Srbovanje

  1. Pa jes, pa da kolju po Tuzli. Pa onda Srbi krivi što su ih pustili. Dakle osam hiljada logično naoružanih pripadnika muslimanske takozvane paravojske.

  2. Pa ektremno je to

  3. Лимени, то што је Орвел назвао "паткоговор" постоји од кад је света и века, тако да не видим ништа спорно у томе - противницима шаљемо једну поруку, а пријатељима другу.

    Onda nisi shvatio ni Orvela, ni ono šta sam hteo time da kažem. Ako si uopšte čitao. A sa tim stokholmskim sindromom ne kapiram šta hoćeš da kažeš, da sam zaveden na stranu neprijatelja i otmičara? Dobar si :) Ubaci još malo tih demagoških začkoljica. Što se mene tiče, ni taj govor, ni taj sindrom. Slobodu izbora imaš, biraj da budeš čovek. Hrišćanin ili ne, ali čovek.

  4. Razotkriven si Valdemare, prevejani eldepeovcu koji hoćeš srpku nejač da preveslaš i privučeš EULGBT vrednostima lololo

  5. Ne kaže se EULGBT, već EULGBTBDSM.

  6. A jebi ga Valde ko će zampatiti sve te tvoje eldepovskeEUNATOLGBTtrtmrt devijacije :)

  7. Ако сматраш да те нисам добро разумео, појасни шта си хтео да кажеш. Или немој, потпуно је небитно за причу.

    Рекох да нећу да улазим у расправу о твом стокхолмском синдрому нити ме он занима - не свиђа ми се и огаван ми је, али баш зато и не бих трошио речи о истом. А и није тема. Ти мислиш да је то "демагошка зачкољица" - у реду, не занимаш ме.

    Покажи ми својим примером шта значи слобода и бити човек, можда ћу онда твоје изјаве схватити за нешто вредно и смислено.

  8. Ако сматраш да те нисам добро разумео, појасни шта си хтео да кажеш. Или немој, потпуно је небитно за причу.

    Pa ne mogu, trebalo bi da prepričavam celu 1984. i koncepciju Novogovora, i ulogu Dvomisli u njegovoj semantici, a malo je mesta za to ovde. Čitaj, brate, sam, biblioteka je jeftina.

    Покажи ми својим примером шта значи слобода и бити човек, можда ћу онда твоје изјаве схватити за нешто вредно и смислено.

    Ovde pišući ne mogu ti pokazati, a i da mogu, čemu, nisi mi ti komisija za prijem u neko važno filantropsko udruženje ili neki bitan faktor u životu. U svakodnevici se trudim, ali teško da će to dopreti do tebe, tako da i to izostaje.

  9. Добро, немој, батали роман, озбиљне ствари се не могу учити из романа, посебно не из забавне литературе. Можда неко сече вене на Орвела, али то је најдаље што пук може да промишља о социологији.

    Најлепше је када човек на себи примени савет који другоме даје, те сам ти у том духу рекао да покажеш својим примером шта значи бити човек. Настави да се трудиш, јесте да ће тешко то да допре до некога, али добро - и то је велики напредак. Желим ти сву срећу у томе.

  10. Lepe želje, hvala, ali ipak posveti pažnju tom romanu. Ozbiljne stvari mogu se učiti iz mnogih romana, ne sekući vene, naročito iz ovog. I socologija, i antropologija, i filozofija. To što je "puk" sposoban da prati radnju nikako ne umanjuje nebeletrističke vrednosti tog dela. Na kraju, da je Rajs svoje ideje izlagao u vidu romana, a ne pouka, mislim da bi ti bio njegov vatreni pristalica.

  11. Србовање је када одеш у Сребреницу иако си им пре 20 година обећао да ћеш за 1 Србина убити 100 муслимана. А после си лепио табле Булевар Ратка Младића.

  12. To je imbecilnost, al verujem da su ga pritisli Švabe ili Amerikanci da ide.

  13. Merkelova mu naredila.

  14. Vidim uporno latentno trazenje razloga da se opravdaju postupci psihopate. Te Kirbi, te Merkel, te ovaj onaj...

    Zasto jednostavno ne zakljuciti najverovatniju istinu - da je covek prevrtljivac, izdajnik i izrod svog naroda? Kako kazu, najjednostavnije resenje je gotovo uvek ispravno.

  15. Вучићупедеру, можемо ми о Вучићу (педеру) говорити шта хоћемо, али сама чињеница да га је примила Меркелова, да га су га примили Муџахедини са Изметбеговићем у Сребреници и сви остали белосветски олоши говори да није само он психопата и говно од човека - и они су му најбољи ортаци. Јеботе, па тај исти Вучић је лепио табле Булевар Ратка Младића и ти си га примио у Сребреницу?! И они су тешка говна према свом народу, као што је и он говно према нашем народу. Некад посумњам да су сви из исте (ЦИА) кухиње. Мајку им јебем ја баш, онако, брутално.

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.