SRANJE SA IMIGRANTIMA

1. pratim ovu histeriju oko, uglavnom sirijskih, azilanata koji prolaze preko nasih exYU republika na putu ka evropskom severu. uz casne izuzetke, zastrasujuci je taj izliv xenofobije. da, strah od nepoznatog i drugacijeg je xenofobija

posto mi je tema bliska, da dam svoj skromni doprinos

ti ljudi nisu ilegalni imigranti. nedozvoljeni prelazak granice u svrhu spasavanja zivota i trazenja azila, savrseno je legalan i legitiman. moglo bi se reci, obaveza svakog ko to moze da uradi!

zasto ne ostanu da se bore? za koga, za assada kog podrzavaju rusi, ili islamsku drzavu koju podrzavaju amerikanci? te price o herojstvu i patriotizmu su sviranje kurcu. bar smo se mi na balkanu u to uverili poslednjih 25 godina.

odakle im lova? za pocetak, ko je rekao da beze od bede? sirija je do rata bila daleko bogatija od bilo koje exYU republike, pa i od SFRJ! masa nasih ljudi je radila u siriji i radeci tamo stekla znacajan imetak. da nije rata, vecina tih ljudi bi bila u svojim kucama u damasku, alepu, ... i zivela sasvim normalne zivote. obzirom da su imucni i obrazovani, da odsele ukoliko zele mogu kao studenti, strucnjaci ili preduzetnici. sad kad je rat, beze i oni koji nisu planirali. cak i da konkretna osoba nema love, sirijska dijaspora je brojna, bogata i solidarna. mogu da racunaju na pomoc zajednice. za razliku od balkanaca, koji su vecinom najamni radnici (tu racunam i one koji rade za 100 soma dolara godisnje), sirijci su preduzetni.

otkud mladi muskarci? zamislite osamdesetogodisnju babu, devedesetogodisnjeg dedu i majku sa cetvoro dece uzrasta izmedju 6 meseci i 12 godina kako prelaze pustinju, more i planine. take all the time you need. odlazi onaj koji ima najvece sanse da se snadje. kad se on snadje i dobije papire, familija mu dolazi legalno

dok mu jebete majku muslimansku, dragi srbi, hrvati i makedonci, razmislite da u siriji, libanonu i jordanu zivi dosta katolika i pravoslavaca. upravo su ti ljudi intelektualna i ekonomska elita sirije. znacajan deo sirijskih muslimana su aleviti, ukljucujuci samog predsednika sirije assada. alevizam je lisen mnogih mracnjackih gluposti prisutnih u ostalim abramejskim religijama. jedan je od retkih abramejskih religijskih pravaca koji ne poznaje koncept raja i pakla! alevizam, taj mahom sirijski narodni islam, u mnogo toga je slican varijanti suni islama praktikovanoj od strane nasih exYU muslimana prije rata i prije sveopsteg religioznog i nacionalistickog ludila.

zasto idu preko srbije? zato sto je najlakse i najblize. veci deo bugarsko-rumunske granice je dunav. ukoliko idu iz makedonije, put preko srbije ujedno znaci jedna granica manje do schengena!

ne, niko ne planira invaziju srbije. a i ovaj broj izbeglica je daleko manji od broja izbeglica 90ih kad se kod nas ratovalo. ukoliko izuzmemo drugi jezik, nisu oni preterano drugaciji od nas. ono sto treba uraditi, omoguciti im koliko toliko dostojanstven boravak (zar se mi ono ne hvalimo kako smo gostoljubivi? ili se to odnosi samo na goste sa zapada?) i bezbedan prolazak do krajnje destinacije. upravo to rade grci, talijani i spanjolci. problem azilanata nije od juce. jedino sto je na balkanu novost.

da li medju azilantima ima terorista? ima! veliki su brojevi i ocigledno da ima svega, dobrog i loseg. opet, 99% ljudi bezi spasavajuci zivot i njima se mora pomoci! onih 1% koji su kriminalci ili teroristi, prepustimo bezbednosnim sluzbama. uostalom, to im je posao.

dovoljno dugo sam po svetu da se secam vremena kada je sam pomen da si balkanac kod ljudi izazivao nelagodu a cesto i strah. zato me te vase predrasude posebno iritiraju i bole.

da li smo zaista tako dobri, humani i gostoljubivi kao sto volimo da zamisljamo sami sebe? na zalost, nismo!

2. Aj ne spemuj više ovu temu.

3. што, преузимам ти примат у томе?

4. Jesam napisoa jedan post duži od 10 redova? Sad će se čitava strana teško čitati.

5. A i ovo si preuzeo od žena u crnom, helsinškog odbora za ljudska prava ili gej zajednice.

6. ај кен лив вит дет

7. Lako je tarbunjati o imigrantima dok vam mame brišu dupe i menjaju pelene.
    MAME!
    MENJAJU PELENE!
    BRIŠU DUPE!
    VAMA!
    TO SU VAŠE MAME!
    VAŠE MAME RADE TO!
    BRIŠU VAM DUPE!
    MAME!

8. Muka mi da pretražujem. Sele li se oni u još neki kutak svijeta ili će svi u Njemačku i nordijske zemlje jer su čuli da je tamo lijepo? Više se pitam kolik su broj švabe i Brejvici spremni da prime?

9. Pa koliko znam idu u Nemacku, Austriju, Skandinaviju i nešto malo u Francusku kod rodjaka.
    A Merkelova je izjavila da postoji mogućnost privremenog ukidanja šengena, a onda smo najebali.

10. uspeli sye da ispišete 27 stranica govana jbenih

11. Ako nasteve ovako ovo će imati više postova nego raznorazno pitanje nažalost.

12. A Merkelova je izjavila da postoji mogućnost privremenog ukidanja šengena, a onda smo najebali.

Što, nećemo moći da idemo da liznemo švapsko dupe bez dodatne procedure?

13. Pa kad budi imali 6 granica do Nemačke vraćaće se kod nas.

14. Kakve to ima veze sa Šengenom? Kao da oni ulaze sa šengenskom vizom. Jedino što može da sjebe naše šengenske vize nisu izbeglice, već Cigani i Šiptari koji traže azil zbog par stotina evra mesečno. Ali tu Švabe nisu fer, nego samo seru. Mogu lepo da ih vrate kod nas, deportuju kako hoće, bez ukidanja viza. Poznato je da ih ovde ne kolju baš. Nego ih oni koriste kao oruđe za politički pritisak.

15. Ako mene lichno pitate, ja mislim da je ovo pitanje izbeglica izmishljeno od strane tajnih sluzhbi Srbije, a u saradnji sa spoljnim tajnim sluzhbama. Iscenirani problem koji za zadatak ima skretanje pazhnje naroda Srbije sa stvarnih problema. Dakle, neshto kao Novak Djokovic, koji je svima okupacija i svima idol.

Srbijo, opameti se i pochni da reshavash probleme, pusti ove prazne priche!

16. Da, kao:
    - MIGRANTI OVO ONO PIČKE MATERINE: 100.000 vesti.
    - VANREDNI IZBORI NA ZIMU: dve vesti.
    Spin.

17. ko je pametan prodavace im vodu za 10e ko je glup nece, i moralisace kako to nije uredu. samo kazem

18. Pa izbori nisu nikog izboli na autobuskoj.
    A i svakako će pičkoust da opet uzme 40%, nema opozicije osim Voje.

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.