Што неко нешто не предузме поводом овога?

1. YouCantHandleTheTruћ

хахаха, добра
    https://lichess.org/rdmaQyBG

Ne sme rokada preko tučenog polja

2. https://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%A0%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%B4%D0%B0_(%D1%88%D0%B0%D1%85)

"polja preko kojih kralj treba da pređe, i polje na koje kralj treba da dođe, nisu napadnuta."

3. Sta pricas bre to

4. "polja preko kojih kralj treba da pređe, i polje na koje kralj treba da dođe, nisu napadnuta."

па шта ту није по правилима?

5. мисли на ову позицију
    https://lichess.org/rdmaQyBG#43

али краљ не иде и не прелази тучено поље, а топу није забрањено

6. Што неко нешто не предузме поводом овога?

Ne sme rokada preko tučenog polja

али добра тема за пост, иначе. :)

7. Hah, postade tema o šahu, baš lijepo :D

8. Zanimljivo... kopiram tekst a ne čitam ga :)
    Bio sam ubedjen da ne sme rokada da se vrši preko bilo kog polja koje je tučeno (nebitno da li ga prelazi ili top)

A tema idealna... na kraju će samo ona da ostane

9. Na bilo šta mogu da zamislim da se promeni tok teme ali na šah jebeni pa ne druže koji je ovo kurac

10. Kashof, sta te briga, odradi jedan en passant, dok ne prodje sahovska groznica, odnosno zazmuri kao Kapablanka na simultanci.

11. скрипта за спречавање хејта је спремна. позивам револуционаре на преговоре. тражим да се лабокв скриптом врати на бар 500 поена за дефиниције како би био сигуран учесник форума као знак добре воље.

12. A što mu ne obrišete definicije sve jednostavno i nemaju gde minuse da mu daju

13. па ваљда у збир за форум улазе само живе дефиниције. како ће да скупи 50 ако му се обришу све?

14. Nzm ja ti si moderator ti reši to

15. Moderator duradi nesto

16. Evo jedne šahovske zanimljivosti:

Kada hoćeš da dodirneš svoju figuru ne bi li je pomakao, ali samo u cilju postavljanja iste u centar polja u kojem bi već trebala da se nalazi, (ali je sticajem okolnosti završila negde u ćošku istoga, bezobrazno zagazivši u susedna dva-tri polja), mora da se glasno i jasno izgovori "ŽADUB", (j'adoube), ne bi li se na taj nadasve elegantan i produhovljen način stavilo do znanja kako saigraču tako i bilo kojoj zainteresovanoj trećoj stranci da to dodirivanje figure nije bilo deo igre, već svesna radnja u cilju očuvanja estetskog očuvanja partije.

Koristimo ga dosta mi koji igramo anaolgnu, da ne kažem jedinu istinsku verziju šaha.

Onu koja pored ostalih plemeni i čula mirisa, dodira i sluha, (i u posebnijim slučajevima- ukusa lol).

17. Ja jednom krenuo u humanitarnu akciju plusiraj laba.
    Podelio mu na kraju vise minusa, nego pluseva jbg

18. Haha šta se ovde dešava, još malo pa će se svaka tema pretvoriti u šahovsku, još samo malo

19. Labo, ako čitaš ovo, napiši bilo koju definiciju, isplusiraćemo te

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.