Prijava

Evo kopiram ovo iz definicije, a definiciju ću obrisati.

Koincidencija nije baš isto što i slučajnost, iako neki tako tvrde.
Koincidencija je zapravo vremensko ili kakvo drugo podudaranje dva različita slučajna događaja, za koje se takođe smatra da je slučajno, mada nam intuicija govori da možda i nije.

Karl Gustav Jung je pokušao da objasni fenomen koincidencije teorijom o sinhronicitetu. (vidi: http://en.wikipedia.org/wiki/Synchronicity ) Mnogi su ovu teoriju odbacili kao pseudonaučnu, ali bilo je i dosta pobornika ovog shvatanja.

1. Prvi vladar starog Rima je bio legendarni osnivač Rima i prvi kralj - Romul, a poslednji car Zapadnog Rimskog Carstva, takođe Romul Augustul. Utemeljivač Vizantijskog Carstva je bio car Konstantin Veliki koji je osnovao Carigrad i učinio ga prestonicom, a poslednji vizantijski car je bio takođe Konstantin Dragaš. Katolici smatraju svetog Petra prvim papom, a prema jednom njihovom proročanstvu, poslednji papa će se takođe zvati Petar.

2. Iako su Sunce i Mjesec veoma različiti u pogledu veličine, njihova udaljenost od Zemlje je tačno tolika da kada se gledaju sa Zemlje izgledaju skoro potpuno iste veličine. Statistički mnogo je veća šansa bila da oni budu različite veličine kad se posmatraju sa Zemlje, ali eto ipak nisu, nego skoro identični. Da nema ove zapanjujuće koincidencije, ne bismo mogli uživati u izvanrednom fenomenu potpunog pomračenja Sunca (da Mjesec djeluje malo manji, ostao bi dio Sunca nepomračen, a da je malo veći, ne bi se vidjela Sunčeva korona pri pomračenju)

3. Četvrtog jula 1054. pojavila se supernova koja je bila toliko sjajna da se naredna 23 dana mogla vidjeti i golim okom i to po danu, a 653 dana se mogla vidjeti na noćnom nebu. Bila je toliko upečatljiva da se podaci o njoj mogu pronaći u kineskim, japanskim i arapskim astronomskim spisima, kao i u spisima sjevernoameričkih indijanaca.
Već 16. jula 1054. došlo je do rascjepa hrišćanske crkve na pravoslavnu i katoličku. (i toga dana je supernova još uvijek bila vidljiva i po danu)

Šta vi mislite o svemu ovome? Da li se vama kad u životu desila neka koincidencija koju je teško pripisati pukom slučaju?

Мени деда одабрао да мре на петак 13.

A meni je deda umro 8. aprila, a igrom slučaja broj na krstu mu je bio 804.
(08.04.)

Ja sam rođen 4. marta na rođendan moje mame, pa se zato zovem kao moj otac (keva nije htela da se tako zovem, pa su se kladili ako se potrefi na rođ, zvaću se ovako).
A moji babe i deda i drugi baba i deda imaju istog datuma godišnjicu braka. I svašta još nešto.

Zena od mog brata od tetke je imala 3 spontana pobacaja (valjda se tako zove kad izgubis bebu:) 3 godine zaredom istog meseca i istog dana (istog datuma)

Ја сам рођен 2 дана после чернобилске катастрофе, је л' се то рачуна? :)

Западни НАТО сатанисти престали да изручују свој товар смрти на моју годишњицу рођења.

број мог индекса је исти као и последње три цифре броја мог мобилног+број студијске групе...Ако се сећате,за добијање маркице се попуњавају формулари који на себи имају серијски број-тај серијски број,формулара који сам ја добила,је био идентичан опет мом броју индекса до последње цифре+број студијске групе 9...
значи 060563 бр. индекса...серијски број формулара у ГСП-у 0605639...последња 4 цифре броја моба -5639...ту ру ру ру,ру ру ру ру

Hvala na broju tlefona! Javiću svim Vuka manijacima! :p

Moj muž ume sam sebi da tepa :"E, mučeniče jedan, kukavče kukavni,..." i jednog dana provali da je rođen na Dan Velikomučenika (tako nekako, piše u crkvenom kalendaru).

ja i moj ujak smo rođeni na isti datum-prvog maja.

Piro,nisam toliki tupić da dam prave cifre:))))...ovo je služilo za primer,inače je sasvim druga kombinacija:PP

Mogla bih roman ovde da napisem, mnogo je komplikovano...

Napiši nam makar predgovor

Ima tu nešto. Meni su nekada sve ženske govorile isto. Da ne poveruješ :).

Ја сам први пут пробао мајонез тачно 18 дана,након што је Јуриј Гагарин полетео ка Месецу....НЕВЕРОВАТНО

Ja sam rođen na najhladniji dan u poslednjih sto godina (pucale cevi od hladnoće u porodilištu, pa ložili furunu na sred sobe), a moja sestra na najtopliji dan u poslednjih sto godina. Nije odokativno, već su oba puta na tv-u objavili te podatke.

Pošto ja lično ni sam ne znam vjerujem li u Boga, izaša' ja prije neki dan iz auta da se protegnem, i vidim piše "vjerujete" u apoteku, a vjerujete je bila zadnja riječ s toga postera. Ništa strašno. Kako tema nije o deža viima, tu bi' barem ima' o čemu da pišem. Da pitam, je li malo čudno što su mi dvije kilometraže na auto kad sam bačio pogled na njih pokazivale 166.6 kilometara. Mislim, nisu tu čista posla... Moram uzet' jelensku krpu u ruke, garantovano.

Moja stara je 1958. godište, a ja sam zaveden u matičnu knjigu rođenih kao 1958. beba rođena u Banjaluci 1987. godine.

Evo upravo mi se i broj bodova i broj definicija isto čita i sprijeda i otpozadi.
Imam 13131 bodova i 696 definicija.