Izbori 2016.

1. I nisi mi odgovorio na drugi deo pitanja. Dakle, kojoj velikoj sili, izuzev Rusije, odgovara jaka Srbija i bez Kosmeta?

ko sto rekoh, nikog ne boli posebno kurac za kosovo. mozda je neko vreme amerikance, jer su tu vudeli nacin da se pozicioniraju kao na nestabilnom podrucju, malo nabiju patriotizam pred izbore ili tako neki kurac.

ustvari nepoverljiv sam sto rusija kao jede govna oko kosova. pa najgori scenario bi bio da osvojimo celo kosovo i da ih drzimo jedino ruskom silom. pa najebali bi smo kao pacovi ako rusija propadne, i to ne ono da je nema, nego tipa padne cena nafte za 30% ili tako neko sranje.

ustvari ne znam sta jedem govna, ti si kao neki istoricar a nisi ni pogledao modernu istoriju jugoslavije koja je sasvim fino dokumentovana u odnosu na anticko doba. ustvari mozda i jesi kao i vecina, al nikako da vidim nekog istorijski obrazovanijeg da izvuce poneki zakljucak iz tih silnih informacija koje gruvate u glavu.

2. Care, nemoj pogrešno da me shvatiš, nisam eurofil, nisam ni rusofil, ako nešto jesam onda je to ljubitelj literature štampane na engleskom jeziku jer jedino nju mogu čitati u originalu (ne računajući našu, ali mi imamo tendenciju da smorimo plovak).

Post je nameren da skrene pažnju na činjenicu da ćemo uvek radije raspravljati o sramnom postupku CG u prihvatanju kandidature Kosova za UEFA nego o tome da je naš fudbal zanemareno sranje puno nepotizma i kriminala. Uvek je važnije ko je za Putina, a ko za EU nego pošto je hleb i može li ga svako kupiti. Decu nam leče humanitarne akcije i SOS pozivi, a po deset puta dnevno dobijam pozive kojima mi se nudi besplatno, skoro džabe, samo za poštarinu sto džirlo kuraca palaca. Saslušam sve jer te pozive upućuju sirotani koji za hiljadu saslušanih poziva dobiju sto dinara.

Mogu ja da kenjam o svačem, da zauzimam stavove i ostalo. Ono što ne mogu je da zaradim dovoljno. Da me život nije naučio svačem, sad bi mogao kao Miki Manojlović da se roknem jer ne mogu da serem ko čovek (da, zaista sam sve ono od gore danas radio).

Izvinjavam se zbog prekida programa, nastavite sad da prozivate celta.

3. najrazumnije stavove u vezi jugoslavije sam cuo od irca koji se specijalizovao upravo za modernu istoriju jugoslavije (20 vek). nigde na balkanu nemos da cujes nekog da razumno vadi cinjenice iz podataka, da ne predstavlja jedne ko andjele a druge ko pacove, ili da pretvara neke u mucenike i milion kuraca.

4. Kelte, jedini razlog zašto ne izvlačim zaključke iz istorije na ovoj temi jeste jer svi kukate na moje proseravanje, mogao bih u 10 minuta da pokažem na osnovu istorijskih primera da sve što si danas ovde napisao u vezi s istorijom nije ništa do jedenje govana.

Što se tiče Kosmeta, Bondstil je najveća baza koju su SAD izgradile još od Vijetnamskog rata, i koncesiju za gradnju iste je dobio naftni koncern. Ne moraš biti previše pametan da shvatiš da je Kosovo deo amerskog "puta života" za kaspijski region.

Što se tiče Kosova, Kosovo je imalo albansku većinu bar od početka 19. veka, pa je opet nekom magijom ostalo srpsko do 1990-ih, čak i pod Titom.

5. stani brate, sve dokumentovano, procitas lepo, pogledas, iskljucis emocije i kazes, ok vidim gde su ostali zasrali, al malo da vidim gde sam ja. mozda i jesam ako me svi ostali ubedjuju u to. pa da vidim kako da ispravljam to.
    taj stav na balkanu komplet ne postoji, i svi se vode logikom sto ja kad on ne.

