Prijava

капирам да су кажњени, сад нек им се да шанса да се смире.

иначе морам да признам, да благо навијам за јевреје, не само зато што сам ја јеврејн, већ зато што мислим да они имају право на један комад земље на источном медитерану као и да заслужују бар толико после патње коју су доживели у 20. веку, а муслимани вала могу да се набију у онолики блиски исток, а и стално су нешто незадовољни и праве проблеме. + овај идиш, сад калифат се много заљетео треба неко да им се најебе кеве. било би до јаја да се тамо коначно успостави ред, као што се кренуло после њњ2, да има секуларних нормалних држава типа сирија и да се смире мало сви.

Sličan stav imam i ja, muslimana ima preko milijardu, a najviše u potezu Gibraltar-Bangladeš, i sa Indonezijom, koja je jedna od najvećih, ako ne i najveća muslimanska zemlja. Jevreji nisu imali državu od antičkog doba sve do 1947. i osvojili su je teškom mukom, a i iako smatram da je njihova, kao i svačija vera sranja i da previše tripuju "Svetu Zemlju", mislim da imaju više prava na taj predeo od hrišćana i muslimana, pošto su tu bili pre njih. Drugo, što isto se slažem, pa jebem mu mater, jel ne može da se živi sa par miliona Jevreja u moru muslimanskih država. Treće, možda i najvažnije je stvoriti jednu kritičnu masu u muslimanskim državama koja će da pokrene sekularizaciju i normalizaciju tih društava. Razne ankete i istraživanja su pokazala da u proseku od 50-70% posto stanovništva muslimanskih zemalja podržava samoubilačke napade i terorizam u slučajevima odbrane vere i časti. Toga u Evropi nema od kasnog srednjeg veka ili u najgorem slučaju Tridesetogodišnjeg rata. Zato treba oprezno podržati Asada i Kurdistan i slične koji se zalažu za moderniji i sekularniji građanski Islam. Naravno i ortodoksnim Jevrejima treba kobjasniti neke stvari, jer nacionalističke i ekstremne desničarske snage u Izraelu imaju jako veliki uticaj, pogotovo u ovakvim vremenima, kad su sukobi u Gazi i na Zapadnoj obali, i još sa sve gorim problemom sa ISIS-om u Iraku i Siriji.

Dalje mislim da Amerika, EU, Rusija i Kina moraju da shvate da je mnogo veći problem ekstremizam Afrike i Bliskog i Srednjeg Istoka od njihovih sukoba i da bi borba protiv ISIS-a i sličnih trebalo da bude problem celog sveta, a ne Amerike.

Ja definitivno u ovom sukobu navijam za Jevreje. Mislim da su čak i bili prilično strpljivi sa ovima, a mogu lagano da ih ugaze, što će i uraditi.

ja navijam za mir, a ne da bude rata

pod hitno 70 atomki na bliski istok i tamo oko indije i to

http://israelipalestinian.procon.org/files/1-israeli-palestinian-images/arab-jewish-population-in-israel-palestine-1914-to-2005.gif
http://sabbah.biz/mt/wp-content/uploads/2011/09/shrinking-map-of-palestine.png

Није ми јасно у ком су периоду јевреји отишли и да ли су уопште икада били ту доминантан народ. Данашњи јевреји ионако вероватно немају никакве везе са тим некадашњим.

Једино би ваљало да се поделе братски и ћао. Не знам што им нису дали неко готивније место кад су већ могли да бирају. Јерусалим је тако први век нове ере. Боље да су их ставили негде зонфа калифорнија или тако нешто.

Bili su pre Rimljana, a onda je bilo nekoliko ratova i pobuna gde su ih prvo pokorili, a onda i isterali i raštrkali, svud po Rimskom carstvu. To je trajalo od 63 p.n.e. do 132 n.e. Da nije bilo Hitlera i Aušvica, teško da bi im dali Englezi tu zemlju. Al po toj logici mogli smo mi da tražimo neke tamo teritorije u Ukrajini ili Poljskoj, što ipak ne bi valjalo, jer tamo je Švabo bliži nego ovde.

Не знам што им нису дали неко готивније место кад су већ могли да бирају. Јерусалим је тако први век нове ере. Боље да су их ставили негде зонфа калифорнија или тако нешто.

Bio je plan da Jevreje nasele na Madagaskar, a i na razna druga mesta http://en.wikipedia.org/wiki/Proposals_for_a_Jewish_state

Navijam za Mudžose.
PRAY FOR GAZZA.

Могли су и неки север африке да узму или тако нешто, вамо је баш гужва, мадагаскар је далеко... Или негде у Америци, тамо би им било до јаја, ионако се добро сналазе.

Jebiga, ali uvek se nađu neki religiozni ludaci koji tripuju da im je ta zemlja sveta i da su neki prastari bradati ludaci tu šetali, jebali koze, pričali sa bogom ili šta već.

Tako treba sa svima koji tripuju nebeske narode, svete zemlje ili vekovna ognjišta. Daš im neku pustinju i nek uređuju kako vole.

Haha, da, samo je još uvek malo nejasno koji je vremenski period potreban za zastarevanje prava na zemlju sa koje te isteraju. Za sto godina svi će se pitati što se bune ti Palestinci, pa oni su tu zemlju izgubili još pre sto pedeset godina, i sad gotovo, jbg...

Ja sam za to da ne postoji nikakvo pravo na zemlju, samo lična prava, znači ko osvoji osvoji. Mada to je malo komplikovano jer ko će onda da štiti lična prava, ako ne neke države ili neke institucije, koje bi opet imale moć da drže vlast na određenoj teritoriji, što je prvobitno bilo problem. Rešenje bi bilo da nema država, nego da svi živimo normalno, ali to je baš flafičasto i nerealno :)

Па требало је да буде држава само оно што се ратификује и призна у УН али то је толико пута прекршено да је изгубило сваки смисао. А због неких политичких рачуна и система награда, казна и утешних награда имаш државе које не знаш да л' су дошле ил су пошле, где им је дупе, где им је глава. Ко их признаје а ко не. Најежим се при помисли да је Србија још и функционална држава, чега све има по свету.

Да се сва та енергија утрошена на ратове утрошила на развој до сад би колонизовали неку другу планету или би пронашли систем који свима одговара.

Reka bi čoek da ste neki miran narod kad vi čita postove.

ШТА БРЕ ОЋЕШ КОЈИ КУРАЦ НЕМОЈ ДА СЕ СПУСТИМО ДО БУДВЕ ТЕНКОВИМА
ЦРНА ГОРА СРЦЕ СРБИЈЕ

ODLIČAN PLAN ENEMI DA KONAČNO IMAMO IZLAZ NA MORE JESI ČUO DA NAM CRNOGORCI DALI PODMORNICU IMNALI BI GDE DA JE UPOTREBIMO