Izbori 2016.

1. Misliš za nijansu manji broj nepismenih? :)

jok, mislim na relativno jednostavno resavanje nekih stvari koje su pre svega 50 god bile naucna fantastika. treba se ici na stranu da glasanje ne bude nesto sto radis na svake 4 god gde obuces svecano odelo jer biras nesto mnogo bitno, nego da bude nesto sto stalno radis, kao obaveza da platis racune sa vremena na vreme. da ti oduzme tipa 5 min da obavis i malo vremena koje bi ulozio da vidis sta se dogadja oko tebe.

2. To je Kelte ono sto ja godinama pricam. Sto se politike i kolektivne svesti tice Svajcarcima se divim do imbecilnosti.

resili su neke stvari. stagaznam, mozda su imali srecu da ono cime su se bavili pre dosta vremena, sto im tad nije davalo neku prednost, se vremenom preokrenulo sa razvojem tehnologije i stanja u evropi da im da veliku prednost. jebem li ga.

3. celte ima li glasačkih kutija u tvom gradu?

4. a?

bice u cirihu u ambasadi mesto za glasanje, ako to pitas

5. To pitam, nisam znao u kom si gradu haha.

6. celt

resili su neke stvari. stagaznam, mozda su imali srecu da ono cime su se bavili pre dosta vremena, sto im tad nije davalo neku prednost, se vremenom preokrenulo sa razvojem tehnologije i stanja u evropi da im da veliku prednost. jebem li ga.

Imali su srecu da su republika od 13. veka, pa su naucili da jebu politicare. Zato su papina garda, nijedan vladar i politicar ne moze da utice na njih. I da ne jebu bas mnogo te politicke slobode i demokratije koje Amerika prosipa. Znam za neku pricu da su negde krajem 80-ih nekog lokalnog zvanicnika koji se zalagao da se svim dodjosima koji zive duze od 5 godina u Svici da drzavljanstvo bez odlaganja (i muslidzama i svima redom) ufatili, polili ga medom i perjem i na motki prosetali kroz grad. Ne zajebavam se. I zenama su dali puno pravo glasa tek pocetkom 90-ih. Bole ih kurac za liberalizam.

7. ТО БАТАСАЛЕ!

8. celt znam sta je jebeni stecajni upravnik i mislim da ne radi ono sto je radule radio, zar ne? Tekst je nastao pre nastanka smejurije zvane dosta je bilo, ono lad je postao ministar, a tekst sam nasao na nekom opozicionom sajtu, gde je cela pocetna strana bila popunjena nekim sranjima protiv vucica.. I nije tekst dokaz pred sudom materijal, ali imas brojke, imas logicnu pricu, dovoljno da shvatis da tu ima necega i da je neko ulozio bar vreme u istrazivanju i pisanju toga, da nije klasicno baljezgarenje kurira i blica. Ali sad su svi slepi odjednom, nije bitno, samo da skinemo vucica pedera, smanjio nam je plate i penzije, za raduleta glasaju najobrazovaniji hm, necu ja sa sns krezubim seljacima. I to pominjanje holandije svajcarske, pa ljudi da l ste ozbiljni jebeno.. Pa npr. I da su iskrene namere raduleta npr. Procitao sam program, pa ovo je srbija jebena, trulo do korena, svaki deo je kao zupcanik povezan i sve se drzi na tome ti gurnes mene, ja gurnem ovoga itd. Ne moze se primenjivati sad svaki sistem koji je dobar svuda, pa znam jebene primere gde su strane kompankje pokusale da plasiraju proizvod na teritoriji srbiji taktikom koriscenom u nekim zemljama zapadne evrope i prolazili ocajno, jer je jednostavno to druga prica i trziste i narod, a da ne pricam o drzavi i sistemu celom jebenom.

Valdemar, upravo to, cute ko picke, nema gorih i nemoj ograniciti na sns samo, ovde ima takvih koliko hoces, zato sam i usao u ovo jedenje govana sa vama.

Truc brt nikada nisam slicno izjavio, mnogi ne prate temu pa udju i vide tako nesto da si citirao i misle da sam indijanac jbg ne valja to :/

