Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
obigrava oko žene rupom kao jastreb, pa se stutnji iz vazduha i proguta je celu
Nisam lud da idem u inostranstvo pa da umrem ko Savo Radusinović u Sakramentu
izčikaga moiiiii znaštidobro koiiiii
Ako ti je do druženja a i posla idi u Ameriku, tamo su ljudi jako lako sprijateljivi za razliku od zapadnoevropejaca ali tamo isto ti je kao kod nas radićeš i 12 sati pa nekad i subotom i nedeljom i gazda može da te šutne u svakom trenutku.Ako vladaš odlično engleskim naučenim iz GTA lako možeš da komuniciraš.Vrlo jeste teško pitanje što se mene inače tiče najbolje je ako radim u zapadnoj evropi da radim na privremeno pa kad se nazaradim nakon 3-4 meseca rada tamo dođem u srbiji inače nikako da za stalno ostajem.Tamo se radi od ponedeljka do petka a ja bi častija da ovde imam takve prilike da tolko radim i da se nejebavam da subodom ostajem i po 12 sati na poslu i to za 18000 mesečno.Možeš i da ideš i u Rusiju ako voliš Putina i tamo su ljudi jako sprijateljivi ali njihova votka nikad neće bude ko naša rakija.Mada ni ja neznam kako je sobzirom da nikad nisam ni išo u inostranstvu.
Evo npr. ja živim u Berlinu. Smatram da je članak onog bosanca glup. Imam dobar posao i učlanjen sam na naš folklor tako da mi je sasvim ok. Tamo gde sam ranije živeo nije bilo folklora.
Evo jutros nam je preminuo kolega sa posla, Švabo.
Nastavili smo da radimo do pet kao da se ništa nije dogodilo i šef je okačio njegovu sliku u trpezariju kao pomen. Na poslu nisam čuo da ga je iko od Švaba pomenuo, a naši su i pričali neke svoje dogodovštine sa njim dok je bio živ. Zar je moguće da smo toliko različiti i da su naši ljudi u inostranstu kakva god govna bili barem topla govna u smislu da su sačuvali ljudskost u sebi, dok je Švabama ( i ostalim zapadnoevropljanima) srce od ledenog kamena?
Mozda nemci nemaju onu "o mrtvima sve najbolje" a taj bio govnar
Švabo stavio sliku pred vas da vam poruči: Ovako ćete proći ako ne budete slušali marvo balkanska!
Švabe odrastaju sa vaspitanjem da je smrt najnormalnija i najprirodnija stvar na svetu, nemojte da se čudite tome. Od malena se uče da smrt kad tad mora da se desi i jednostavno ne shvataju smrt kao ličnu katastrofu i ne vezuju se za ljude kao mi.
ovde ljudi trce na pokope komisjinim babama iz pizde materine koje ni sam taj komsija nije vidjao vise od jednom godisnje.da iskazu postovanje ili sta vec.vecina ljudi koja dodje na sahranu su dosli zato sto je red i da im ne bi kenjali sto nisu.u fazonu su, umro si i sta se sada tu moze.al ipak dodju.pop drobi lapo sata,setas lapo sata.bespotrebno.onda se posle ide na cuganje.eliminises prisustvo popa i razne objave o pokopu i dobijes par ljudi koji ce doci na pokop sa kojima kasnije popijes i to je to.kraca i delotvornija verzija.ovako dodje 100 ljudi koji se nisu videli 100 godina,pa evociraju supomene uz nezaboravne sale.neko moje misljenje.stresne su sahrane kada ti umre neko blizak,pa jos moras i da mislis na bespotrebne stvari.pop,citulja,ko ce sta jesti,da li ce stici rodbina iz mojmilova...
Ma idiotsko slovensko nasledje, kult mrtvih i kult predaka.
Jebem ja nas narod koji vise ide na groblje nego u prodavnicu. Svako malo neke zadusnice, svi trce na groblje i kukaju, zderu i piju na grobu kao da smo jebeni neandertalci, a ne u 21. veku, oko nasih grobalja vise cvecara nego zajedno u ostatku Evrope. Jos kada krenu da trpaju stvari za sahranu po sanduku, te ogledala, te cipele, te carape, te maramice, te pizde materine reko bi covek ima da pokojniku izvlace mozak kroz nos i u piramidi da ga sahrane. Aj pusite kurac vise. Umro covek, jednom ili dva puta godisnje ode rodbina na groblje da polozi cvece i malo sredi oko groba i supickumaterinu.
Ja sam zeni rekao da me zamota u carsav neki stari i baci u savu kad krepam
Ja cu ako budem imao para zinat da sebi dignem piramidu za zivota i u njoj da me sahrane. Kada je vec takav obicaj, bar da bude u fulu.
Pa vi šiptari i imate neki sličan običaj tretiranja mrtvih, ne čudi me tvoja želja za čaršavom i bacanjem u vodu :D
Čaršav kao šiptarski deo običaja, bacanje u vodu (dunav je ipak bolji, i hladnjača) kao srpski deo xd
Ja ako umrem nek rade šta oće sa mnom, nek prodaju organe ako išta bude valjalo.
Samo cu te pitati sto cackas mecku
Ja sam rekao da me baci u kanal i zatrpa malo zemljom cisto zbog ljudi sto prolaze
u ns ispred groblja ti uvaljaju neko cvece,pa kada svi odu i zavrsi se obred pijani cigani vrate ovima da opet prodaju.par puta se obrne dok se skroz ne razjebe.cigani se tamo napiju.ima uvek neki pomen,pa se ostavi cuge.piju,jedu na sljaci i zarade.banja im.i ovima sto prodaju je super.
Glavni, valjace muda eventualno kao i kod vecine nas