Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Brt, previse si uveren na osnovu mejnstrim knjiga iz istorije, ne mogu ja da razbijam dogmu tek tako. Slab si poznavalac moram reci. Ustvari dobar poznavalac pogresnih informacija.
Nisam ni očekivao ništa manje bedno, da budem iskren.
Brt nemas pojma o istoriji, sta je sad to toliko za uzrujavanje ne razumem. Ja ne znam nista oko kola da popravim, sta sad idem okolo i ljude nazivam bednicima.
Možda i nemam, ali je činjenica da je sve što si ti rekao dokazano kao laž, te je malo neukusno da ti pričaš o tuđem znanju istorije krijući se iza mistifikatorskih tvrdnji kao kakav rozenkrojcer.
Dokazano od tebe koji - sam si se slozio - nemas pojma o istoriji. Oksimoron jbg. I ajd da zavrsimo diskusiju, naucili smo dve stvari, prva ti nemas pojma o istoriji, druga ne znas o istoriji nista. Poz.
Kao i svaki bednik čiji su svi argumenti oboreni i laži izobličene, bombas kaže kako je zapravo on pametan a ceo svet glup, i nervozno nestaje u seoskom mraku, nervozan jer nema nijedan argument...
Brt ne kazem da je ceo svet glup samo kazem da nemas pojma o istoriji. I ajde mani se pretpostavki, vidis dokle su te dovele. Poz.
Nema potrebe za uvredama, one su ogledalo nesigurnosti i neuverenosti u svoje stavove. A uvek znace i nedostatak argumenata.
Vidim dokle, do toga da se ceo forum piša po tebi zbog arogancije i nepoznavanja sopstvene nacije, o njenoj istoriji da ne pričamo, jer tu očigledno nemaš ideje.
Nedostatak sigurnosti možda, ali sam uveren da ćeš se složiti da je izmišljanje dokumenata znak nedostatka argumenata, ne vređanje.
Bombaše car jeste smarač ali si ti još veći lik što upadaš u diskusiji o oblasti koju ne poznaješ dobro (ili uopšte?!)
Ok prijatelju, pozdrav za tebe.
care ja vidim da si prilicno realan istoricar,nisi pristrasan prema bilo kome,bilo bi dobro videti kako rascepavas miroljuba petrovica ili takvu neku glavu u nekoj debati na teveu vidi da organizujes tako nesto,bilo bi prijatno za gledanje
Brate, glave poput Miroljuba izbegavaju bilo kakav susret sa istoričarima, a i da ne izbegavaju, ima i boljih i zainteresovanijih za to od mene, ja se ionako bavim oblašću koja nikog ne interesuje.
Zdravo Bombas kako si večeras?
ja se ionako bavim oblašću koja nikog ne interesuje.
baviš se bugarskom muzikom
al ozbiljno, koja je to oblast koja te ŽARI I PALI, deluje mi kao da je nešto srednjovekovno u pitanju, neke inkvizicije nešto
Nešto vezano za Arkana Rađ.
Bar se nadam :-(
Srednji vijek i inkvizicije su zanimljive. Ja mislim da se on bavi istorijom Roma.