Prijava

Ha ha, ok...
Ako ti se svidi postaviću još neki recept... kuvao sam ja dosta... :)

evo jednog prostog recepta! kokice! ali one old school kokice, ne iz mikrotalasne!

potrebno vam je:
- kukuruz kokičar (ima na pijaci, ima kod miškovića, ima svuda..)
- šerpa i odgovarajući poklopac za nju (poklopac može veći od šerpe, ali manji ne može)
- ulje (bilo koje jestivo)
- so
- krpa

postupak:
staviti ulje u šerpu, malo, da pokrije dno šerpe, staviti kukuruz u šerpu, posoliti, preklopiti, staviti na ringlu, ringlu pojačati na maksimum, drmusati šerpu kad krenu da se kokaju kokice, kad puckanje prestane, skloniti šerpu, odklopiti, staviti kokicu u usta, žvakati..

hleba i masti

potrebno:
- hleb
- mast
- nož
- začini (so, paprika, vegeta)

priprema:
odsečeš parče hleba, namažeš mašćom, posoliš, popapričiš, povegetišeš, pojedeš, postupak se ponavlja dok se ne postigne stanje sitosti.

Bravo edit,bićeš ti dobra domaćica,ako nađeš tipa koji zna da kuva,da ne bi umro od kokica i leba i masti,alll..ok:))))

studentski sendvič

potrebno:
- hleb
- šta iskopaš u frižideru

priprema:
odsečeš hleb, namažeš pavlakom, ako nema pavlake, sa sirnim namazom, ako nema toga, sa mileramom, ako nema sa majonezom, ako nema sa kečapom, ako nema sa senfom, ako nema sa paštetom, ako nema sa margarinom, ako nema, vrati se na recept "hleba i masti"

e kad je lebac podmazan, ide meso na red, ovde možete biti jako kreativni, znači bilo kakva salama, kobaja, slanina, šunkica, ono meso što je keva spakovala za ručak (moj ortak pravi sendviče sa paštetom, salamom i pohovanim belim mesom, samo meso!), viršle, narezak, a ako nema mesa možeš da premažeš paštetu preko.

sad bi trebao neki preliv i salatica preko, za to može da posluži "kpm" (kečap, pavlaka, majonez), može senf, može i babin kuvani paradajz, a salata... ako ima neka turšija ili neka zelena ili kupus, odlično, ako nema... jbg, može i bez toga.

bane, znam ja da kuvam solidno, ali ovo je kuhinja za normalne ljude :))

Edit,danas su normalni svi oni koji nešto spremaju kod kuće,za razliku od nenormalnih, koji žive po restoranima....ok..trudiš se:)))!!

pod normalno ja smatram svoju populaciju studenata koji zadnji dinar potroše na gluposti i izlaske, pa moraju da budu extremno maštoviti xD

Samo će te teško biti siti od mašte Edit...:))

Ma ok-trudiš se ti na temi+,za tebe:))

maštoviti u kombinovanju sastojaka :P

pečen krompir

potrebno:
- krompir
- nož
- mast ili ulje
- voda
- luk
- vegeta
- rerna koja radi
- patka pleh (onaj mali duboki)

postupak:
oljuštiti krompir, oprati krompir, iseckati krompir, očistiti i sitno iseckati luk, staviti u pleh podjednaku količinu masti/ulja i vode, staviti luk i krompir unutra, staviti vegete koliko misliš da treba, zagrejati rernu na 200 stepeni, strpati pleh unutra, za pola sata je gotovo odprilike, taman se pređe pola skripte nekog lakšeg predmeta za to vreme.

u sledećem postu pljeskavice od krompira! stay tuned :D

pa onda tema treba da se zove EDIT,i njene male,šporet-vragolije!!:)))

pljeskavice od krompira

potrebno:
- krompir
- nož
- rende
- ulje
- tiganj
- začini: vegeta, paprika
- malo brašna

priprema: oljušstiš krompir, opereš ga, izrendaš, staviš maloo brašna, malo paprike, vegete koliko misliš da treba, sve dobro ugnjaviti prstima, i napraviti pljeske, sipati ulje u tiganj, uključiti ringlu na srednju temperaturu, kad se ugreje ulje, ubacivati pljeske, kad je jedna strana gotova, okreneš na drugu i tako redom, dok sve ne ispečeš. sa jogurtom, mladim sirom i paradajzom su prste da poližeš.

Минг , радио сам јуче по твом рецепту пицу и испало је сјајно! Додао сам само мало више меса ( ај лав месо ) и урадио све као што си рекао - супер је испало!

E baš mi je milo em drago... :)
Naravno, i ja volim da nakrkam šunkaricu i kulen... toliko da se sva mast od kulena slije u tepsiju. Samo ja preterujem... ko bi pojeo takvu picu, po mom ukusu, ne bi morao da jede ništa narednih 7 dana... :)

makarone sa pavlakompotrebno:
- makarone
- šerpa
- voda
- so
- ulje
- pavlaka

priprema:
sipati vodu u šerpu, staviti na ringlu i uključiti najjaču temperaturu dok voda ne provri, smanjti na srednju temperaturu, sitai malo ulja da se makarone ne lepe, sipati makarone, posoliti, poklopiti, kuvati dok ne bude gotovo, ocediti, isprati u hladnoj vodi, a možete ostaviti malo u toj vodi ako ne volite hladne testenine, pa onda ocediti, staviti pavlake, posoliti po potrebi, jesti.
umesto pavlake možete koristiti sir, prelive za testenine iz konzerve ali i domaće tipa dinstane pečurke, meso, krompir...

u sledećem posti domaći prelivi, stay tuned :DD

Сарма у три потеза :
- чекај славу
- кажи да си гладан мајци
- чекај још неколико сати па уживај

jebote, kolko je dobra ova tema... :)

Keks i mleko...

Sastojci: Plazma obavezno...mleko, bilo koje, najbolje domace, ko ima, ko nema nek zajmi, onda neki lonac, mada moze i limeni tanjir, nakrsiti keks, sipati toplo, mada i ne mora, dakle, mleko, i jesti obavezno kasikom.

Prijatno!

Jebote, odrastao sam na plazmi i mleku. :)

Ja sam odrasla na masti i leba.