Molimo se za spasenje Đavola - uvalimo Bogu kitu veliku?

1. ne misli se na gradjanski brak retose

2. Nema brate razvoda. Jedan brak dok te smrt ne rastavi.
    E sad udovci i udovice imaju posrban status.

3. Daj bre na srpskom. Ovo katoličko ne utiče na nas, imuni smo.

4. Mrzi me da prekucavam iz biblije. A ovo je protestantska verzija nije katolička. Znaš, naravno da je njihova protestantska biblija ista kao naša jer je Martin na nemački preveo grčku a ne latinsku verziju. Te se njihovi popovi takodje kao i naši mogu ženiti itd...

5. Najfascinantnije mi je što ljudi stiču odredjenu averziju prema celokupnoj priči iz razloga što jedan njen mali deo mogu projektovati na lični život u kontekstu koji im ne odgovara. Čovek je verovatno jedino biće kojem pokajanje omogućava oprost svih grehova. Ne treba razveden posmatrati ovaj pasus kao " ko mu (joj) jebe mater, čuj da se kajem što sam se otarasio (la) budale" , već eventualno zažaliti zbog upropašćene ljubavi, dece itd... svako vidi ono što želi da vidi.

6. Pa problem jeste, a to pričam već dva dana tumačenje. Zašto 4 jevanđelja a ne sva? I zašto baš ta 4. Što ne protojevandjelje?

7. Dosta se razumeš u crkvu s obzirom da si komunistički obojena mlada partizanko.

8. Kako nisi pomislio da je nik takav jer navijam za partizan? A zvezda jer volim zvezdu? A?
    Tumačiš kako tvoje oko želi?

9. Onda bi bila mlada grobarka a zvezdu ne bi ni imala.

Al ajde da ti verujem na reč.

10. Da stavim grobarka svi bi me prozivali da volim Tomu N. Ne moš nikako utrefiti da valja. Pojedoh se živa.

11. Molim vas da štujete drugaricu Katrin.

12. Evo jedne lepe pesmice

Док плових морем, бура поче,
    И с бродом ка дну готов да кренем,
    Ја зазвах: „Ђаволе, мој оче,
    спаси и помилуј, ја тонем.

Не дај да умре пре свог рока
    Моја душа препуна гнева –
    Власти мрачнога пророка
    Даћу остатак црних днева.“

Ђаво ме узе и баци јако
    У натрулу, стару лађицу.
    У њој пронађох весло лако,
    И модро једро, и клупицу.

И изнесе ме опет на сушу,
    У болни живот, зло трајање
    Моју већ одбачену душу
    И грешно, трошно тело моје.

И веран сам, Ђаволе оче,
    Завету датом у зао час,
    Кад на мору бура поче
    И ти ми из пропасти пружи спас.

Тебе, мој оче, сада славим
    Ко прекор неправедном дану,
    Хулу над светом успостављам,
    И, саблажњавајући, саблажњавам.

13. ovakvi stavovi su skroz pogresni.sad ce neko od ljudi da doskoci bogu, ili kritikuje boga, da ukazuje na njegove greske u fazonu e boze glup si nisi to trebao tako nego ovako.pa o cemu vi ljudi pricate

14. Niko ne kritikuje Boga.
    Samo ljudsko tumačenje Boga.

15. ako ne verujete u boga vasa stvar onda se okanite takvih tema, kad budete imali dokaz da bog ne postoji tad se javite a do tad ne davite nas koji verujemo sa nekim nebulozama

16. svako tumaci boga na svoj nacin.to se jednostavno oseca u srcu ili se ne oseca.pustite te ljude koji zloupotrebljavaju veru, nemaju oni nikakve veze sa bogom

17. Kako da dokažeš da nešto ne postoji? Zar ne treba biti premisa "Bog ne postoji dok se ne dokaže suprotno"? Labo, stvarno si Neša.

18. Npr. ti si bio normalan čovek i nepsiho dok nisi dokazao suprotno.

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.