ŠAH

1. Sad se pretpostavljam lepa kinta uzima i na otvorenim turnirima jer su u poslednjih par godina bukvalno svi šahisti iz vrha počeli da ih igraju, a to nekad nije bio slučaj.

Truće, 2/6 pre izbora, 5/6 od dana izbora :) Neko mi pre neki dan reče da su igrači srećni što nema drugog kruga jer bi tad Karjakin dominirao, ali izgleda da je njemu važno da je prava opcija pobedila. A stvarno je psihički najjači, i pre 4 godine je počeo sa - 2 i završio na +2, prošli put ga je osvojio pobedom nad Karuanom u poslednjoj rundi i sad opet jebe staru mušteriju.

https://www.marathonbet.com/en/betting/Chess/

2. јесте, али каруана је морао да добије прошли пут у задњем колу, па је покушавао на силу. али одлична корелација са изборима.

3. Ljudi ako karjakin skine onog daunka sa trona, pravimo okupljanje sa roštiljem, sa sve chavezom da peva

4. Aha, prošli put je probao neku ludu sicilijanku, a sad zadnje vreme došlo kad ni u ruskoj odbrani nisi siguran. Samo sam hteo da kažem da mu Serjoža redovno ruši sneška.

5. Pukoše oba lidera, zanimljiv dan

6. msm ja n epotcenjujem ove ljude jer znam sta je sah, moj deda je igrao sah i bio je tipa ono, prelos u tome al ko god ga pobedi u sahu morao je da se bije sa njim na ulici dok se neko ne preda....ja sam tipa igrao sah 10 puta u zivotu u kafani i svaki put mi je bio ekstreman kardio radio kao da igram ne znam ni ja sta, vrhunska stvar....samo mi ni na kraj pameti nije bilo da neko moze da uzme milion za to...i da, stvarno ocu da imam onu tablu kuci sa onim figurama

7. i brate za sta sve uzimas milion $...
    pa najbolji inzinjeri/doktori/profesori itd zaradjuju vise od ovih. ne tipa direktori, koji cepaju mnogo vise nego sto rade za nekog.

nije to vise neka vau cifra, inflacija pojela to od kad se napravio taj mit o milioneru kao nekom ko je resio sva svoja zivotna pitanja.
    recimo u svajcarskoj, za milion, mozes recimo da kupis stan negde. daleko od toga da ce da ti bude lose, ali neces da resis bilo kakvu egzistenciju kao e sad mogu da odem u penziju i da ne radim nista do kraja zivota.
    za karlsena ista prica, posto zivi u norveskoj. fino zaradjuje, da, ali za nekog ko je svetski poznat, nije toliko bogat.

8. Ma karlsen je daunko aspergerski prepotenko

9. Ma to bi naš Gliga da je živ sve poslago sig

10. daunko aspergerski prepotenko

svi su jbt, ne mozes da budes "normalan" i da budes najbolji u necemu. paradoksalno je.
    dokle god si normalan bices u najbolju ruku prosecno dobar. i to je ok, al vremenom mi ova fora "ha on je blabla" postala malo kisela (jel ga tako koristite?)

11. Ne znam ni ja najbolje kako ovi mladi se izražavaju

12. kisela glavica :)

kad god pocnem nesto novo da radim, ukapiram da ti treba tipa mesec dva vezbe i rada da budes bolji od tipa 90% ljudi koji to rade neorganizovano. tad dolazis do plafona, i onda ti treba par godina da samo to gledas i radis i o tome razmisljas budes bolji od 98% ljudi sto to rade onako. postane posao bukvalno i postanes ovo sto kazem prosecno dobar i uspesan u tome.

ako hoces da se uguras medju najbolje, onda treba da zajebes sve ostalo, i da se samo tome posvetis i da imas volje da ne odustanes za ceo zivot, jer to prestane vise da bude zanimljivo i jedno 3x na dan se pitas "cemu bre ovo koj kurac".

e, ako uspes to pitanje u glavi da ucutis, postanes onda svetini "talentovan" za nesto. kazu rodio si se sa tim.

oni sto su najbolji u necemu ili ludi malo po prirodi, ili vremenom polude.

13. U mom poslu je relativno lako da se probiješ do nekog statusa baje,jer 90 posto ljudi ga radi samo da bi živelo al ne obrnuto. Samo treba, gejmerski rečeno, mnooogo da se grajnduje. Masa nekog dosadnog posla koji te ne ispunjava ali mic po mic te izdiže iz mase.

Ali čeeemu bajo čeeemu

14. tj, da citiram tvog drugara:

Objasni mi pravila igre koju igraš čitav život i ja ću za dva meseca biti bolji od tebe.

tolko je ocigledno da kad je pisao to, nije naisao na nekog ko igra neku igru citav zivot, nego samo na nekog ko kaze da igra nesto ceo zivot a ustvari samo ponavlja ono sto naucio nekad.

takve glavice su najgore, i bas ih ne volim jer sam ja nekad bio takav, dok nisam video par stvari u oblasti gde mislim da sam neko mudo, i probao neke druge za koje sam zajebavao ljude koji javno to rade.

15. pazi ovo:
    https://www.youtube.com/watch?v=QJR7fasYlDw

lik zavrsava super mario najbrze na svetu.
    i ti mislis kul, uzeo i ide sto brze moze itd, to je to.

onda vidis ovaj video:
    https://www.youtube.com/watch?v=_FQJEzJ_cQw

gde drugi lik koji razume fore objasnjava kako ovde uzeo 1 frejm, ovde dobio 0.5s, iskoristio onaj glitch da dobije 0.1s, ovde pogodio pravi frejm, i tako to... bukvalno u frejm odigrano da ispadne najbrze, u teoriji ne bi moglo tako.

to je to u principu

16. Da li daniel brzo igra maria

17. Za 2 meseca bi navezbao ako ne igra

18. daniel ne kapira da kad dodje do onih sto igraju igru ceo zivot, vise se ne postavlja pitanje da li ces da dodjes do kraja, nego kako ces :)

Rekli o sajtu

Did you mean Vukajlija?

Google · 17. April 2015.