Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Scouseru, odrastao sam na granici sa Hrvatskom, srpski jezik me učile Hrvatice. Znam ja i za Tomislava i za Zvonimira, ali mnogo više volim Ujevića i Krležu. Oni barem ne temelje svoju državu na delima blaženog Stepinca.
A znam i za pisanja Konstantina Porfirogenita.
Onda pretpostavljam da znaš da Hrvatska nikad nije prestala da postoji do ujedinjenja Kraljevstva SHS, Bruse?
Ne prema dođošstvu (kakva reč, jebote) nego prema činjenici da me i dalje smatraju drugačijim :)
A grade Vojvođani bedemi i kapije, doduše ne kao šiptari ali grade, barem ovi kod mene. Mada to nema nikakve veze, prvi komšija mi je jedan od tih koje ti pominješ kao prastanovnike, retko dobar komšija.
E hvala za ban.
nema na čemu
citajuci nenapisane knjige ziveci na granici sa hrvatskom i uceci srpski jezik od hrvatica zaboravio si one napisane, a od Цара si mogao da cujes i da procitas da..
A što njih nikada nisi banovala kad napišu rasni je glup ko kurac???
Činjenica da istoriju ne beležim po datumima i imenima kao vas dvojica ne znači da je ne poznajem. Dva strica imam u ZG, a i rođen sam tamo. I Srbija i Hrvatska imaju slavnu istoriju, ono što nemaju je kontinuitet slave.
EDIT: Mada podozrevam da si ti ozbiljan, a Scouser me samo zajebava da bi me razbesneo :)
a što me vučeš za jezik sad da ti kažem da to nije uvreda nego istina?
jao gospodjo svetlana kad se sad nisam udavio kokicama
Pa istina je i da ti pereš babe pa si banovala erua za to.
Odoh, ovde je krenulo banovanje, a čini mi se da podgrevam diskusiju koja vodi ka tome. Imam mnogo dobru igricu na FB i finu idejicu za lagani tekstić. Vidimo se opet nekad.
eru je banovan zato što je glup ko kurac. a ti batali da zloupotrebljavaš taj nalog, još jednom ti napominjem da sam ti upravo ja izboksovala lozinku za njega
Bruse sta pises i gde, sibni na pvt ako te ne mrzi. Vidimo se i pozdrav
edit
hvala
Evo konstruktivna rasprava samo bez uvreda. Mada nikada nisi hteka da se fino rapsravimo, a ja sam 4 puta to hteo.
Obrazloži moj ban a usput i eruov jer ne možeš banovati nekoga jer je glup. Ako za to ide ban onda idi u čekaonici u napiši 21 post zaredom.
Imaš link na mom avataru, a imaš i ovde:
https://www.smashwords.com/books/view/630810
i ovde:
https://www.opismenise.com/e-knjige/product/search?tag=Radoslav+B.+%C4%8Cugalj
a za likovnu umetnost ovde:
http://chugaly.weebly.com/
EDIT: Nema na čemu :)
Obrazloži moj ban a usput i eruov jer ne možeš banovati nekoga jer je glup. Ako za to ide ban onda idi u čekaonici u napiši 21 post zaredom.
e sad je dosta
Ne znam čemu žešćenje ovo od strane svih...jasno je samo da Bohor prati ljude po temama i troluje. Kao.
:)
Profe još nije zaraslo? :-D
Nije :(
EDIT: Ipak jeste:)
EDIT: Hehe Sv.Bohor Proeski, sad mi palo na pamer :)