Prijava

Ајд да видим и металце како се препуцавају међусобно...:))
Наиме,фанови,поштоваоци и симпатизери метал музике су последњих 15 година подељени у два табора:једни сматрају да се ,,Metallica'' искомерцијализовала после ,,Црног'' албума(1991.),а други,напротив,сматрају да је то био значајан корак напред у тражењу новог звука.
Највише коментара,међутим,изазвала је њихова нагла промена имиџа(ошишали су се,зализали се,пустили брадице итд.),чиме су одбили добар део дотадашњих фанова,што мислим да је смешно.
Квотрон Форсберг(R.I.P.),фронтмен групе,,Bathory'',изјавио је следеће:
,,Кад је Metallica објавила албум ,,Load'',они су тај звук назвали ,,country&western''.Ако допустимо да метал стално звучи као ,,Smoke on the water'' или ,,Number of the beast'',неумитно ће му доћи крај.''
Са друге стране,Марсел Шмајер,фронтмен групе ,,Destruction'',рекао је:
,,Да,ми смо сазрели у музичком погледу,али нисмо направили такав нагли заокрет као Metallica.''
Шта ви мислите-да ли је ,,Metallica'' храбро искорачила из типичног треш метал шаблона,или се помамила на паре и искомерцијализовала?

Prva četiri albuma su keva, mada je i ostalo vredno slušanja. Ja volim Metaliku, ali smatram da se jesu iskomercijalizovali.
A treš metal šablon je do jaja. :)

Who gives a fuck? Nirvana se ionako ubio...

@gamby
Од прва 4 албума,најдражи ми је ,,Ride the lightning'',јер је истовремено сиров,а опет зрео по звуку.
Треш тил дет!:)
@Nickname
Да,а неки сматрају да су већ те 1991. променили звук и из треша прешли у неку дотад непознату форму.Чињеница је да је и нови продуцент Боб Рок(који је пре њих радио са Бон Џовијем и ,,Motley Crue'') имао директног утицаја на нови звук.

Боб Рок их је тотално сјебао, а и они су говна жељна кеша (сетите се шта су сирома Непстеру урадили због шаке долара). Блек албум је ок, али Лоуд је толико скренуо са пута да је то јебено невероватно. Најгоре од свега је што је она гњида Улрих изјавио да они који не воле Лоуд не воле ни Металику.

Иначе, Џастис је ремек дело. :)

,,Најгоре од свега је што је она гњида Улрих изјавио да они који не воле Лоуд не воле ни Металику.''
Е,ово ми није било познато...Мада сам знао да је Ларс поприлично арогантан.

Металика се ЈЕСТЕ продала, али то није разлог промене њихове музике. Једноставно, свирали су оно што им се свирало и добри су били у томе. Искрено, нервира ме кад људи кажу ''први албуми су закон, остали су СРАЊЕ''. То може да каже само набеђени металац позер који се не разуме у музику, а чуо је то као аксиом. Мени је Master of Puppets најбољи албум, али волим и СВЕ остале албуме, па чак и толико напљувани St. Anger. Онај ко каже да Металика није ништа добро направила после Црног албума може да буде или глуп, или потпуни антислухиста. Толико има ненадјебиво добрих ствари - The Outlaw Torn, Fuel, Mama Said, Low Man's Lyric, Fixxxer, No Leaf Clover, The Memory Remains, The Unnamed Feeling, St. Anger, All Nightmare Long, The Unforgiven II, III... Чак је и Garage Inc. ремек-дело, иако су обраде. Шта има везе што су променили правац? Правци су за дебиле и позере, добра музика је за људе.

Мене највише нервира што рекламирају Guitar Hero, трип који не могу да сварим.
И да, у праву је Војтек, афера Непстер је показала колико им је зинуло дупе за паре, али ајде... :) Мада, то је највише на Ларсову иницијативу зато што је дркош.

Никад нећу заборавити шта сам прво почео да слушам од Металике(и то баш овим редом,како стоји на омоту сасвим изгребаног ЦД-а):,,Sanitarium'', ,,Bleeding me'', ,,Mama said'', ,,For whom the bell tolls'', ,,Unforgiven(кец)''...Е,и незаобилазна ,,Nothing else matters''.Још увек чувам тај ЦД(којег имам од 4.основне),иако је неупотребљив за слушање.
Џими,слажем се са тобом,мада свако има право да воли или да не воли.Али,да пљује,а да претходно и сам није чуо,то је ниско и испод сваког нивоа.

