Prijava

pez debele zene udara pesnicom u facu nevezano za to kako prichaju

hhahaha granjak je deo državnog aparata, leptejebo, udiše grinje i povezuje predmete vrpcom pa stavi na mesto koje mu je neko davno odredio i on je bitan šaraf u državi pa tačno smo najjači narod na planeti ikad koji je hodao

У односу на Тому и на Вучића је заиста величина и добар за Србију. Нормално да га браним за положаје, а и ти би могао бити човек иако си историчар, па да одговориш на питање о чувању сопствене гузице. То није срамота, то је просто борба за опстанак.

Ко каже да Вучко није ништа радио? Зашто себи дозвољаваш тако паушалну изјаву?

Не браним ништа, нико није овде на суду, али не видим зашто од старта удараш контру.

Кева је увек могла да му забрањује чибук, жене и масно, што је феномен од када жене постоје (а и чибук). Није свака мајка добра мајка, ко зна каква је његова била, ако је он испао такав сав на три ћошка - прек човек.

Школовани сељак је опасност по друштво, без сваке сумње. Још му дај да буде чиновник, пандур, учитељ, војник... и запечатио си судбину. А управо су такви били прва администрација у Србији. Мада, још увек су.

Вала да није вас историчара, свет би био далеко лепше место. Од историчара једино ценим историчаре уметности - оно макар пишу о нечем лепом. Од вас што роварите по гробљима, читате туђе личне преписке, откривате интимне детаље, породичне историје, пребројавате лешеве и ширите мржњу... само неко зло. Јес, претерао сам га мало, али у суштини то радите. Ви то радите.

Ма, историчари су тада били гуслари и као и ви данас - по цео дан свирали курцу и набријавали људе да иду да убијају комшије и отимају. (Опет претерујем, али како ти мени, тако ја теби :) )

Грањка, можда негде грешим, но ипак бих, из ове перспективе, своје, у 19. веку био склон Светозару Марковићу и Васи Пелагићу. Ти би ипак фаворизирао Вучића-Перишића, на пример. Шта ћеш, свако бира по својој склоности. Никаква увреда, само политичко раслојавање.

Biti bolji od Tome i Vučka i nije baš neki uspeh, složićeš se. Ja, kao i bilo ko od istoričara, izuzev onih što se priheftaju uz vodeće političke kadrove, nismo niti ćemo ikad videti prevelike koristi. Bojim se da nisi nimalo svestan koliko mali broj istoričara radi u arhivima (i njihove plate su tragikomične). To je sa Tomom neuporedivo. A naspram tome imaš Robespjera, a bogami i ljude poput Bože Grujića ili Ivana Jugovića.

Braniš, jer si izneo tvrdnju u prvom postu i odgovaraš na moju kritiku Tome Vučića.

Najstarija žena u domaćinstvu je imala položaj ispod najmlađeg muškarca u hijerarhiji. Valjda si i sam čuo kakav je skandal bio kad je knez Miloš ručao zajedno sa svojom ženom.

Jes, i ja kažem, od tih naučnika samo neko zlo ide. A za istoričare umetnosti, bojim se da ne shvataš čime se oni bave uopšte (nije nimalo lepo koliko ti zamišljaš).

Za 19. vek bi valjalo da se doda i Vladimir Jovanović, Slobin ćale, Valde

Лимени, поштујем твој избор, ја бих ипак фаворизовао неку локалну женску, то ми је предмет интересовања. И у 10. веку би ми био такав. Мисли за себе, немој за мене.
Их, увреда? Нисмо ваљда дошли да се вређамо?

Нисам залазио по подрумима, али не сумњам да друштво и њих третира као све друге државне службенике. Лепо је што се солидаришеш са висином колегиних плата, њих често зову паразитима, крвопијама, пацовима... јбг, народ је стока био и остао. Они би им и то укинули да могу.

А силна тврдња је изнесена да би га ти почастио коментаром као да је био управник Дахауа. Не знам што тако, ал ајде...

Нисам чуо, рођен сам много касније. Шта је урадио честити оборкнез? Прднуо за столом?

Не буди толико фобичан, није све у замишљању и предрасудама, има нешто и у необавезном уживању у ономе што је лепо.

Скочимишу, чиме се ти бавиш? Мислим, струка?

Предмете остављаш главном архиватиру, који их носу у подрум, где их складишти. Нити ти можеш да их узмеш нити да их предаш без њега.

Зашто мислиш да је катастарски службеник битан "шараф" у држави? Са таквим размишљањем добро се нисмо срозали на ниво амеба.

Katastarski sluzbenici su najveci retardi sa kojima sam ikada imao susreta,nikada nisam video neorganizovaniju sluzbu..poz

Koliko znam taj Toma Vučić je ubio Karađorđa, ispravite me ako grešim. Taj Toma Vučić je u to vreme bio kao danas tajkun. Da li ti Granjka pošto ga braniš kapiraš da je skroz legitimno da je on jedan čuvao svoju guzicu tako što je tuk'o/ubijao svakog ko ima drugačije mišljenje od onog koje njemu odgovara, ako ti je to skroz okej onda si običan lihvar. Neko je rekao da je Toma Vučić bio revolucionar, jeste kao što je i Apis bio revolucionar.

pa ne bi valjda ulici dali ime po takvom coveku

uu

Ја се не бојим никога, ни књаза ни Савета, ни попечитеља ни митрополита, и нико не треба да се боји никога, ми смо сви равни, што је књаз то је и свињар, што свињар то и саветник, што саветник то и терзија, што терзија то и судија, што судија то и ја, сви смо ми једнаки: не треба да се само један греје на сунцу, а сви ми стојимо у 'ладу... Ја се не бојим никога, само се бојим Устава, па то ћу рећи и књазу Михаилу као што сам говорио његовом оцу... нек нико не мисли да књаз може да чини у земљи што хоће; он мора да слуша народ и чини оно што народ хоће и заповеда.“

sasvim korektna izjava,dao sam mu lajk

To izjava Tome Vučića?

Iskren da budem, sumnjam da je raja svesna da istorijski arhivi i slične ustanove postoje, ali to je posebna tema.

Ne tretiram ga kao upravnika Dahaua, ali daleko od toga da je on imao pozitivnog uticaja na Srbiju (njegovo igranje pred restauraciju Obrenovića nas je zamalo dovelo do rata sa Osmanlijama, još jedan primer.

Pustio je ženu da jede s njim.

Ne vidim u čemu sam fobičan.

Toma Vučić nije ubio Karađorđa, ali je on preneo Miloševu naredbu, mada ima indicija da ubistvo Karađorđa ima mnogo širu, da ne kažem međunarodnu, pozadinu.

Što se izjave tiče, Toma je bio jedan od najvećih demagoga, svi su bili iznenađeni kada nije uspeo da zavede publiku na Svetoanrejskoj skupštini.

Скочимишу, чиме се ти бавиш? Мислим, струка?

Ajde ti pogodi šta sam ja po struci.

Care, znam da je umešan u njegovo ubistvo to je dovoljno da bude ubica.

Uf, naježim se kad neki političar koji isti narod ugnjetava tvrdi da je predstavnik naroda.

To izjava Tome Vučića?

Da, doduse sa Vikikikipedije

Granjka sad sigurno razmislja kako je mogao da izabere i drugi licnost za otvaranje teme..i kako da izbegne Careve komentare :)