Izbori 2016.

1. Care pošto vidim da se ti baš razumeš u istoriju, objasni ovim laicima, da su Srbi najstariji narod, da ne moram ja da im objašnjavam.

2. Mi potpaljujemo vatru s' novinama, jer su đubre, realno, al' za 200 godina možda će nekome te novine biti validan istorijski dokument al' neće moći da ih nađe.

3. A sad još širim priču, mnogo arhiva, biblioteka i sičnih čudesa gotovo da nije istraženo. Istanbulski arhiv je drugi najveći na svetu, a skoro niko od naših ga nije istraživao (dobro, pre svega zato što je broj ljudi kod nas koji znaju osmanski turski jedva dvocifren), a tu je nađena Svetostefanska povelja, najveća i najluksuznija povelja srpskog srednjeg veka.

Opet, ima Vatikanski Tajni Arhiv (da, tako se zove), gde je nađen najstariji dokument koji se tiče Srba (pismo pape srpskom vladaru Petru Gojnikoviću iz 878), ali razne vlade Srbije i Jugoslavije ne nalaze za shodno da daju kintu da se to istražuje iako je sam arhiv otvoren za sve istraživače, i iako Rusi vršljaju po njemu decenijama. Isto tako su istoričari kumili i molili i preklinjali pre WW2 da se daju pare i istražuje napuljski Anžujski arhiv, država normalno nije dala, i onda su ga američki avioni demokratizovali jureći Musolinija i sad ništa nije preživelo.

4. Mi potpaljujemo vatru s' novinama, jer su đubre, realno, al' za 200 godina možda će nekome te novine biti validan istorijski dokument al' neće moći da ih nađe.

JESTE BAŠ NEKOG PIKAČULANCA ĆE DA INTERESUJE ZA 200 GODINA KAKO JE SORAJA, BALKANSKA KLEOPATRA PRE DVESTO GODINA ČEŠALA PIČKU NA PRESTONIČKOM SPLAVU (FOTO) (INFO)

Care, piši ti slobodno kol'ko ti duša ište, širi priču, zanimljive su stvar (koliko toliko). Ne moraš baš o Vatikanskim Tajnim Arhivima, da nas ne pojede mrak, al ono....

5. Au mislim da je Car mnogima srusio sneska :)

6. Care, još jedno pitanje, ako može. Ko je prvi srpski vladar, da li je istinita ona priča o Vlastimirovićima?

7. Zbog čega svi misle da igra sa imenom autora može da bude duhovita, jedino logično objašnjenje je da su carevi peto dva.

8. Opet, ima Vatikanski Tajni Arhiv (da, tako se zove), gde je nađen najstariji dokument koji se tiče Srba (pismo pape srpskom vladaru Petru Gojnikoviću iz 878), ali razne vlade Srbije i Jugoslavije ne nalaze za shodno da daju kintu da se to istražuje iako je sam arhiv otvoren za sve istraživače, i iako Rusi vršljaju po njemu decenijama.

Bezbrojni pripadnici nase crkve su bili tamo, licno Anfilohije celih 6 meseci.

9. Čule nije ime, već nadimak.

10. Što da ne brt, evo gledam ove sa savremene, bave se najlonskim čarapama, bolje da gledaju Sorajine sise ako već nemaju čime da se bave.

Ko je bio najstariji vladar, ko će ga znati, Konstantin VII Porfirogenit pominje prvog Višeslava, ali napominje da je ista ta porodica vladala Srbima tamo negde gore u džunglama srednje Evrope il' gde već. O Vlastimirovićima nema tragova u srpskim izvorima, jer je po njima Nemanja eto tako pao tu sa neba sa sve Srbima, ništa pre njega nije bilo (biće da je nekom ispala baklja dok je gledao starija dokumenta, al' da ne grešim dušu), ali se vizantijski i papski izvori toliko slažu da je teško ne prihvatiti ih.

11. care koliko u procentima izrazeno verujes da je postojao aristotel najozb

12. Crkva ima pametnija posla nego da se bavi istorijom, a i sumnjam da bi oni znali šta će s izvorom kad bi im ga neko tutnuo u ruke.

13. Ne znam brt, ima ga posvuda u izvorima, valjda je postojao, ko će ga znati, što se mene tiče možda je i Vučić izmišljen, nikad ga nisam video uživo.

14. Bolje ih drkaj za Sokrata, o Sokratu skoro ništa nema da nije napisao Platon, neki legit klasičari smatraju da je Sokrat izmišljen lik

15. Da nije postojao, taman da okačim samo sliku "maj hol lajf voz a laj", i hop s Beograđanke.

Care, koja je najkulja ličnost istorije i zashto? Ne mora biti najkulja, al ono "e taj je radio ovo slušaj foru"...

16. pa mislim na celu tu kompaniju

17. Haha normalno da nema kad je Sokrat tek krenuo sa celom tom spikom, išao ulicom i smarao ljude. Plus što je to bilo kao u srednjem veku veštičarenjem da se bavio.

18. dzingis kan najvece mudo sig

19. Najbolje da Car otvori temu "pitajte Cara".

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.