Molimo se za spasenje Đavola - uvalimo Bogu kitu veliku?

1. ne znam ko su deisti.prove pojam boga se zasniva na verovanju, ne mozes ti nekom da kazes da ne treba da veruje jer se nije dokazalo da bog postoji, mozes da mu kazes jedino ako imas dokaz da ne postoji inace covek moze da veruje u sta hoce a verovanje u boga nije nerealna stvar.msm jeste nerealna ali je to filozofska stvar

2. BombasH, iz čega si izvukao da sam satanista? M? Iz toga što propovedam moljenje Bogu da kroz bezuslovnu ljubav spasi sve, pa čak i one koji su najdalji od njega?

Bog nas testira - evo mu rešenja testa. Pa neće valjda ovako u nedogled da nas drži u nedoumici? Ponavljam - pobediti Đavola sadrži mržnju i nasilje. Oprost sadrži nadu i bezuslovnu ljubav. Šta je bliže Bogu?
    I nije Đavo otac svog zla, kad je njemu otac Bog. Kao i svemu ostalom, pa i zlu.

Jedini neoprostivi greh nije biti ni Hitler ni Staljin, pa čak ni Radule, već je to vređanje Svetog duha.

Zato kad vam Jehovini svedoci zakucaju sledeći put na vrata da vas spasu, samo im kažete JAHVEA JEBEM A SVETI DUH MI PUŠI OPAAAAAA!

3. donekle jesam deista, samo sto ja ne tvrdim da se bog nikad nije ukazao ljudima.vidim da i oni imaju neku svoju dogmu.ja ne mogu da tvrdim da isus nije bio bog, mozda jeste mozda nije.da ljudi nisu skloni izmisljotinama,izvrtanju,preuvelicavanju itd onda bi se znalo ko je on stvarno bio.

4. Ne ubi, ne ukradi. To je to. Preljuba iako se vrati nije u tvoje prkno.
    Sad ozb. Prove, čemu potenciranje Labovog psihičkog stanja na bukvalno svakom postu? Bukvalno. Ako ga sprdaš nelol je. Ako si i sam bolesnik pa se tešiš da ima neko poremećeniji i luđi od tebe nelol je isto. Popusti čoveka, neprijatno je u najmanju ruku

5. Ovako je Lucifer hrabrio i dizao moral palim anđelima kad je postalo jasno da će da izgube meč.
    https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/b3/2e/06/b32e06beb45134ef7ac8eb79976025f5.jpg

6. već je to vređanje Svetog duha.

Mislim da je to u stvari formula "hula na Svetog duha", figurativno rečeno, a odnosi se samoubistvo. Stvar tehničke prirode, moš se pokajati samo dok si živ, i biće ti oprošteno, šta god uradio, samo ako si iskren, a ako se ubiješ, greh je neoprostiv zato što nemaš vremena da se pokaješ, i krčkaj se u kazanu.

7. Valde veruješ li u Boga?

8. Bog, viša sila, sudbina kakogod

9. Ja prilično često razgovaram sa bogom za jednog ateistu

10. Ja big boga pitao vjeruje li on u mene. Još me nije opomenuo za nepoštovanje autoriteta, dakle, dobro je.

11. Valde veruješ li u Boga?

Intelektualno mi je teško da prihvatim da postoji, ali drugo nešto mi govori stalno da postoji. Prilično sam rastrzan tu, ne mogu da se fiksiram na jedan stav. Moguće da ću jednom i odustati od bavljenja time, nemam pojma.

12. Hvala ti na odgovoru. Nekad je dobro da čovek ne sazna ili otkrije sve.

13. Nekad je dobro da čovek ne sazna ili otkrije sve.

Ali svako ko je umro dobio je odgovor, tako da bez brige :)

14. ja verujem u boga i vas dva miliona ateista i intelektualaca ne moze da me ubedi u suprotno

15. Moj stav je da ne znam da li bog postoji, ali sam siguran da Jahve - bog Jevreja, Hrišćana i Muslimana ne postoji. I da je to dobro, jer bi bilo užasno da zaista postoji i da je istina barem 10% od onoga što piše u Talmudu, Bibliji i Kuranu.

Međutim - to je sve digresija sa ove teme; tema je o tome kako bi Jahveu mogli da uvalimo kitu pregolemu tako što bi mu se iskreno molili da kroz bezuslovnu ljubav oprosti Lukavom.

16. Verovo mi cukuncukundjed, cukundjed, pradjed, djed, otac ja verujem i moje dete.

17. BombasH - A njegov pra-predak koji je živeo pre Mojsija? Jel on prodao veru za večeru i primio monoteizam?

18. Ne znam za to, znam za nekih 14 generacija unazad, toliko se uspelo dokazati papirima iz arhiva i manastira, sve pravoslavci, roditelji, vojnici i redovne platise poreza. Komunisti nikad.

19. ja verujem u boga i vas dva miliona ateista i intelektualaca ne moze da me ubedi u suprotno

Ja zavidim ljudima koji imaju čvrstu veru, i nikada verniku ne pokušavam da ubacim crva sumnje. Možda volim da popričam sa ljudima koji veruju o tome u šta veruju i zašto veruju, i da tu i tamo skrenem pažnju na neke apsurdnosti, ali to ne činim da bih njih sjebao, već zato što mi to eto nije jasno, pa bih voleo da mi to objasni neko ko razume. Jer bih zaista voleo i ja da budem stabilan vernik. Doduše, mnogo je više vernika koji ne poznaju tako neke hrišćanske filozofije i teologije, ali valjda tako treba, vera nije stvar znanja, nego vere, normalno, da je stvar znanja, ne bi se verovalo da je Hrist razapet, već da je predavao na nekom jerusalimskom univerzitetu.

Rekli o sajtu

Da. Definitivno ima dobrih fora, svaka čast onima koji ih smisliše. Respect Vukajlija.

MyCity Forum · 4. Februar 2009.