ovde minirano 44.646643,20.205723 ?

14. Ма готиван је Радуловић, али јбг, није довољно заступљен. А и није узео лову из буџета за изборе већ је кеширао из свог џепа, зато и није имао неке рекламе.

15. Da, čovek je celu kampanju bazirao na svoj blog i Twitter, tek poneko TV gostovanje, pa je opet u nekim beogradskim opštinama imao preko 5%.

Jednom mi je jedan Holanđanin, inače vozač neke bajs-rikše pričao kako se kod njih glasa (mada je pričao o nekim lokalnim izborima, valjda, za gradonačelnika). Raspišu se izbori, pogledaš ko se kandidovao, otvoriš program svakog od njih i tako se opredeliš. Naravno, politički umreš ako ne radiš u skladu sa tim programom, pa tako nešto ima smisla. Nama je taj nivo nezamisliv još uvek (a i programi ovih naših su Gugijev bućkuriš na steroidima), ili se samo bojimo da prepustimo nekom neiskusnom da nas vodi, iza kojeg ne stoji nikakav upumpavač keša. Ovi iskusni nas ubiše znanjem i iskustvom. Enigma teška.

Ма готиван је Радуловић, али јбг, није довољно заступљен

A i nekoliko puta su mu u zadnji čas (nakon onog famoznog "Utiska nedelje") bili otkazivani TV dueli sa Slinom i sličnima, ono, čitava emisija da se naprasno ne emituje, ali se to slabo zna :)

16. Programi naših stranaka su sjajno napisana futuristička fikcija. Stanislav Lem bi bio ponosan na njihovu analizu ruske socrealističke fantazije. Problem je u tome što te programe pišu vilenjaci, a sporovode orci.

17. Problem je u tome što te programe pišu vilenjaci, a sporovode orci.

A najebu hobiti :)

18. nemam pojma, ja sam Rohirimski konj

19. Kad smo kod programa nasih stranaka, opusteno mozes da primetis dva razlicita:

Radikalski i demokratski.

Radikali , Dveri i malkice DSS imaju taj radikalski program
    dok svi ostali imaju demokratski.

I zato umesto da imamo 2 stranke potpuno razlicitih opredeljenja, ko u Americi, mi biramo promene koje u stvari nisu promene nego ista govna. A usput se i ne prdrzavaju tih programa, u njemu samo pise o cemu ce da baljezgaju kad dodju na vlast.

P.S. Molim vas bez velicanja Radulovica i pogotovo Zivkovica. sto se tice prvog, samo je poturica gora od turcina, a sto se tice drugog, pa, njega ni sva ova voda koja je potopila Srbiju ne bi mogla da opere.
    Al ako pricate o novim "snagama" na politickoj sceni to jedino mogu da budu oni NOPO, Dveri i Radulovic. A cak i ovo dvoje poslednje je pod znakom pitanja jer su neki od njihovih kadrova indirektno bili na vlasti za vreme Kostunice i kasnije.

Nego, da mi ispostujemo ove radne akcije i pomognemo koliko mozemo da se ljudi sto pre vrate kucama (ako mogu) a onda marvu oterati ne sa vlasti i iz opozicije nego iz Srbije..

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.