Prijava

Juče Karlsen otišao da se prijavi na neki turnir (kakvo je to prijavljivanje na koje svetski šampion mora lično da ode - ne znam, ali nije ni važno).
Sudija - Da li ste došli da se prijavite na turnir?
Karlsen - Da.
Sudija - Odakle ste?
Karlsen - Iz Norveške.

Eto jedna anegdotica, šahovski sudija ne prepoznaje svetskog šampiona, da li je Đoković imao ovaj problem kad se prijavljivao za grend slemove ne bih rekao

fedosejev je fino igrao ove godine, možda njega bace kao vajldkarda

компјутерски шах програм алфазиро је незванично, али и несумњиво постао најбољи шаховски програм на свету након што је победио 64:36 стокфиша који је равноправан са још два друга програма до сада био најбољи. оно што је занимљиво је да алфазиро није класичан шаховски програм већ је заснован на вештачкој интелигенцији и све своје шаховско знање је стекао играју четири сата са самим собом и учећи на својим грешкама.

https://twitter.com/chess24com/status/938315272951357441

ova gore svadja u sahu je smesna, nisu cak ni figure razbacali

Objasni mi pravila igre koju igraš čitav život i za četiri sata ću biti bolji od tebe. Bez otvaranja, one baze sa završnicama... 8. i 9. partije prelepe, naučile mašine i poziciono da igraju. Skor sa belim figurama - 25 pobeda i 25 remija, solidno :) Taj program Alfaziro dogodine osvaja svet, ili smo mi svi već u nekom Alfaziro Matriksu.

I u pičku bre materinu, 4 sata učio na svojim greškama i postao najmoćnije šahovsko stvorenje/mašina na svetu, ja ceo život grešim i šta sam naučio? Da ne igram na mančesterske klubove, eto to sam naučio, a ni to nisam siguran da sam baš utuvio, jer šta ako Junajted baš sad krene...

Završen Grand Chess Tour (5 turnira od kojih ovi glavni igrači igraju 4), na kraju Karlsen jedva pobedio

https://pbs.twimg.com/media/DQyumyTUIAAEmN-.jpg

Postavljam sliku samo zbog nagrada, nije loša kinta za šah

Sto Karuna ima 95k a peti a ovaj treci mucenik ima 91k?

Od tih 5 turnira, 3 su u ubrzanom formatu, a 2 u klasičnom. Poeni koji se osvajaju na svim turnirima su isti, ali su novčane nagrade duplo veće na ovim klasičnim

https://grandchesstour.org/sites/default/files/PARIS%20GCT_FINAL%20POINTS%20%26%20PRIZES_v02_0.jpg

https://grandchesstour.org/sites/default/files/YNM-LEUVEN%20GCT_FINAL%20POINTS%20%26%20PRIZES_v02.jpg

https://grandchesstour.org/sites/default/files/SINQ%20CUP%202017_FINAL%20POINTS%20%26%20PRIZES_v02.jpg

https://grandchesstour.org/sites/default/files/STL%20R%26B_FINAL%20POINTS%20%26%20PRIZES.jpg

Danas je završen turnir u Londonu, osvojio ga je Karuana (izvinjavam se, još nemam grafički prikaz sa tog turnira), za taj su, uz onaj u Singfildu, najveći novci bili u igri. I još plus 100.000 za prvo i 50.000 za drugo mesto u celom GCT-u.

боље је прошао на турнирима где су биле веће награде (нпр. победио је на овом последњем где су веће).

Tvoj odgovor je bolji, Truće, jbg, pročitaj samo njegov

нису лоше паре за ове топ играче кад овако погледаш. ово су зарадили за око 20 дана укупно у години. али ипак да уђеш у овај круг је теже него у тенису.