Наравно да свако има право да воли или не, али ти што пљују углавном нису ни саслушали како треба, већ су чули од старијих ''колега'' хејтера да је то срање, па ајде и они да пљују. :)

Колегијално уточиште је увек добродошло.:))
Шалу на страну,прво послушај,па онда суди.

Otišli su u komercijalu, ali promena muzičkog pravca ide u korak sa vremenom.
Sa te strane imaju moju 100% podršku. Oni više jednostavno ne mogu da naprave trash albume koje su pravili 80-ih, jer to više ne prolazi. Ta publika se gasi.
Od najtvrđeg trash-a njihov "status" je spao na najbolji živi hard rock bend.
To nije zbog njih nego zbog metamorfoze metala. Porediti njih i npr. Panteru, In Flames ili Mudvayne isto je kao da porediš ručnu i hilti bušilicu. Metallica je za njih "mlaka voda", jer to nije njihov stil, ali se trude da održe korak s' vremenom i to dobro rade.
Ipak, kao stari poznavalac najboljeg benda ikad (po mom mišljenju) prva četiri albuma jebu... Može tu da uđe i "Black".
I nikad više niko neće ponoviti "Creeping death". Pesma na mestu broj 1 na mojoj playlisti, za sva vremena... :)

Mrzim pjesmu Nothing Else Matters, i mislim da bi svima koji su učestvovali u pravljenju te pjesme trebalo opalit' po šamar, ali onaj iz ramena. I šutnut' nogom u guzicu.

Даћу себи за право да изразим своје мишљење о овом као велики познавалац рада Металике и уопште рок музике.

Читам пре пар месеци тотално случајно на профилу неког Финца на јутјубу и пише:"Metallica RIP 1981-1991."

Металика није умрла блек албумом , наравно да су "Ride the Lightning" i "...And Justice For All" баш у духу треш метала али опет не може се оспорити да су и остали албуми одлични.Такви ликови ми и иду на курац."Продали се ово , комерцијализација оно..." Како то да на сваком концерту на турнеји која тренутно траје имају свирке две вечери за редом? Продали се? Пропали?

Ма дааааај.

Омиљене њихове ствари су ми из осамдесетих али опет не оспоравам квалитет осталих албума.Последња два албума су дочекана на нож без икаквих разлога.И Ст. Ангер и Деатх Магнетик су сјајни албуми , наравно далеко испод квалитета старијих албума.

"For Whom The Bell Tolls" , "Enter Sandman" , "Harvester Of Sorrow" , "Creeping Death" и још мнооооого песама са старијих албума су вероватно непоновљиви али опет ја се надам да ће да понове бар једну такву ствар у будућности , до тад слушам шта направе и то је то.

Меша , то што си рекао је глупост жива , песме јесте комерциализована временом и многи је погрешно схварају али опет , песма је једна од најбољих рок балада икада.

"Metallica RIP 1981-1991."???????????
Пеки,ај ми молим те баци линк,баш да видим.

На лика сам тотално случајно налетео , нема шансе да га нађем опет...

A mene i dalje nervira ta pjesma Peki. I ne samo da nije jedna od najboljih rok balada ikad, nego je jedno od najvećih sranja ikad u muzici što se snimilo. Čak ni tako jak izgovor ka' što je komercijalizacija ne mogu umanjit' sranjavost kojom ta pjesma odiše.

Baš me zanima kakav izgovor imaš ti za takav stav...

Pjesma je jednostavno živo sranje. Ne sviđa mi se, loša je. Govno od pjesme. Predstavlja sve ono na šta jedna pjesma ne bi nikako trebalo da liči. Eto. Ne bih više da razmišljam o stvarima od kojih me fata proliv, tako da dalju priču u vezi te pjesme ću da zajebem.

Najiskrenije boli me tuki. Ako mi se nesta svidja necu pokusavati da utvrdim u sta tacno spada ni sa kojeg je albuma. Uzivaj u muzici i ne opterecuj se, ako se nekome vise svidja starije nek slusa starije niko ga ne tjera da slusa nova sranja.

Izvinjavam se što se ubacam, ali i meni je ta pesma mnogo glupa i mnogo smara... I ne razumem kako iko može da je voli. :))