Srbovanje

  1. celt Имам велику буљу. Буди Џек па нам реци шта ти гураш у своју буљу? Тастатуру?

  2. moja bulja je iskljucivo izlaz, za razliku od tvoje

  3. У, јеботе која си сујетна женетина. Дај, немој да се зајебаваш на свој рачун ни случајно, буди озбиљан.

  4. da bi se sa nekim zajebavao na sopstveni racun taj neko mora da ima odredjen jebem li ga, broj neurona, sta ti vec fali. tebi fali pa ne mogu jbg.

  5. Их, који си дискриминатор. Мени уопште не смета што имаш само једну ганглију и при томе ни њу не користиш како треба, твоја ствар.

  6. Лимени, исто важи и за јерменовање, шиптарење, мађаровање, хрварење, румуњовање... Мислим да се ово србовање, тј. тај национални и појединачни напор најбоље огледају у туризму - свету пружаш оно најбоље са својим националним одликама (етно, религиозно, културно, музичко, језичко, итд).

    Za mene je recimo to srbovanje, ili što kažeš hrvovanje, ili šta već, kompletno ispoljavanje nacionalnog, ne možeš tu samo dobro uzeti u obzir, a i zašto bi? Kao da smo mi dobar narod, ili da se za bilo koji narod može reći da je dobar. I ako idemo sitnjije, da mogu da srbuju ljudi koji su učinili uslugu svetu i ubili taj i taj broj zarobljenih mudžahedina u Srebrenici, u znak odmazde? I može li neki skandinavski homoseksualac da šveduje, promovišući u Švedskoj prihvaćene pozitivne vrednosti tolerancije prema homoseksualcima? Da li bi to bilo u istom rangu kao kad bi kod nas neko srbovao, pružajući vrednosti tradicionalnog braka i hrišćanske porodice? To mi je sve nekako nejasno. Sve mi izgleda da ne postoje univerzalno prihvaćene vrednosti čijim bi se promovisanjem neko dokazao kao dostojan pripadnik svog naroda. Lokalne, da, opšteljudske - ne.

  7. Свако испољавање социјалних карактеристика једног друштва подразумева и добро и лоше. Само, циљ _____вања је више истицати оно добро, а спречавати и исправљати оно лоше.

    Авганистан је бомбардован као одмазда за 11. септембар. Генерали који су повели напад на Авганистан и војници који су тамо погинули су добили највиша одликовања и редовно се приказују као понос нације и оно најбоље "Made in USA". Дакле, ако повучемо паралелу са другим земљама, онда све може, па и то. И не морамо да идемо тако далеко - у Хрватској и БиХ људи који су одговорни за смрт цивила се славе као национални хероји, датуми геноцида су државни празници... уосталом, све то већ знаш, нема потребе за понављањем. Дакле - да, може ________вање бити промовисано од људи који не испуњавају особине добрих људи. Није морално, али очигледно је да може. Вучић је лепио табле Булевар Ратка Младића, а сада ће мртав хладан да иде у Сребреницу. Изетбеговић ће тражити да овај не долази ако се Орић не пусти на слободу и очекиваће поштовање према мртвим војницима у Сребреници. Лудило невиђено.

    У ШвеЦкој ће сигурно бити добродошао ако пропагира хомосексуалне односе, у Саудијској Арабији неће. У Кини није проблем пропагирати једење кучића, у Србији пропагирање ракије... дакле, свако има своје неко обележје. Богатство је у различитости.

    Мада, када се мало дубље размисли, универзалне вредности за доказивање сопствене достојности у погледу припадности неком народу могу бити:
    1. пожртвованост
    2. вештина
    3. уметност
    4. знање

    Ако себе ставимо на располагање друштву у смислу постизања колективних циљева личним ангажманом, онда свакако показујемо вредности којима оправдавамо свој национални идентитет.

  8. nas nacionalni identitet je tema za proseravanje.
    a mi smo tome doprineli najvise...

  9. Мада, када се мало дубље размисли, универзалне вредности за доказивање сопствене достојности у погледу припадности неком народу могу бити:
    1. пожртвованост
    2. вештина
    3. уметност
    4. знање

    Ovo su za mene vrednosti za dokazivanje svoje ljudskosti, a ne dostojnosti u pogledu pripadnosti nekom narodu. Kad si požrtvovan, to je zato što si dobar čovek, ne jer pripadaš narodu, itd.

  10. ne mora da znaci da si dobar ckode ako si pozrtvovan.barem ja tako kapiram.

  11. Zavisi u cemu pozrtvovan

  12. Лимени, за већину народа је доказ људскости појединца основни услов за његово прихватање у ширу заједницу, тачније - признање народне/националне припадности.

    Свако испољавање социјалних карактеристика једног друштва подразумева и добро и лоше. Само, циљ _____вања је више истицати оно добро, а спречавати и исправљати оно лоше.

    У односу на тај циљ, ово су позитивистичке, универзалне вредности за доказивање сопствене достојности у погледу припадности неком народу:
    1. пожртвованост
    2. вештина
    3. уметност
    4. знање

    Наравно, списак треба проширити, причамо само уопштено и у грубим цртама.

  13. Srbovanje je kad gledas turske serije, pijes tursku kafu (sratlukom), sa radija pici semsa, zena sprema baklavu a onda izadjes na verandu i pomislis se majke im ga turske sve to treba poklati.

    citiram jednu defku, ne mogu joj nadjem link.

    Поштовани Келте. Ово је дефиниција друга Курда.

  14. Rekao vam Rasni da prestanete da serete. On je u štrajku još 12 dana.

  15. Granjka, ja ne mislim da je nacionalno osnovni okvir u kome se svoja humanost dokazuje, a čovek nije biće koje se ostvaruje samo putem nacionalnog, ili putem pripadanja nekoj zajednici, bilo kakvoj. Zanemaruješ moć individualizma. Pa nismo mravi ili pčele...

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.