Pozivam svekoliko vukajlijaško pučanstvo, da na ovoj temi postavlja kratka (ili duga) objašnjenja internih vukajlijaških izraza (kao i svih inače poznatih pojmova koji na Vukajliji imaju posebno značenje).
Razlog za otvaranje ove teme je sledeći: kao neko ko je malko mimo sveta, uspeo sam da za preko pet godina bitisanja na ovom sajtu, propustim sve moguće prilike da saznam šta zapravo znače i/ili kako su nastali određeni izrazi, fraze, opšta mesta koji se koriste na Vukajliji, pa se često osećam dodatno izgubljeno u određenim situacijama.
Primera radi, verovatno mnogi novi (a možda i neki stari) članovi nemaju pojma šta znači "strajizam" ili "patišpanj", pa bi ovde mogli da pitaju i da dobiju odgovor. Neki od pojmova su objašnjeni definicijama ali neki ne.Za početak, mene jako interesuje šta jebeno znači "pojzen" (ako je uopšte pojam potekao sa Vukajlije, a i ako nije, opet me interesuje) a takođe me interesuje kako je nastalo ono nesrećno stricovanje i šta je simbolika (nadam se zauvek iščezlog) vertikalnog pisanja reči stric i kasnijih derivata te prakse.
Bio bih zahvalan ako ova tema ostane pošteđena od spemovanja a naročito stricovanja i skečovanja.
EDIT:
POJZEN
STRAJIZAM
STRIC i još i još-još
STEVAN BIJE MAJKU
DŽELA KUVA SPERMU
VETEKUDIZAM (štagod) i još
SOKLENDŽA
70 dinara
ARČIM
KULEN/KULENJE
PLEE
KUZMAN I SESTRE
DEKY KUPA SE
ŠANA (Rockangel) I BARAKUDA
DŽIMI NAĆIĆU TE U GRADU (mislim da je naziv grupe sadržao ovu pravopisnu grešku) pročitati celu temu
TROŠARINA (zakazivanje ferke na Trošarini) i još - na žalost, cela rasprava, dogovaranje ferke između Javia i Nebojše(neki tamo broj) i rasplet su bili u komentarima na poster koji je u međuvremenu obrisan.
PATIŠPANJ
Okupljanje u Novom Sadu, Lepri i 30€
DAŽAJK aka Žajk ne ume Žajk ne zna ili kako je Žajk zaradio pare za kladionice i trajni ban za sebe.
AFERA ZAPATA&TARZANI ili kako su potonji preveli prvog žednog preko vode.
Oooooj lovačkih
http://cdn.coolinarika.net/image/moskva-snit-torta-014773bf6091567e1fb793d02d825ae9_view_l.jpg?v=10
Moskva shnite. Preporucujem

Страјизам је дефка писана у Страјином стилу. Једно време су "љуте главе", тј. "лордови писања и објашњавања" поприлично изанатемисали Страју, а његов рад је сматран за трансфер блама. По мени чиста љубомора на његово тада прво место на ранг листи аутора.
Патишпањ је преувеличавање сопствених вредности и достигнућа.
СТРИЦ
Т
Р
И
Ц је ништа друго него новија верзија Малог кера. Назив покрета чији је повод била расправа Грањке и Трулекса километарким постовима у теми о Дарвиновој теорији, а узрок неподношљива ситуација јер је то била најактивнија тема на форуму у том тренутку. Наишао је Олланик и оборио домину, а после је све остало историја.Појезнизам покрет коментаторске секте како је крстио Боб Рок. Гуги, Дутјас, Чеги и Клиникшејн су родоначелици појезнима чији је заштитни знак узвик ПОЈЗЕН (отров)! због скечева у примерима. Појзенизам нису само дефинције него и коментари у духу тих дефиниција. Њих четворица су започели, прикључили смо се: Ђоркаеф, Пјаф, Кашоф и ја, ту је сад и Џонимир, Млада Партизанка, Кафа, Јевђа, Др Квејк, Пивомир, Стевчо Сметало... Често упадне ту и стара гарда: Брус, Космо, Проф, Агилни и Ната чисто да мало долију уље на ватру.
Скеч је лаки хумор, тј. за хумор широке народне масе, који наравно није омиљен међу "љутим главама" на форуму.