Тамо је боље?

1. LUDI, jel stvarno palis za CH?

2. Možda ću da probam i to, ako ovi ne budu hteli da mi produže radnu dozvolu.

3. Има ли неко искуства са Канадом? Пошто имам родбину која ме је звала тамо, а ја бих радо отишао за стално. Сад не знам шта да радим са школовањем овде, не знам на колико се може добити статус мировања, и под којим условом.

4. Na faksu? Završi semestar (ili godinu) i ispiši se, posle samo nastaviš školovanje (msm kao samofinansirajući). Mirovanje jedino možeš dobiti sa lekarski uverenjem ili nekim sranjem vezanim za vojnu evidenciju, kao da ideš u vojsku.

5. Да, факс, прва година. Тражио сам по нету нешто по питању тог мировања, помиње се болест, а чуо сам од неких да може 10 година да се замрзне, мада то на нету нисам нашао, па ме то занима. Јер бих најрадије овде ту прву завршио, имам још нека три испита, па да то стоји за сваки случај, а тамо да кренем испочетка.

6. Kakav kurac mirovanje, nadji kako da nastavis studije tamo, ili da upises od pocetka, zaboravi na tu bednu godinu dana. Bolje godinu dana da izgubis, nego ceo zivot.

7. Радије бих тамо кренуо испочетка ако се деси да одем. Колико сам упознат, тамо имигранти имају неку социјалну помоћ на почетку, нешто изнад 1000 канадских долара првих годину дана, сад једино колико се чека на визу одавде, или вадити туђи пасош па без визе ићи.

8. Ako imaš nekog od predaka koji je rođen u Vojvodini, možeš da dobiješ Mađarski pasoš ako savladaš osnovni nivo jezika. Sa tim pasošem bi trebalo da možeš da radiš bilo gde u EU. Ovo nije provereno, tako sam samo čuo.

И дае провјерено, од маџара једино знам грока са чета

9. Ne znam odakle si, ali u Bg-u više nema kanadske ambasade, nego mora da se ide u Budimpeštu ili Beč.

10. jako su to mađari pooštrili, poznanica jedna je bila prvi put sa nekim vrlo bejzik znanjem, al je nisu pustili dok ne nauči bolje, tipa pitali je istoriju mađarske...na mađarskom

11. https://www.facebook.com/CanadainSerbia

Званична страна канадске амбасаде у Београду, ту их контактирај

12. Тамо може радом да се добије поштена сума с којом може да се живи што овде није случај ако човек нема куловске способности и везе. Тамо је нормалније.

13. Ja sam u Srbiji radio mnogo teži posao za 24 000 dinara, a uz to i nisam bio prijavljen. Tako da mi je ovo prvo zvanično radno iskustvo.

14. Jeste, ovamo je bolje. Život u Bosni je prva liga, šućur Allahu.

15. u bosni mogu da žive samo oni koji su tamo rođeni i koji su navikli na taj čemer i depresiju, meni dođe da se obesim nakon više od nedelju dana u bosni, iskreno - a ja živim u vojvodini

16. Ako imaš nekog od predaka koji je rođen u Vojvodini, možeš da dobiješ Mađarski pasoš ako savladaš osnovni nivo jezika. Sa tim pasošem bi trebalo da možeš da radiš bilo gde u EU. Ovo nije provereno, tako sam samo čuo.

ovo slobodno pisite kao propalo....tj. nije zvanicno da vise ne moze, ali u principu ne moze....kriterijumi su toliko porasli da jednostavno nema sanse vise niko da dobije pasos. Pre 2 godine recimo se iz sprdnje bukvalno mogao dobiti pasos, bukvalno bez znanja jedne jebene reci na madjarskom....i prolaznost je bila preko 90%.... ja kad sam pre nekih godinu dana i vise aplicirao, vec je bilo dobrano posostreno sto se tice svega i nedavno sam odbijen, iako sam pukao boga oca para i vremena na casove madjarskog....iako ponavljam, znam ljude koji su za 100e uzimali pasose.....na kraju su toliko poceli da se halave da su uzimali bez preterivanja po 2000e samo da vas izvedu pred maticara....a cak ni to nije garancija da mozes da dobijes papire

ja sam inace platio 200e za sve, bio kod maticara sa prevodiocem koji je kao kontakt sa maticarem i sa kojim on deli sve pare, ali svejedno ne pitaju se oni nista nego se zahtev salje u budimpestu gde odlucuju o svemu.... a sad mislim da uopste vise nije moguce dobiti osim ako perfektno ne pricate madjarski, takoreci, maternji da vam je.

Teško, moraš da dokažeš da ti je neko bio mađar. Šta vredi kad su moji došli u vojvodinu 60-ih (babe i dede).

nema to veze, moze da bude i turcin i australijanac i singapurac i kanadjanin, samo je bitno da je do 1921 godine ziveo na teritoriji tadasnje austrougarske...i potrebno je onda da putem kjnige rodjenih ili umrlih da dokazes da si njegov potomak i to je to.

Ако га ухвате да ради на црно, јебаће га црнци у затвору.
    Он има толико јер не плаћа порез, а кладим се ни све рачуне.

ovo sad na racun ovoga rada na crno u americi....tamo ima jedno 30 miliona emigranata za koje naravno drzava zna da su emigranti, ali najnormalnije oni mogu da rade sto se kaze na ''crno'', i niko ih ne dira dok ne prave neka sranja...pa 70% kalifornije i arizone i tih picki materina su emigranti iz meksika i juzne amerike...
    najnormalnije moze da se radi bez ikakvog straha da ce neko da vas deportuje jer radite...svi nasi koji emigriraju rade na crno, kazem na ''crno'', primaju kes na ruke...al svejedno posle odredjenog vremena dobiju zeleni karton, dal posle 5 godina ili posle 10...to ne moze niko da vam garantuje, al to moze da se dobije....i onda mozete legalno da radite, tj da placate porez drzavi od svoje zarade.

jedino sto u periodu dok ne dobijes zeleni karton ne mozes da napustas zemlju jer je vrlo verovatno da neces moci vise nikad da krocis na americko tlo ili makar neki duzi period.
    Ja imam pun kurac poznanika i prijatelja od kojih neki zive tamo skoro 20 godina vec, jos uvek su bez legalnih papira al zive i rade najnormalnije...

a sto se tice teme, dal je tamo bolje...jebiga...nazalost ovde ni za 30 godina nece biti nekog pomaka najverovatnije...i ko cita izmedju redova lepo ce shvatiti luksov post koji je bio sarkastican.....''ne znate vi dole kolko ste srecni jer nemate nista''....otprilike...

17. Nego je l' ima neko iskustva sa bugarskim pasošem?

18. a ionako ce hrvacki pasos za pola godine godinu da vazi isto ko i madjarski ili bilo koji drugi...

sad u septembru treba hrvatima da se ukine viza za ameriku

19. Šta mi to vredi kad pederi ne daju pasoš iako su mi preci živeli 300 godina na toj teritoriji?

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.