6. pa je opet nekom magijom ostalo srpsko do 1990-ih, čak i pod Titom

bilo im lepse da zive u kavoj takvoj sredini gde mogu ponesto da si priuste, nego da sa ostalim albancima jedu govna. zato i dovlacili porodice odozdo, ko mogao. MAGIJA!

7. Skapiro sam Care da je ispit, ali koji to pa se uči Pakistan? Izborno nešto po novom programu?

8. Pa da, Kelte, niko, sem Branka Petranovića, najvećeg autoriteta ikad za istoriju Jugoslavije. A da si proveo pet minuta proučavajući izvore, znao bi da je većina dokumenata iz perioda "prve Jugoslavije" stradala. Samo nepismen čovek ili lažov može da tvrdi da je dobro dokumentovana.

9. I pritom ne znam na osnovu čega bi ti bio u stanju da određuješ ko je realan, a ko ne

10. politiku, migracije, gro-politicke planove i ostale kurce diktira glad i nejebica prosecnog coveka, jednostavne stvari a ne neki uzviseni ideali.

nahrani albanca, i kazi mu srbin si, on ce lepo punim ustima da kaze jes vala, aj ziveli, dobra ova prasetina. ne odmah, al budi strpljiv, i sacekaj par generacija i gle cuda.

11. nismo im dovoljno pricali to na kosovu, jer jebi ga bratstvo-jedinstvo ili ne znam sta vec. ili jednostavno nije bilo dovoljno vremena.

12. Eto vidiš, Kelte, mogao bi da uzmeš svoj savet i pročitaš nešto o Jugoslaviji. Srbi iz Hercegovine su kolonizovani na Kosovo da bi se smanjila albanska većina.

NO, savremena vanevropska istorija, ne znam sad tačno kad je uvedena, ali verovatno nedavno. Obavezan predmet.

13. stabilnu zemlju prvenstveno definise stabilna ekonomija. da kad pogledas preko dvorista i vidis da bolje tu nego kod komsije, precutis i pojedes govno. ne sila. i onaj sa kojim vise para obrces ti je uglavnom bolji prijatelj od onog ko ti prica da je prijatelj, i trebalo bi to da se postuje. pa makar bio siptar ili hrvat.

14. Ne znam, biće da Hasana Prištinu nisu dovoljno hranili.

15. Kelte, Nemci su od 1935. naši najveći trgovinski partner. Godine 1937. je izgrađen plan za napad na Jugoslaviju. Ne pričaj jebene gluposti.

16. Eto vidiš, Kelte, mogao bi da uzmeš svoj savet i pročitaš nešto o Jugoslaviji. Srbi iz Hercegovine su kolonizovani na Kosovo da bi se smanjila albanska većina.

da, samo to je razlog sto su siptari bili mirni u jugoslaviji... mislim, ne kazem da je lose, to je jedan od nacina, da ucinis nesto atraktivno ostalim srbima i pomesas malo stanovnistvo.
    ali generalno, ode sve to u kurac kad se ogladni i tome ti pricam.

17. i ne seri vise, ne sporim ti da znas bolje istoriju, ali misljenja sam da ne poznajes dobro ljude.

18. Kelte, odgovarao sam na tvoju priču o albanskim migracijama. Stabilna ekonomija ne postoji bez jake proizvodnje. Šta ti planiraš da proizvodiš ako se odrekneš kosovskih rudnika? Na Kosovu se gladovalo sve do '60-ih.

19. Pa ne znam ko loše poznaje ljude, ti pričaš na snovu nekih grandé teorija, ja pričam na osnovu već viđene prakse.

20. 4Kelte, Nemci su od 1935. naši najveći trgovinski partner. Godine 1937. je izgrađen plan za napad na Jugoslaviju. Ne pričaj jebene gluposti.

Ali, mi nismo bili njihov. Nije to bas tako obostrano uvek.

Rekli o sajtu

Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.

Psiholog · 20. Februar 2011.