Poplave - (ne)odgovornost, (ne)strucnost

1. PREFORMULACIJA:
    Kada bi neko, nekim slučajem, sreo tamo u blizini pogođenog područja, nekog debelog kera, za koga misli da je odgovoran za ljudske žrtve. Ako bi on potegao kakav oštar predmet i u afektu napao istog. Pa ako bi posledice bile fatalne. Ako bi posle toga morali dam u sude. Ako bi eto trebale pare za pravnu odbranu vinovnika u afektu. Mislim da bi dobri ljudi sakupili novac za odbranu vinovnika koji u svojoj glavi misli da je zadovoljio pravdu.

2. Najebali smo zato što u nasipe nije ulagano preko 20 godina. To je razlog. Para je bilo, ali su trošene bahato. Nema novih političara na sceni . Svi su krivi. Vozili su državu ko što satiru službena kola.

Loša vest za žute je što su vlast izgubili, a još gora je što Vučić dobi izbore, obećanjima da će pohapsiti sve jajare koje su Srbiju potkradale. Čak i E.Uniji se smučilo.

Uskoro će poplava gneva da se slije na odgovorne. Oni na spratu će biti mokrih nogu, dok će oni u političkom podrumu proći mnogo, mnogo gore.

A svi zajedno bolje neka se mole da ne ispliva iz blata neki autentični lider. Retko se desi, al kad se desi...

Pravi domaćin bi smatrao za nepotreban trošak da ih hrani i oblači po zatvorima.

3. Ја се највише бојим да ће народ да заборави и ово. А оће.

4. Beograd -- Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je u području nastradalom od poplava pronađeno 27 žrtava, a najmanje 10 ili 11 od njih je preminulo prirodnom smrću.

ПА ПРИРОДНО ЈЕ КАД ТИ ВОДА УЂЕ У ДУШНИК ДА СЕ УДАВИШ, ДА.

5. http://mondo.rs/a693583/Info/Drustvo/Vucic-Ukupno-27-mrtvih-tokom-poplava.html
    Prva stvar: Ese ovaj farbo?

Druga stvar kako 27 umrlih, i kako 11 da bude prirodnom smrću? Šta je sa onih 300-400 nestalih? Svi došli đuture? I šta je sa onih 2 000, što su pričali?

6. E, koliko je Vučić donirao? Litar, dva?

7. Хахаха... Дукурац, теби је на првом месту да л' се Вођа фарбо, па тек онда питање мртвих. лоло

8. Kakva je bre koj kurac prirodna smrt u neprirodnim uslovima?! Jesu bre oni retardirani, umreš od hipotermije i to je šta prirodno? Nije se udavio nego se smrzo na smrt i to je prirodno? Dobiješ srčku jer ti je hladno, usrao si se od straha i to je kao prirodno?! Mater im jebem bezobraznu.

9. слина са колегама у амфибији се туристички возика док телохранитељ слика дечака у води
    https://pbs.twimg.com/media/Bn_EaerCYAAZfVV.jpg:large

10. Је л' то и Вулин с њим? (лево од Слине)

11. liči

EDIT: Ranije sam ga lakše prepoznavao, ali otkako nema Mire operisao je uši i ošišao kosu pa mi postao generički političar

12. Ја мислим да је то он у својој традиционалној ношњи, која се боље види овде:

http://www.vesti-online.com/data/images/2013-10-18/362744_aleksandar-vulin-2013--foto-beta-a-s-av_if.jpg?ver=1382080818

13. jeste vidi se po zaliscima. dva govnjiva smrada izašla da se provozaju.

14. Već negne napisah, PROSEČAN, "prirodni" mortalitet u centru Obrenovca je ~1 čovek dnevno, a sa širim područjem ~3. Cifre deluju realno. Ne serite više s debilnim prozivkama, ima dovoljno materijala za pljuvanje u stvarnosti.

Stalno mislim da SNS stoji iza ovog idiotluka s dezinformacijama, da bi (kad sranje prođe) mogli mirno da jebu opoziciju.

15. Dart Vejder. Taj se ne vadi iz crnog. Mislim da je prežalio sve moguće mrtve u poslednjih 2 miliona godina.

Nego! Što se postavljaju ovakva pitanja?

Neka sposobna vlast puna intelektualaca i boraca za demokratiju, ili bi se pak na vlast probila jos jedna grupa grebatora i oportunista?

Pa logično da niko normalan i pošten neće da se hvata vlasti jer zna da od toga nema leba a da bi dobio leba, mora da blati svoj obraz što ne želi. Druga je stvar što se grebatori otimaju za vlast jer ne umeju ništa drugo osim muljanja pa znaju da od vlasti na njihov način ima koristi.

Generalno. To je manja bitna priča. Veoma bitna priča koja se već više decenija preskače i zataškava je ona o snošenju odgovornost. Večito jedni druge pljuju, afere se otkrivaju, imena se objavljuju a niko do sada (bar koliko ja znam) nije robijao i odgovarao za svoja nedela. Baš niko. Od Pašića pa sve do Vučića. To nije stara priča, ta priča je vruća i sada u vremenima nepogoda i u vremenima redovnih prilika.

Da se odgovara za svoja nedela i greške, teško da bi se bilo ko od današnjih harpija hvatao vlasti.

16. Хахаха... Дукурац, теби је на првом месту да л' се Вођа фарбо, па тек онда питање мртвих. лоло

Ma ovo drugo pitam svaki dan, smorio sam sve. A padale bi prozivke da je PV ofarban, još više, krenuo bih naprasno i ja da pravim postere.

17. http://www.dhss.org.rs/index.php/medija-centar/kategorije/vesti/405-saostenje-za-javnost
    лепо.

само не знам дал су истините оне вести да су посланици одбили да се одрекну свог ,,паушала" (ваљда неких дневница небитно, неке паре свакако)?

18. Neka sposobna vlast puna intelektualaca i boraca za demokratiju, ili bi se pak na vlast probila jos jedna grupa grebatora i oportunista?

Znaš ima ona anegdota sa rimskim imperatorom Tiberijem. Kada je krunisan savetnici su mu rekli da bi trebalo da pohapsi guvernere po provincijama jer su se nakrali za vreme njegovog prethodnika. On je odbio uz obrazloženje da su se oni već nakrali, pa neće krasti baš toliko ubuduće kao što bi krale neke nove golje koje bi doveo na njihove pozicije. Mudar bio taj Tiberije.

Rekli o sajtu

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma.

Kompjuterska Biblioteka · 7. Maj 2009.