Superinteligentna veštačka inteligencija

1. A šta misliš da li je egzistencijalna prijetnja realna (tipa terminator scenario)

jedini pravi odgovor je da ne znam. kao sto niko ziv ne zna

ja sto mislim, je da je terminator scenario nerealan. da nam promakne AI koja moze da unisti covecanstvo a da je ne iskljucimo... najverovatnije ne.
    ono sto je izvesnije je da sami sebi napravimo egzistencijalnu pretnju uz pomoc AI, kao npr nuklearnim oruzjem, ili kontrolom tog oruzja ili tako nesto.

2. I meni se tako čini, nadam se da smo u pravu.

Takođe, interesantna stvar u vezi ovoga je koliko neka druga pitanja oko kojih se ljudi lože i mnogo ulažu energije u ista, postaju mnogo manje relevantna u kontekstu ove velike promjene koja je pred nama. A toga ljudi uopšte nisu svjesni, ignorišu AI, a mnogo se lože oko nekih drugih stvari.

3. ono cega stvarno moramo da budemo svesni je da stvarno, mnogo je zajebano predvideti gde ce se razvije to. mozda ako si u vrhu gugla ili tako nesto mozes, ali i oni, de.

pa prvo sto kao rekosmo, doci ce AI, ostacemo da bojimo slike i komponujemo muziku, a cini se da ce taj AI i umetnike medju prvima da zameni. slikare, muzicare, glumce, ok moci ces za hobi to da radis, al da zivis od toga, teze malo.

4. Pazi ovo, nerdovi na ovom sajtu smatraju da je šansa da AI sam može da napravi kvalitetan film od tipa sat ipo - dva, na osnovu prompta, početkom 2028. čak 38%.

https://manifold.markets/ScottAlexander/in-2028-will-an-ai-be-able-to-gener

5. ma, obesmislice mnogo toga. filmovi najmanji problem.

6. Rekoh već, naš najveći problem su resursi.
    Ako gledaš 'idealni' scenario (tj. onu varijjantu bez terminatora) to prividno vodi ka utopiji gde će ljudi da dignu sve 4 u vazduh i da samo žderu, spavaju i uživaju u svemu (jer bi roboti radili sve poslove umesto njih).
    Samo pogledaj koliko se životni vek ljudi produžio u 19. i 20. veku zahvaljujući svim izumima.
    To dalje vodi ka nenormalnoj potrošnji resursa i pre ili kasnije svetskom ratu i (opet) istrebljenju (usled uništavanja planete).
    Jedino što eventualno može da nas spase je da nekako ukrotimo svemir. Da imamo mehanizam kolonizovanja ili u najgorem slučaju barem eksploatisanju onoga što imamo u našem sistemu a nema kratak rok trajanja (Sunce).

7. Jedino što eventualno može da nas spase je da nekako ukrotimo svemir

lol, kakvi smo i svemir bi sjebali. Viš da nismo u stanju na mesec da odletimo nego živimo u globalnoj laži neke ljucke superdominacije

naš najveći problem su resursi

tj odnos prema resursima, postoje već resursi koje možemo jeftino da pravimo (struja) ili zemni gas koji je praktično neograničena kategorija...al jok neki majmuni hoće pošto pošto da se vozi na litijum i da se kupuje ukapljeni plin

nije problem da resursa već do lobiranja i eksploatacije

8. koje su ono prognoze bile za naftu, 90ih govorili kako nafte ima za jos 30-40god lol. Po tim proracunima i nivo mora je trebao toliko da naraste da mnogi obalni gradovi postanu venecija bukv

9. Neko je prizvao ponovo Sotonu, mi demoni smo jedom u dubini pakla gde je Satana. On je tamo pauk, od njegovih nogu naprvili krsteve da odemo od tu nismo nista drugo imali jedva sam se setio da imam kandzu na rukama i svi mi. Hteo nekom od demona da isecem ruku da naporavim sekiru, jer smo jednom to imali u paklu, to jest ideju o tome, ahaha znam da je smesno, nema niko mozak a ni ne zna za ovaj svet. Tako smo mozda svi ovde dospeli ahaha :)

10. resio elektro pumpu za vodu uz pomoc napredne super vestacke

11. kakvo smeće od teme kakvi postovi jbt

simpsonovi debankovali ovo još devedesetih
    https://www.youtube.com/watch?v=Iimm2lSSWYs

tacnije 2001. lol

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.