Prijava

Te jezičke dileme se izbegavaju boravkom žene u kuhinji.

Nezgodno je što su mnoge "ženske" varijante već rezervisane sa drugim značenjem, te bi to izazvalo konfuzije, neprijatnosti i oprečna mišljenja.
Npr. "Irinejeva poslanica",
"Hoćemo li majstoricu?"
I pomenuto "Baš mi je komotna ova trenerka, skliznem u nju ko ništa." Slično i za pederušu.
itd.

Daunovac - čekaoničarka

Хехе Грањка, како смешно, замисли језик се мења хехе, глупе жене.
Какав морон јеботе, сваки мушкарац који није феминиста је дебил, то иде нама у корист. Наравно, постоје луде рибе које ни саме не знају шта је феминизам па онда имаш случај Грањки који узму пар случајева лудих риба и мисле да су све такве.
Грањка, јебем ти шест и по хиљада мајки са оба курца у име целог човечанства и остатка живог и неживог света у целом космосу.

varičela - pčela koja vari

Simpatična mi reč "ološkinja", ponekad je koristim, a najružnija, od nabrojanih - spisateljica.

Slepkinja...može i to, za upotrebu.

one koje zasluzuju da budu postovane i uvazavane, te zene vec jesu tako da nema potrebe da se bore za neka prava....a nekima nece biti dovoljno ni dva milenijuma borbe da steknu ''jednaka'' prava nego ce uvek biti brkate nedojebane feminiskinje

smrznem se kad cujem borkinja

Па кад постоји термин курвар, онда и може и олошкиња.
Мада ће неко пре рећи да је жена курва него олошкиња. Термин олош се више користи за неку алапачу, а ако је уз то ако је и курва, онда се каже велики олош.

1. Вариоци

Ово није правилно. Не каже се варилац (мн. вариоци), него заваривач (заваривачи).
Кад сам полагао Машинске материјале, професори су обарали свакога ко каже ВАРЕЊЕ и ВАРИЛАЦ. Само ти профа каже: "Колега, ВАРЕЊЕ је физиолошки процес у организму, а ЗАВАРИВАЊЕ је процес спајања два метална дела. Жао ми је, дођите у следећем року кад научите шта је ЗАВАРИВАЊЕ."
ЗАВАРИВАЧ -> ЗАВАРИВАЧИЦА

2. Бравари
3. Дрвосече (дрвосечице :)))) нисам могао да одолим! )
4. Стаклоресци
5. Тенкисти
6. Падобранци
7. Оториноларинголози :)
8. Фарбари
9. Писци (немојте само "списатељице" него еквивалент - писац, па -

2. БРАВАРКА
3 ДРВОСЕЧА - Видети жену да се сече дрва у шуми је готово немогуће видети и код лудих Руса. То је ипак искључиво мушки посао. Зато и нема потребе да се користе нпр. ДРВОСЕЧИЦА.
4 СТАКЛОРЕСКИЊА - Можда је ово граматзички правилно, али опет је у питању мушки занат, нисам никад видео жену која се бави овим занатом.
5. ТЕНКИСТКИЊА
6. ПАДОБРАНКА
7. ОТОРИНОЛАРНГОЛОЗИ - Ово је реч страног порекла, па можда може да се направи изузетак јер је у питању. Замисли ОТОРИНОЛАРИНГОЛОШКИЊА, УРОЛОШКИЊА, ГАСТРОЕНТЕРОЛОШКИЊА... Беспотребно.
8. ФАРБАРКА
9. ПИСАЦ - термин који се одавно користи без обзира на пол, без обзира што је у питању именица мушког рода. Једноставно, предуго су жене у Србији (и не само у Србији) биле неписмене тако да није била потреба за женским верзијама те речи. Зато је можда паметније рећи КЊИЖЕВНИК/КЊИЖЕВНИЦА него нпр. ПИСКИЊА (!!!!).

Генерално, пре свега, занати се и дан-данас сматрају мушким занимањима. Чак и да кажете за неку жену да ЗАНАТЛИЈКА, звучи некако усиљено.

Urološkinja mi je najjača!

3 ДРВОСЕЧА - Видети жену да се сече дрва у шуми је готово немогуће видети и код лудих Руса. То је ипак искључиво мушки посао. Зато и нема потребе да се користе нпр. ДРВОСЕЧИЦА.

Нико нема што Србин имаде! http://www.blic.rs/Vesti/Reportaza/348240/Jedina-zena-drvoseca-u-Toplickom-okrugu-godisnje-pripremi-i-do-2000-kubnih-metara-drva

Иначе, виђао сам их по југоистоку Србије (Ниш, Лесковац и тај крај тамо) где жене цепају дрва.

davno sam gledao neku emisju gde neka zena prezivljava od cepanja drva.sekiru na rame i trazi gde treba da se cepaju drva.nije drvoseckinja ili kako vec,al radi zdrvim.

@Count Zero:

Ako može sluga/sluškinja, zašto ne i psiholog/psihološkinja

Слуга слуЖи – слуЖ+Киња – слушкиња.
Психолог не психоложи.
Ето, зато не може.

A šta radi psiholog?
Osim što se za majku raspituje?

Psihologuje? :D

ПУШАЧИЦЕ