I jos jednom da izjavim, srbija je trula do korena, ne vidim kako se moze obnoviti plod, a i da se nadje nacin trebace bar 20-30, ako ne i vise godina. Tako da vam savetujem sa se manete svega ovoga, sto cu ja uraditi, cim izguramo do kraja izbora, aj kad smo vec poceli, jer od vas zavisi kurac moj, sve i da je narod normalan i imamo politicare sa realnim i dobrim planom, obnova ce trajati decenijama, da bi napokon imali neki normalan standard. Tako da moj savet jeste mladjima 20-30 ucite skole, jezike pa palite ili jednostavno samo palite, nije bitno gde, sta, ako ste patriote, verujete da bilo ko sta moze da promeni, ostanite, pa cete ubrzo voditi vi rasprave na slavama o politici i skapati bedno u voljenoj srbiji. E sad za malo starije zavisi, nikada nije kasno, ali je realnost da ako ste vec blizu 40 ili preko, ako do sada niste napravili nesto, vi ste svoj zivot okoncali maltene, nadam se da ste bar na kratko uzivali u titovoj farsi, a sada batalite politike jebene i spremajte decu i najblize da pale preko, da i oni ne sjebu zivot kao i vi u ovoj rupetini i da bar utabaju stazu za buduce generacije, a ko zna mozda i uspeju odmah pa i vidite malo sveta i kako bi covek trebao da zivi. Surovo, ali je tako jebiga.

Kome je prvise da cita pisam mu usta, bolje zapisujte ove mudrosti ;)))))))))))

9. I zenama su dali puno pravo glasa tek pocetkom 90-ih

u jednom kantonu samo, apencel, kad im naredili drugi kantoni. ostali su oko 70ih dali zenama da glasaju :)

nije svajcarska tolko neliberalna... recimo u odnosu na srbiju. u manjim mestima i selima nisu, al to je za ocekivati. ovako, realno, boli ih kurac uglavnom.

sad skoro nisu izglasali zakon kojim bi se smanjili porezi ljudima u braku, jer su napisali da je brak zajednica izmedju muskarca i zene. (pozadina: ako u braku oba supruznika zaradjuju, oporezuje im se totalni iznos, pa je bolje da ne budes vencan u tom slucaju, pa hoce da isprave to).

10. armine, lupas gluposti iz neiskustva i nedovoljne informisanosti. poyy

11. Švajcarska, izuzetak na svetskoj mapi, dislajk. Demokratija da, ali služili su svakom đavolu pojedinačno i zajedno koji se pojavio na međunarodnoj političkoj sceni u poslednijih vek, vek i po. Kurve bankarske kapitalističke. O njihovom unutardržavnom liberalizmu i da ne pričam.

12. Zeleo sam da pomognem ali samo cujem beee beeee
    Premekana vunica dragih vukajlijasa

13. Armine, raspisa se ti, ali mudrost prenosi koherentan stav, ne nekoliko međusobno suprotstavljenih stavova stavljenih u jedan post.

14. Ok, lupam gluposti, nastavite po svome

15. da valdemare, ali jbg, ocigledno funkcionise za naciju tako nesto. narodu bitno uljudno da zivi, a ne sad dal smo uz ove ili one. prijatelj ti onaj koji ti omogucuje ili bar ne smeta da uljudno zivis. ili gresim?

16. Tako je Valde, kurve jedne. Ne kao mi junaci koji smo glavacke trcali u svaki rat i popusili zajedno sa jajima u svakom. Jer pravda bajo, zato imamo i Kosovo i Bosnu i Krajinu i Skadar je srpski grad. I ne znamo sta cemo od para. Jer pravda pobedjuje.

17. Tako je Valde, kurve jedne. Ne kao mi junaci koji smo glavacke trcali u svaki rat i popusili zajedno sa jajima u svakom. Jer pravda bajo, zato imamo i Kosovo i Bosnu i Krajinu i Skadar je srpski grad. I ne znamo sta cemo od para. Jer pravda pobedjuje.

Veća je to igra od nas pojedinaca. Ko kako skapira, tako nek se ponaša. Gledajte istoriju. Nije gotova. Ko hoće da se skloni od istorije, neka se ispiše iz ove teme i nek imigrira na Island, ili Novi Zeland.

18. КО У ПРОГРАМУ ИМА ДА СЕ НАПАДНЕ БУГАРСКА И ГРАНАТИРА ПЛОВДИВ? ЗА ЊИХ ГЛАСАМ, ДОСТА НАМ ЈЕ МИРА! А И БУГАРА

https://www.youtube.com/watch?v=JaEWJVWiWMQ&nohtml5=False

19. jeste valdemare veca je i u pravu si za to. poenta je sta je bolje za tog pojedinca, jer valjda ako je vecina pojedinaca dobro onda ta "drzava" radi nesto dobro, jer drzava je valjda skup pojedinaca.
    tj, mozes ti da budes najpostenija drzava ikada, cistog obraza i tih sranja, ali ako ti narod gladan, ili pogleda preko dvorista a ono komsija jede meso dok ti jedes govna, verovatno ne radis nesto dobro i ono sto mislis da je postenje i cist obraz verovatno nije bas tako kao sto mislis.

20. Valde znam gde čekaš bus

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.